Povestile de seara imbunatatesc abilitatile matematice ale copilului: Tu stii legatura dintre povestile de seara si matematica?

Povestile de seara imbunatatesc abilitatile matematice ale copilului -  Tu stii legatura dintre povestile de seara si matematica?

Povestile de seara imbunatatesc abilitatile matematice ale copilului: Tu stii legatura dintre povestile de seara si matematica?

Introducerea matematicii în poveștile de culcare poate ajuta copiii să învețe – și poate să facă materia mai puțin înspăimântătoare chiar și pentru părinți.

• Ca părinți, știm cât este de important să le citim copiilor. Multe familii transformă această activitate într-o parte obișnuită a rutinei de culcare. În timp ce suntem convinși că acest lucru contribuie la dezvoltarea alfabetizării copilului nostru, cercetări recente arată că această rutină de seară poate fi folosită și pentru a îmbunătăți abilitățile matematice.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Modul in care lectura iti poate ajuta copilul sa invete matematica
Ajutarea parintilor sa-si sporeasca increderea in matematica
Odata ce ciclul a inceput, poate fi greu sa redirectionezi impulsul
Sfaturi de citire pentru parinti
Rutina povestilor de seara: 4 sfaturi importate cand e vorba de povesti

Modul in care lectura iti poate ajuta copilul sa invete matematica

Studiul realizat de cercetatori din SUA a dat unui numar de 587 de elevi in clasa intaia (cu varsta intre 6 si 7 ani) tablete cu o aplicatie ce continea scurte pasaje pe care trebuiau sa le citeasca impreuna cu parintii. Parintii trebuiau sa citeasca aceste pasaje impreuna cu copiii, iar apoi sa raspunda la intrebari bazate pe text. Familiile au folosit aplicatia in medie de 4 ori pe saptamana, intre toamna si primavara anului 2013-2014.

povesti inteligenta copil

Un grup a citit povesti care contineau un focus matematic, care le-a permis copiilor si parintilor sa discute matematica intr-un mod natural si sa completeze impreuna probleme simple de matematica. Fiecare pasaj avea cinci intrebari, care variau in dificultate de la nivelul prescolar la clasa a cincea, si acopereau subiecte ce includ numararea si aritmetica, fractiunile, geomteria si probabilitatea.

Tabletele contineau si o serie de intrebari suplimentare pentru familiile care doreau sa exploreze mai in profunzime pasajul citit. Familiile puteau completa cat de multe intrebari doreau dupa citirea povestirii.

Al doilea grup, cel de comparatie, a citit acelasi pasaj, cu continutul specific matematic exclus din text, si a raspuns la intrebari focusate pe reconstruirea faptelor, deducerea informatiei si pe ortografie.

Rezultatele au fost coplesitoare.

Elevii au fost testati inainte si la sfarsitul studiului, iar cei care au citit povestile matematice, adaptate din aplicatia Bedtime Math, au prezentat o imbunatatire semnificativa in invatarea generala a matematicii in timpul anului.

Atunci cand cercetatorii au examinat copiii din fiecare grup care au folosit cel mai frecvent aplicatia, s-a constatat o evolutie cu trei luni inainte in dobandirea abilitatilor matematice, la cei care au citit povestile focusate pe matematica,fata de cei care nu au citit.

Ajutarea parintilor sa-si sporeasca increderea in matematica

Cercetarile arata ca parintii au tendinta de a acorda o importanta mai mare invatarii limbilor decat dezvoltarii matematice, atunci cand copiii sunt mici. Un motiv pentru aceasta ar putea fi faptul ca parintii nu se simt la fel de confortabil cu predarea matematicii, in comparatie cu alfabetizarea copilului.

Cercetarile arata ca, atunci cand parintii sunt stresati de matematica, copiii lor invata mai putina matematica pe parcursul anului scolar si pot dezvolta aceleasi sentimente negative fata de aceasta materie scolara.

Copiii care se simt anxiosi in ceea ce priveste matematica prezinta mai putine sanse de a fi activi in sala de clasa si vor evita sarcinile matematice.

Aceasta evitare conduce la oportunitati de invatare ratate si la sentimentul sporit al unui potential esec.

Odata ce ciclul a inceput, poate fi greu sa redirectionezi impulsul

Desi cercetarea s-a focusat pe povestile citite pe tableta, descoperirile evidentiaza cateva puncte-cheie pentru parinti. Cititul povestilor cu specific matematic si discutiile create apoi pot contribui la o crestere a realizarilor scolare la matematica.

Pentru parintii care se lupta cu propriile lor frica de matematica, aceasta este o veste buna. Studiul continua sugerand ca aceasta impartasire a povestilor si discutiile matematice cu proprii copii, pot ajuta parintii sa devina mai putin anxiosi fata de aceasta materie.

povesti de seara copii

Asadar, cum pot parintii sa utilizeze carti pentru a imbunatati abilitatile matematice ale copilului lor? Iata cateva sugestii...

Ad-Extra3:

Sfaturi de citire pentru parinti

Citeste-i copilului tau carti care contin concepte matematice.  Copiii au nevoie de povesti seara si adora sa se aventureze in acele lumi fantastice! Dar stim ca rolul povestilor de seara NU este doar despre a adormi, ci și despre dezvoltarea intelectuală! 🌙🧮

🧠 Studiile arată că cititul poveștilor de seară poate îmbunătăți abilitățile matematice ale copiilor. Cum? Prin explorarea conceptelor matematice subtile care se ascund în povești - de la numărarea personajelor până la rezolvarea problemelor și înțelegerea micillor socoteli din jurul actiunilor...

Incercati sa le cititi si pe acestea:

• 365 de pinguini – de Jean-Luc Fromental
• Soparle saritoare – de Stuart Murphy
• Matematica pentru toate anotimpurile – de Greg Tang
• Ceasul bunicii mele – de Geraldine McCaughrean

Vorbeste despre carte cu copilul tau, asa cum ai face cu orice alta poveste.

Elementele matematice vor intra in mod natural in conversatie si ar trebui chiar incurajate – acest lucru va ajuta copiii sa vada matematica drept parte a vietii cotidiene.

Prin simpla includere in rutina de seara a cartilor ce contin concepte matematice, parintii se pot simti mai increzatori ca ajuta la dezvoltarea matematica a copilului lor in afara salii de clasa, in timp ce creeaza un mediu mai putin stresant pentru discutarea matematicii.

Rutina povestilor de seara: 4 sfaturi importate cand e vorba de povesti

Nu exista in toata lumea asta atat de multe povesti de cate are nevoie un copil. Sunt parte din lumea lui, alaturi de ceilalti factori necesari vietii: mancare, apa, caldura si imbratisarea parintilor. Când să le spui, dacă nu acum, când sunt (încă) mici, când se cuibăresc seara lângă tine în pat, când le simți respirația caldă pe brațul tău și mânuțele tresărind în ritmul poveștii? Când să le spui dacă nu acum, când mai cred în ele? Rutina povestilor de seara: 4 sfaturi importate cand e vorba de povesti...

7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect

Cand parentingul corect da roade...

Exista momente in viata fiecarui parinte cand poate vedea, nu fara emotie si satisfactie, ca toata munca si efortul pe care il depune in cresterea si educarea copilului sau da roage.

Fie ca se numeste educatie fie ca se numeste mai pretentios, parenting  - acest efort pe care il depun parintii are nevoie si de mici momente de satisfactie. E foarte frumos sa vezi ca lectiile pe care i le-ai oferit de nenumarate ori copilului tau au fost intelese iar acum sunt practicate pe cont propriu.
Aici sunt 7 momente in care tu, ca parinte -  stii ca ai procedat corect in educarea copilului tau:

3 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii
Cand esti inconjurat doar de 'experti' in parenting: ganduri si morala 
5 calitati pe care sa i le cultivi copilului tau

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Te asteptam pe forumul de Parenting, unde discutam cam totul despre educatia copiilor nostri.  

autor: Redactor Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII