Greutatea în timpul sarcinii - una din marile frici ale graviduțelor: ce trebuie să știi

Greutatea in timpul sarcinii - una din marile frici ale gravidutelor -  ce trebuie sa stii

Greutatea în timpul sarcinii - una din marile frici ale graviduțelor: ce trebuie să știi

Kilogramele în plus dobândite în timpul sarcinii fac parte din seria fricilor viitoarelor mămici. Multe dintre ele știu că dacă greutatea din timpul sarcinii depășește o anumită limită, după naștere pierderea kilogramelor va fi o luptă foarte dificilă. Din păcate, însă, prea multe kilograme în plus câștigate în timpul sarcinii pot semnala și probleme de sănătate și vin și cu anumite riscuri și complicații.

♦ Dar intrebarea care contează este: complicațiile ce pot apărea din cauza excesului in greutate pot deveni o problemă pentru făt si/sau mămică?

in acest articol veti citi mai multe despre:
De ce nu trebuie sa va faceti griji ...
Daca se intampla sa castigati prea mult in greutate in timpul sarcinii
Care sunt riscurile unei greutati prea mari in timpul sarcinii?
Greutatea in timpul sarcinii: cat este sanatos si cat nu
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
Alte frici de sarcina

De ce nu trebuie sa va faceti griji ...

Doctorii spun ca, daca aveati o greutatea ideala inainte de a ramane insarcinata, in timpul sarcinii este absolut normal sa mai adaugati intre 11 kg si 15 kg (pe toata perioada sarcinii!). Femeile supraponderale ar trebui sa ia in greutate doar 8 kg pana la 12 kg, in timp ce femeile subponderale ar trebui sa aiba scopul de a castiga intre 13 kg si 18 kg.

Respectati aceste reguli si veti fi bine. Si daca nu ati auzit pana acum, va spunem noi: a manca pentru 2 in timpul sarcinii este un mit! Ar trebui sa consumati un extra de 300 de calorii pe zi (in al doilea si al treilea trimestru de sarcina). Adoptati un stil de viata sanatos si activ si nu va trebui sa va faceti griji cu privire la castigarea in greutate sau la pierderea kilogramelor post-partum.

Daca se intampla sa castigati prea mult in greutate in timpul sarcinii

Cand greutatea scapa de sub control, aceasta poate provoca diabet gestational (sau diabet de sarcina). O crestere a nivelului de zahar din sange poate duce la nasterea unui bebelus mare -  ce poate suferi de diabet in cursul vietii. De asemenea, aveti riscul de a dezvolta hipertensiune arteriala si infectii ale tractului urinar in timpul sarcinii.

Care sunt riscurile unei greutati prea mari in timpul sarcinii?

Riscurile castigarii prea mari in greutate in timpul sarcinii sunt:

Ecografii mai putin precise - Daca sunteti supraponderala si aveti prea multa grasime corporala, ecografiile pot fi mai lungi, ca medicul sa poata vedea vine copilul (si diagnosticarea oricaror probleme care ar putea necesita tratament). Acest lucru inseamna, in general, ca veti avea examene mai lungi si, eventual, mai multe ecografii, deoarece medicii nu pot finaliza scanarea completa in timpul alocat.

Cresterea disconfortului - Sa recunoastem, sarcina nu este atat de confortabila - si acele disconforturi tind sa se inmulteasca o data cu kilogramele acumulate. Excesul de crestere in greutate poate agrava totul, de la dureri de spate si durere la picioare pana la epuizare generala, ca sa nu mai vorbim de vene varicoase, crampe, arsuri la stomac, hemoroizi, articulatii dureroase si chiar un travaliu mai dureros.

Tensiune arteriala crescuta - Daca aveti hipertensiune gestationala, care este diagnosticata in a doua jumatate a sarcinii, aceasta poate duce la probleme in timpul nasterii.

Preeclampsie - Preeclampsia poate duce la probleme de ficat, rinichi, si poate creste riscul de restrictie a cresterii intrauterine (IUGR), abruptia placentara si alte complicatii.

Diabet gestational - Fiind supraponderala sau cu o greutate prea mare acumulata in timpul sarcinii, sunteti la risc de diabet gestational, ceea ce la randul sau va pune la un risc mai mare de a fi diagnosticata cu diabet de tip 2 mai tarziu in viata.

Un copil mare la nastere - Cu cat sunteti mai grea, cu atat este mai probabil ca bebelusul sa fie mai mare la nastere, iar diabetul gestational creste riscul de a avea un copil mare. Macrosomia, la randul ei, creste probabilitatea ca o nastere naturala sa necesite utilizarea forcepsului sau a vidului. De asemenea, creste sansele de nastere prin cezariana (ceea ce face, de asemenea, o rcuperare mai dificila a mamei dupa nastere). Copiii mai mari sunt, de asemenea, la risc mai mare de obezitate infantila.

Travaliu prematur - Cu cat este mai mare valoarea BMI-ului pre-sarcina si cu cat acumulati mai multe kilograme in timpul sarcinii, cu atat este mai probabil ca bebelusul sa se nasca prematur. Prematurii, la randul lor, risca sa aiba o serie de probleme de sanatate, inclusiv dificultati de respiratie si, uneori, probleme de dezvoltare si de invatare mai tarziu in viata.

Defectele la nastere - Bebelusii nascuti de mamele obeze prezinta un risc mai mare de a avea defecte congenitale, inclusiv probleme cardiace si defecte ale tubului neural.

Obezitatea poate duce la probleme semnificative de sanatate, inclusiv hipertensiune arteriala, diabet si boli de inima.

Ad-Extra3:

Greutatea in timpul sarcinii: cat este sanatos si cat nu

Sarcina nu este un motiv pentru a manca pentru doua persoane. A castiga prea multe kilograme in plus in timpul sarcnii nu este sanatos nici pentru bebelusul din burtica si nici pentru nastere sau sanatatea post-natala a mamei. Iata care sunt normele pentru kilogramele acumulate in timpul sarcinii si cum se calculeaza greutatea ideala in timpul sarcinii.

Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina

Multe gavidute isi pun intrebarea pe forumul gravidutelor: Cate kilograme o sa ma ingras cu ocazia sarcinii? Care este raspunsul corect? Nimeni nu poate sti cu exactitate deoarece acest lucru depinde de fiecare femeie in parte si de evolutia sarcinii. Cat mananci? Cat de sanatos mananci? Cat sport faci? Cate kg. ai inainte de sarcina?

Cand te opresti cu serviciul? Sunt multe din intrebarile ajutatoare. Calculatorul nostru va ofera o cifra indicativa...

Alte frici de sarcina

Frica de a face sex: din galeria fricilor de sarcina

Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan

Varsaturile si greturile pot afecta bebelusul? Acestea sunt alte frici de sarcina

Modificari ale corpului in timpul sarcinii - din galeria fricilor de sarcina

Descarca aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII