Cele 5 sunete universale ale bebelușilor - iată cum le poți descifra

Cele 5 sunete universale ale bebelusilor - iata cum le poti descifra

Cele 5 sunete universale ale bebelușilor - iată cum le poți descifra

Înainte de a începe să plângă, toți bebelușii produc 5 sunete specifice care semnalează fiecare una dintre cele 5 nevoi esențiale pe care le au. Ascultând și înțelegând aceste semnale subtile, puteți preveni plânsul copilului chiar din start. Învață să asculți și să identifici aceste semnale și vei putea avea un bebeluș mai fericit. Iar ca recompensă, bebelușul va dormi mai bine și va fi mai relaxat.

• Iată cum poti descifra cele 5 sunete universale ale bebelușilor.

veti citi
Chiar dacă un bebelus nu poate vorbi, el comunică cu niste sunete speciale - acesta este limbajul Dunstan
5 sunete specifice pe care le fac bebelusii inainte de a plânge
Iată cum se traduc cele 5 sunete din limbajul Dunstan
Stii să interpretezi plânsul bebelușului ? Fă acest TEST si vei afla

Chiar dacă un bebelus nu poate vorbi, el comunică cu niste sunete speciale - acesta este limbajul Dunstan

Când un bebelus plânge, instinctul unei mame o indeamna sa mearga la el si sa vada ce se intampla cu el. Dar, ar fi mult mai bine sa stii ce anume doreste sa iti comunice bebelusul. Poate ca ceva il deranjeaza, sau ca poate ca are gaze, sau poate ca ii este somn... sau are un anume discomfort.

Multe mame inteleg instinctual care sunt nevoile bebelusului- adica simte cand bebelusului ii este foame sau are nevoie de un pui de somn. O mamă, Priscilla Dunstan, a facut insa un studiu pentru ca si-a dat seama caintlege prects sunetele bebelusului sau. Ea a observat că bebe facea aceleasi sunete de fiecare data cand corespundea unei anumite nevoi cum ar fi somnul sau inconfortul.

5 sunete specifice pe care le fac bebelusii inainte de a plânge

Mamica respectiva s-a întrebat dacă alți bebeluși au procedat la fel, așa că a efectuat cercetări. Pe baza experienței sale ca mamă și a studiilor sale asupra altor prunci, Dunstan a identificat cinci sunete pe care bebelușii le fac chiar înainte de a plânge. De-a lungul cercetarii sale extinse, ea a descoperit că bebelusii de pretutindeni folosesc același limbaj. Sexul, naționalitatea și localitatea in care locuiesc nu fac nicio diferență.

Singurul lucru care contează este vârsta. Se spune că limbajul pentru copii Dunstan (DBL) este cel mai precis pentru copiii cu vârsta de până la 3 luni. Sunetele nu sunt un limbaj secret, ci bazate pe reflexele pe care le au toți sugarii.

Mamicile si taticii care folosesc limbajul Dunstan au descoperit că îi ajută să linisteasta un bebelus mai usor si sa previna crize lungi de plans. Mai multe detalii despre limbajul Dunstan al bebelusilor aici.

Bebelușii fac aceste sunete inainte de a incepe sa plângă. Dacă îi puteți satisface rapid, nu vor izbucni în urlete. Sunetele se transformă în plâns plin de suflare dacă nu sunteți în stare să le calmați.

Iată cum se traduc cele 5 sunete din limbajul Dunstan

sunete dunstan bebelusi


Neh: înseamnă „Mi-e foame.” Bebelușii fac acest sunet atunci când încep să plângă în timp ce sug din limba lor.

Auw: înseamnă „sunt somnoros”. Acesta este sunetul unui căscat.

Heh: semnalează disconfort. Este posibil ca bebelușul tău să aibă nevoie de o schimbare de scutec, de o altă pătură,

Eairh: este un indiciu potrivit căruia micuțul tău suferă de gaze în burtica.

Eh: înseamnă că bebelușul tău trebuie să eructeze (sa ragaie)

Puteți recunoaște cu ușurință unele dintre aceste sunete în strigătele copilului. Alții sunt mai greu de auzit. „Neh”, „heh” și „eh”, de exemplu, sunt destul de similare. Ascultați îndeaproape și acordați o atenție specială începutului și sfârșitului fiecărui sunet.

Stii să interpretezi plânsul bebelușului ? Fă acest TEST si vei afla   

Cand bebelusul plange, pare sa aiba o intreaba gama de sunete, chiote, vocale si vocalize la indemana. De fapt, fiecare fel de plans ne poate spune ceva, daca stim sa interpretam acest gen de comunicare. Afla si tu daca stii sa interpretezi corect plansul bebelusului tau facand acest test minunat, cu 10 intrebari.

Despre plansul bebelusului merita citit si:

Lasam bebelusul sa planga sau il alinam? Dileme, solutii si analize
Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor pe intelesul tuturor
Plansul bebelusului si modul sau de comunicare
Ajutor bebelusul plange non stop si eu am nervii pe bigudiuri...

 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forurile mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII