De ce lapte formula și nu lapte de vacă? Iată ce e mai bine pentru un bebe și de ce

De ce lapte formula si nu lapte de vaca? Iata ce e mai bine pentru un bebe si de ce

De ce lapte formula și nu lapte de vacă? Iată ce e mai bine pentru un bebe și de ce

De ce lapte formula și nu lapte de vacă? - se întreabă multe mămici de bebeluși. Iată ce trebuie să știi. 🍼🤱

La secțiunea de întrebări de la Desprecopii, există în mod regulat întrebări de-ale mămicilor care se întreabă de ce nu pot să-și hrănească bebelușul cu lapte obișnuit de vacă. Răspunsul este simplu: sugarii nu pot digera laptele de vacă atât de complet sau de ușor, așa cum pot digera laptele formula.

veti citi
De ce nu pot da bebelusului lapte de vaca?
Laptele de vacă conține concentrații mari de proteine și minerale, care pot stresa rinichii imaturi ai unui nou-născut și ii pot provoca boli grave
Cand copilul are un 1 anisor
Cand copilul are 2 ani
Ce lapte formula este cel mai bun pentru bebeluși?
Despre laptele formula pentru bebelusi - informatii importante
 

De ce nu pot da bebelusului lapte de vaca?

La sectiunea de intrebari de la Desprecopii, exista in mod regulat intrebari de-ale mamicilor care se întreabă de ce nu pot să-și hrănească bebelusul cu lapte obișnuit de vacă.

Răspunsul este simplu: sugarii nu pot digera laptele de vacă atât de complet sau de ușor, așa cum  pot digera laptele formula.

Laptele de vacă conține concentrații mari de proteine și minerale, care pot stresa rinichii imaturi ai unui nou-născut și ii pot provoca boli grave

De asemenea, laptele de vacă conține concentrații mari de proteine și minerale, care pot stresa rinichii imaturi ai unui nou-născut și pot provoca boli grave si momentele de stres termic, febră sau diaree.

Un alt aspect foarte important este ca in laptele de vacă lipsesc cantitățile corespunzătoare de fier, vitamina C și alți nutrienți de care au nevoie sugarii pentru a creste sanatos.

Dand lapte de vaca unui bebelus, acesta poate face anemie cu deficit de fier, deoarece proteina din lapte de vacă poate irita mucoasa stomacului și intestinului, ceea ce duce la pierderea de sânge în scaune. De asemenea, laptele de vacă nu conține cele mai sănătoase tipuri de grăsimi pentru bebelușii în creștere. Din aceste motive, bebelusii nu trebuie sa primească lapte de vacă in pentru primele douăsprezece luni de viață - recomandarea fiind lapte matern sau lapte formula.

Cand copilul are un 1 anisor

Odată ce copilul are vârsta de un an, îi poți da lapte integral de vacă (3 % sau 3,5%) sau lapte cu 2% grasime cu condiția să aibă o alimentatie echilibrată sau alimente solide (cereale, legume, fructe și carne). Dar limitați-i aportul de lapte la 1 sfert de litru pe zi. Prea mult lapte ii poate da prea multe calorii și poate scădea pofta de mâncare pentru celelalte alimente de care are nevoie. Dacă copilul nu mănâncă încă o gamă largă de alimente solide, discutați cu medicul pediatru despre cea mai bună nutriție pentru el.

La această vârstă, copiii au încă nevoie de un conținut mai mare de grăsimi, motiv pentru care laptele integral ii ofera si cantitatea de D recomandata pentru majoritatea sugarilor după vârsta de un an.

Dacă copilul este supraponderat sau are tendinte să fie supraponderal sau dacă există antecedente familiale de obezitate, hipertensiune arterială sau boli de inimă, medicul pediatru poate recomanda în schimb 2% lapte (lapte cu grăsimi reduse).

Citeste si De ce bebelusul nu trebuie sa bea prea mult lapte formula: riscul supraalimentarii

Ad-Extra3:

Cand copilul are 2 ani

Cand copilul implineste 2 ani, ii poti oferi lapte cu 1% grasimi insa trebuie sa stii ca laptele degresat oferă o concentrație prea mare de proteine ​​și minerale și nu trebuie administrat sugarilor sau micuților cu vârsta sub doi ani. După vârsta de doi ani, trebuie să discutați cu medicul pediatru necesitățile nutriționale ale copilului dvs., inclusiv alegerea produselor lactate cu conținut scăzut de grăsime sau fără grăsimi.

La varsta de 2 ani, un copil ar trebui sa primeasca 2 cani de lapte pe zi - sau echivalentul in produse lactate.

Atentie: nu dati  copilului mai mult de 4 cani de lapte pe zi pentru ca astfel nu va mai avea loc de alte produse necesare unei alimentatii sanatoase. Dacă copilului ii e sete si cere lapte - ii puteti oferi apa.

Ce lapte formula este cel mai bun pentru bebeluși?

Ce lapte sa cumpar pentru bebelusul meu? Care este cel mai bun? - acest gen de intrebare este des intalnita pe forumul Desprecopii. Mai precis, exista peste 12 mii de astfel de intrebari despre laptele praf pentru bebelusi. Iata o prima clasificare a categoriilor de lapte formula pentru bebelusi si ce trebuie sa stii - dintr-un punct de vedere absolut independent.

Despre laptele formula pentru bebelusi, trebuie sa cititi si

Hranirea bebelusului cu lapte formula

Laptele praf de inceput pentru sugari: studiu de piata facut de APC Romania

3 intrebari si raspunsuri despre alimentatia bebelusului cu formule de lapte 

Diferentele nutritionale dintre laptele mamei si laptele formula pentru bebelusi  

Lapte de la san sau lapte praf formula? Ce dam bebelusului si de ce

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: redactor Bianca Lavric, redactor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
referinte: Academia Americana de Pediatrie Academia Americana de Pediatrie  https://www.aap.org, Baby411.com 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII