5 intrebări pe care ar trebui să le adresezi EDUCATOAREI copilului tău
La grădiniță, copilul ia parte la una dintre cele mai importante experiențe de învățare, iar ca părinte, este important să fii la curent cu evoluția sa. Este normal ca părinții să prezinte interes față de ceea ce învață copiii lor și cât de repede învață ceea ce este necesar pentru un start bun în perioada educațională.
• Iată 5 întrebări pe care ar trebui să le pui educatoarei de la grădiniță pentru a începe să înțelegi cum a început și se desfășoară educația copilului tău. 😉
in acest articol veti citi mai multe despre:
Grădinița pune primele cărămizi in educația copilului tău
Cum se descurca copilul tau comparativ cu clasa?
Intreaba educatorul daca se axeaza pe punctele forte si punctele slabe
Cum sunt predate in clasa abilitatile inovatoare si creative
Cum poti ajuta copilul acasa?
Copilul ia parte la activitatile sociale?
Grădinița pune primele cărămizi in educația copilului tău
La gradinita, copilul are parte de una dintre cele mai importante experiente de invatare, iar ca parinte, este important sa fii deja implicat cu ceea ce se intampla acolo.
Tocmai de aceea, parintii ar trebui sa prezinte interes fata de ceea ce invata copiii lor si cat de repede invata ceea ce este necesar, pentru un start bun in viata academica. Iata 5 intrebari pe care trebuie sa le pui educatoarei de la gradinita pentru a incepe sa intelegi cum incepe educatia copilului tau.
Cum se descurca copilul tău comparativ cu ceilalti colegi de gradinita?
Este important sa stii daca al tau copil se descurca bine in comparatie cu ceilalti colegi de gradinita. Daca ramane in urma la ceva, va trebui sa depui putin mai mult efort acasa pentru a-l ajuta sa invete.
Nu este niciun motiv de ingrijorare, caci copiii invata in moduri diferite. Daca al tau copil are probleme in a invata, intreaba-l care este problema si gaseste modalitati de a explica lucrurile mai usor pentru el.
Intreaba educatorul daca se axeaza pe punctele forte si punctele slabe
Din moment ce niciun copil nu este la fel cu un altul, este important ca educatorul sa inteleaga la ce este bun un copil si pe ce trebuie sa se concentreze mai mult. Eforturile, atat din partea caminului cat si a educatorului, pot ajuta copiii sa-si depaseasca slabiciunile si sa devina mai puternici la ceea ce sunt buni.
Fiecare parinte ar trebui sa se focuseze pe punctele forte ale copiilor lor si sa ii ghideze pe calea cea dreapta.
Ad-Extra3:
Cum sunt predate in clasa abilitatile inovatoare si creative
Copilul tau trebuie sa invete modalitati bune de a invata si sa creeze noi concepte care il vor ajuta in domeniile pe care le va urma. Fiecare parinte ar trebui sa stie daca al sau copil invata aceste concepte si sa faciliteze procesul invatarii si acasa.
Abilitatile de dezvoltare si de rezolvare a problemelor ar trebui sa fie create la o varsta frageda.
Cum poti ajuta copilul acasa?
Primii ani sunt etape constante de invatare a unui copil. Predarea unui copil de varsta gradinitei este un efort de cobalorare intre institutia de invatamant si parinti. Parintii ar trebui sa intrebe educatorii cum pot facilita mai departe procesul de invatare si acasa.
Copilul ia parte la activitatile sociale?
Socializarea este un proces important in cresterea copilului. A fi social este important pentru o minte sanatoasa, iar o minte in dezvoltare are nevoie sa invete si de la alti colegi. Intreaba educatorul copilului tau daca acesta socializeaza cu ceilalti copii si daca ii plac activitatile sociale. Daca nu, invata-l cum sa se apropie de alti copii si ajuta-l sa se integreze mai bine.
► Citeste in continuare Ce inseamnă un comportament NORMAL la gradiniță pentru un copil? Si cand vorbim despre un copil problemă la gradiniță?
Gradinita: cand trebuie inceputa si de ce este importanta pentru educatia copilului.
Efectul gradinitei si cresei asupra dezvoltarii intelectuale a copilului este imens.
Daca tu, ca mamica, esti mereu in cautarea unei bone sau babysitter pentru a nu iti duce copilul la gradinita, ar trebui sa te gandesti mai bine. Psihologii sunt de parere ca beneficiile gradinitei sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului. Cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant (cresa, daycare, gradinita), cu atat vor fi mai mari castigurile pentru dezvoltarea lor. Citeste cand trebuie inceputa si de ce este importanta pentru educatia copilului.
Despre gradinita merita citit si:
Hartuirea copilului la gradinita: cum se intampla si ce trebuie sa stie parintii
10 moduri de a sarbatori prima zi de gradinita
11 sfaturi pentru a depasi anxietatea de separare la inceperea gradinitei
Fiecare copil e exceptional in felul lui
Analize pentru inceperea gradinitei
Forumul de GRADINITE
Pentru multe intrebari, studii critice ale gradinitelor si experientele sincere ale parintilor cu aproape toate gradinitele din Bucuresti si multe orase ale tarii, studiati cu atentie forumul Desprecopii.com la - sectiunea GRADINITE..
autor: Annemarie van der Dulk - educator de gradinita (Den Haag, Olanda) si redactor Desprecopii.
In exclusivitate pentru Desprecopii - © toate drepturile rezervate Desprecopii.com 2023
Annemarie este psihoterapeut si are o experienta de peste 20 de ani cu copiii de gradinita.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII