Cand pot sa ii dau bebelusului pepene?
Pepenele, lubenita sau harbuzul, este un fruct racoritor. Este desertul ideal intr-o zi de vara fierbinte si, de asemenea, bogat in vitamine si antioxidanti, continand 92% apa.
Pepenele este o alternativa sanatoasa la sucuri si alte bauturi indulcite, daca nu sunteti un bautor de apa. Dar cand il putem introduce in alimentatia bebelusului?
in acest articol veti citi mai multe despre:
Putem oferi pepene bebelusului?
La ce varsta putem introduce pepenele?
Cum servim pepene bebelusului?
Ce pepene trebuie sa cumpar?
Alergia la pepene verde
Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni
Introducerea legumelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni
Alergiile la bebelusi
Putem oferi pepene bebelusului?
Pe masura ce copilul creste si experimenteaza noi gusturi si texturi, veti simti ca este timpul sa introduceti si alte alimente solide cum ar fi pepenele. Acesta este o gustare delicioasa si hranitoare, de care unii copii se bucura. Dar inainte de a servi copilului o felie, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti.
La ce varsta putem introduce pepenele?
Atunci cand introduceti alimente noi bebelusului, este important sa asteptati pana cand acesta poate mesteca textura. Varsta cea mai potrivita este intre 9 si 10 luni.
Inainte de a introduce alte solide, trebuie sa luati in considerare mai multi factori. Copilul are suficienti dinti pentru a manevra un anumit produs alimentar? Mesteca bine mancarea inainte de a inghiti? Din aceste motive, nu trebuie sa introduceti pepenele verde sau alte substante solide prea devreme.
Cum servim pepene bebelusului?
Pepenele are o textura moale, umeda, care este usor de mestecat si inghitit. Dar amintiti-va, bebelusul inca nu stie cum sa manance diferite tipuri de alimente.
Asigurati-va ca serviti pepenele in bucati mici pentru a evita orice pericol de sufocare. Daca serviti bucati mari, bebelusul poate pune intreaga bucata in gura si poate inghiti fara sa mestece.
Exista modalitati diferite de a servi pepene copilului. In cazul in care bebelusul nu are probleme de mestecat, puteti sa taiati pepenele in bucati mici, cubulete. Asigurati-va ca urmariti bebelusul pe masura ce mananca. Daca credeti ca bucatile sunt prea mari pentru gura bebelusului, reduceti dimensiunea.
O alta optiune este zdrobirea pepenelui si utilizarea unui alimentator de tip suzeta.
Pentru a scadea riscul sufocarii, bebelusul trebuie sa stea intotdeauna in pozitie verticala in timp ce mananca. Verificati, de asemenea, fiecare bucata de pepene inainte de a o servi. Vreti sa va asigurati ca nu exista seminte.
Ad-Extra3:
Ce pepene trebuie sa cumpar?
Odata ce decideti ca bebelusul este gata pentru pepene, cel mai bine este sa cumparati unul proaspat din piata. Iar inainte de a-l taia, nu uitati sa il spalati foarte bine!
Sucul de pepene nu este recomandat pentru copii, deoarece creste riscul aparitiei cavitatilor dentare.
Alergia la pepene
Alimentele alergice sunt principala preocupare atunci cand introduceti copilul un nou produs alimentar. Medicii recomanda, in general, alaptarea exclusiva in primele 6 luni, daca este posibil, iar diversificarea se incepe la fel, de la varsta de 6 luni - nu mai repede. Discutati cu medicul pediatru pentru a veni cu un plan de a introduce aalimentelor noi pentru copilul dumneavoastra..
Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni
In timpul diversificariii e bine sa ai la indemana acest ghid de introducere a fructelor in alimentatia bebelusului.
La inceputul diversificarii, stim ca toate mamicile au aceleasi intrebari, cand, ce introducem in alimentatia bebelusului? De la ce varsta are voie si alte alimente? Haideti sa o luam treptat si sa vedem in primul rand cu ce fructe putem incepe diversificarea, si ce introducem dupa cateva sapamani, luni, ce are si ce nu are voie pana la o anumita varsta. Spor in diversificare :)
Introducerea legumelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni
Diversificarea bebelusului este un moment emotionant pentru parinti. Este un mare pas inainte pentru copilul vostru, intr-o lume noua, plina de gusturi si texturi. Primele alimente oferite bebelusului trebuie sa fie usor de digerat si sa nu provoace alergii. Nu fiti tentati sa adaugati sare sau zahar in mancarea bebelusului! Nu are nevoie! Putin ulei este suficient. Sarea poate afecta rinichii iar zaharul este cu atat mai nesanatos, provocand si dependenta de dulce - vezi GHIDUL introducerii legumelor in alimentatia BEBELUSULUI aici.
Alergiile la bebelusi
Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?
Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.
Citeste si: Reactii la alergiile alimentare
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII