Bine de știut: așa îți protejezi copilul de frig: de aceste produse ai nevoie pentru bebe

Bine de stiut -  asa iti protejezi copilul de frig -  de aceste produse ai nevoie pentru bebe

Bine de știut: așa îți protejezi copilul de frig: de aceste produse ai nevoie pentru bebe

Bebelușii nu își pot regla în mod corespunzător temperatura corpului. Prin urmare, este important să-ți protejezi copilul foarte bine iarna, mai ales într-o zi rece sau dacă mergi într-o vacanță de sporturi de iarnă, de exemplu. Dar cum faci asta și cum știi dacă copilul tău este suficient de cald?

Astfel poți verifica dacă bebelușul tău este suficient de cald

La un bebe poti sa iti dai seama imediat daca este OK - verificandu-i temperatura fruntii - indiferent dacă este prea cald sau prea frig. Gâtul sau picioarele pot indica, de asemenea, dacă bebelușul tău are temperatura potrivită: dacă se simte călduț, copilul tău este suficient de cald. Un copil transpirat este prea fierbinte. Mâinile bebelușului tău pot simți puțin rece, dar asta nu înseamnă neapărat că îi este frig.x

Dacă ai îndoieli, poti iricand sa iei temperatura bebelușului. Temperatura corpului atât a bebelușilor, cât și a adulților ar trebui să fie între 36,5 °C și 37,5 °C. Dacă temperatura crește peste 38°C, copilul tău are febră.

Îmbrăcăminte pentru bebelusi potrivită pentru exterior

Dacă este foarte frig și bate un vânt puternic, de obicei nu este înțelept să ieși afară cu bebe. Vântul în combinație cu înghețul se poate simți mult mai rece decât arată termometrul. Nu există altă cale? Asigurați-vă că nu safară prea mult timp. Și rețineți că vă mișcați, dar bebelușul dumneavoastră stă nemișcat și, prin urmare, se răcește mai repede. Prin urmare, îmbrăcați-l calduros.

Alegeți imbracaminte in straturi, astfel încât să puteți pune oricând ceva pe sau să mai scoateti un strat de imbracaminte. De asemenea, puteți preîncălzi căruciorul cu o sticlă cu apă fierbinte.

Articole utile de iarnă pentru bebelușul tău

haine de iarna bebelusi

Costume de schi

Pleci in vacanta intr-o zona de sporturi de iarna sau ti-e teama ca bebelusul tau va raci afara intr-o zi de iarna? Un costum de iarnă sau un costum de schi este o soluție. Alege unul impermeabil sau unul din lână. Fermoarul diagonal facilitează introducerea (și ieșirea) copilului. Sfat: puteți cumpăra în siguranță un costum de schi pe măsură ce crește, astfel încât să reziste puțin.

Saculetul de picioare

Un sac pentru picioare este un sac de dormit special pentru cărucior, cărucior sau scaun auto. În sezonul de iarnă, o căpăcelă vă protejează copilul de frig. Alegerea este uriașă: poți să cumperi o cănă pentru picioare care să se potrivească cu căruciorul tău (precum Joolz sau Bugaboo) sau să optezi pentru un imprimeu vesel.

Ți-ai cumpărat deja un costum de schi? Grozav, atunci copilul tău este aproape pregătit pentru distracția de iarnă. Cu jambiere drăguțe sau un salopet frumos de lână dedesubt, creezi acel strat suplimentar, dar și copilul tău își păstrează libertatea de mișcare.

Fulare, palarii si manusi: accesorii care nu trebuie sa lipseasca din garderoba de iarna. Am enumerat o serie de articole practice, de la un fular-esarfa cu buclă la îndemână până la mănuși din lână merinos, care sunt moi și nu produc mâncărime. Bineînțeles, pune-ți întotdeauna o caciula calduroasa copilului când este frig afară. În acest fel pierde mai puțină căldură.

În cărucior

Mergi undeva pe jos cu copilul tau? Asigurați-vă că aduceți o husă de ploaie și ridicați gluga căruciorului pentru a vă proteja copilul de vântul rece. Puteți lua în considerare, de asemenea, o piele caldă de oaie, care se mulează pe corpul copilului dvs. și o pătură frumoasă de călătorie.

Te duci la cumpărături? Apoi luați în considerare schimbările de temperatură. Când intri într-un loc, desfășoară întotdeauna fermoarul jachetei sau căciula pentru a te asigura că bebelușul tău nu se încinge prea mult.

Bebe in mașină

Dacă bebelușul este îmbrăcat intens, urmăriți cu atenție diferențele de temperatură. Pune-ți copilul în Maxi-Cosi într-o mașină încălzită și scoate-i haina . Chiar dacă ai un copil mai mare, ar trebui să-l pui în scaunul lui de mașină fără haină. Dacă nu faci asta, poate fi foarte periculos. Desigur, îi poți pune o pătură peste talie și picioare.

Ad-Extra3:

Codul de izolatie termica a hainelor

Articole precum sacii de carucior și sacii de dormit au o valoare TOG . TOG este abrevierea pentru Thermal Overall Grade. Acest cod arată măsura în care păturile, sacii de dormit, păturile de înfășat și hainele pentru bebeluși rețin căldura corporală. Cu cât valoarea TOG este mai mare, cu atât este mai dificil ca căldura să scape prin material. Temperaturile pot scădea semnificativ, mai ales noaptea, astfel încât bebelușul poate dormi mai bine în nopțile reci de iarnă, dar aveți grijă la acumularea de căldură. Știi mai multe?
 

TOG (Thermal Overall Grade) este o măsură folosită pentru a evalua nivelul de căldură sau izolație termică a hainelor, în special a celor destinate copiilor mici. Cu cât valoarea TOG este mai mare, cu atât haina este mai călduroasă.

TOG este util în special pentru hainele de pat pentru bebeluși și copii mici. El indică capacitatea hainelor de a păstra căldura și de a menține temperatura optimă pentru somnul lor. De exemplu, într-o cameră cu temperatură controlată, un TOG mai mare poate fi potrivit în timpul sezonului rece, în timp ce un TOG mai mic poate fi adecvat în sezonul cald.

Valorile TOG variază de obicei de la 0,5 TOG (haine ușoare potrivite pentru vară) la 3,5 TOG (haine groase potrivite pentru iarna). Părinții pot alege hainele potrivite în funcție de temperatura camerei și de preferințele lor pentru confortul bebelușului sau al copilului mic.

Unde poti gasi valoarea TOG?
Pe etichetele păturilor, sacilor de dormit, îmbătorilor și hainelor pentru bebeluși, de obicei, este specificată valoarea TOG. Dacă nu este indicată pe etichetă, cereți sfatul vânzătorului.

Protejați pielea bebelușului de frig

Pielea bebelușului este foarte sensibilă și, prin urmare, trebuie să fie bine protejată împotriva frigului. Prin urmare, aplica o crema grasa pentru bebelusi pe pielea bebelusului tau inainte de a iesi afara. Vă rugăm să verificati că crema nu este pe bază de apă: va îngheța pe vreme rece. In timpul iernii, adaugă niște ulei de baie special în apă. În acest fel, pielea bebelușului tău nu se usucă.

Sfaturi suplimentare

🔸 Folosiți doar sticle cu apă caldă și pături de încălzire pentru a preîncălzi pătuțul sau căruciorul. Scoateți-le înainte de a vă pune copilul în ele.
🔸 Nu trebuie să pui caciulita copilului în interior: acest lucru este necesar doar pentru nou-născuții.
🔸 Încercați să limitați cât mai mult posibil baia iarna. Acest lucru previne uscarea pielii delicate a bebelușului. De două sau trei ori pe săptămână este suficient. Adăugați întotdeauna ulei de baie în apă pentru a preveni uscarea pielii.
🔸 Oferă-i copilului tău un scutec curat înainte de a ieși afară. Acest lucru face să fie mai puțin probabil ca va trebui să dezlipiți toate acele straturi de îmbrăcăminte atunci când vă aflați undeva.
🔸 Asigurați-vă că bebelușul este bine hidratat. Mai ales când este frig, te poți deshidrata rapid.
🔸 Continuați să acordați o atenție deosebită diferențelor de temperatură cat sunteti afara. Și verificati în mod regulat gâtul bebelușului pentru a verifica dacă nu ii este prea cald sau frig.

► Citeste in continuare Sfatul medicului: cum trebuie imbracat bebelusul iarna la plimbare

Cu bebelusul la plimbare  - citeste si

Chiar din prima lună, scoate-l pe bebe din casă la plimbare insă ai grijă la aceste reguli

Babywearing-ul sau purtarea bebelusului: 5 lucruri pe care nu le stiai

Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelusi

Pozitia ideala pentru purtarea bebelusului in slig sau wrap

Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
referinte medicale: Academia Americana de Pediatrie
articol aprobat de Medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII