10 moduri de a sarbatori prima zi de gradinita

10 moduri de a sarbatori prima zi de gradinita

10 moduri de a sarbatori prima zi de gradinita

Prima zi de gradinita a copilului tau vine mai repede decat credeai. Insa, cu aceasta ocazie cu adevarat memorabila, pot aparea si un intreg val de emotii. Activitatile speciale inainte si dupa prima zi de gradinita ii vor oferi copilului momente memorabile si o perspectiva pozitiva.

Iata 10 activitati cu care il puteti ajuta sa simta gradinita ca pe un eveniment frumos si cu care il veti ajuta sa perceapa gradinita ca o noua faza a vietii plina de satisfactii, mai degraba decat o separare infricosatoare:

10 moduri de a celebra prima zi de gradinita:
Faceti un colaj
Sentimentul de proprietate
Creati o rampa de lansare
Faceti o repetitie
Claditi increderea cu ajutorul cartilor
O privire in viitor cu ajutorul unui calendar personalizat
Jocul numelor
Brosura "Despre mine"
Desenati o harta cu drumul spre casa
Suveniruri
Gradinita: cand trebuie inceputa si de ce este importanta pentru educatia copilului
Care e cea mai buna alegere: bona, gradinita, sau bunici?
Prima zi de gradinita: nelinisti si sfaturi
Forumul de GRADINITE

Faceti un colaj

Acest "colaj" va consolida sentimentul de sine a copilului. Pe o bucata de hartie supradimensionata, creati imreuna un colaj cu punctele sale forte, interese, lucruri preferate, prieteni, familie, casa, sau animale de companie.

Sentimentul de proprietate

Mergeti la cumparaturi pentru rechizite, si lasa copilul sa-si aleaga culorile si caietele pe care le vrea.

Creati o rampa de lansare

Gasiti un colt pentru pantofi, rucsac, geanta si masa de pranz a copilului. Laminatti un desen favorit, si puneti-l pe podea pentru a-l transofrma intr-un punct de plecare pozitiv.

Ad-Extra3:

Faceti o repetitie

Prima zi nu trebuie sa fie o mare surpriza. Prefa-te ca tu esti noul profesor, apoi cititi impreuna o poveste, desenati si jucati-va.

Claditi increderea cu ajutorul cartilor

Cititi povesti despre scoala sau alte aventuri noi. Insistati pe curajul personajului preferat, pentru a ajuta copilul sa-si identifice anxietatile si soma propriul curaj intr-o situatie necunoscuta.

O privire in viitor cu ajutorul unui calendar personalizat

Fie ca primiti sau nu de la gradinita un calendar cu evenimente ce urmeaza sa aiba loc, personalizati un calendar adaugand vacante, zile de nastere si alte evenimente interesante pentru copil.

Jocul numelor

Numele sunt o lectie importanta in prima zi de scoala. Scrieti o poezie sau desenati o imagine care ilustreaza numele copilului tau. Numele sunt dispozitive sociale importante, iar cu cat se simte mai confortabil spunandu-si numele, cu atat il poate folosi mai des pentru a intalni alti copii.

Brosura "Despre mine"

Ajutati profesorul sa stie cine e copilul si ce il entuziasmeaza la scoala. Creati o brosura despre copil, care sa il puna intr-o lumina prietenoasa.

Desenati o harta cu drumul spre casa

Creati o harta completa cu traseului casa - scoala, cu fotografii si ilustratii ale reperelor. In cazul in care exista magazine sau parcuri de-a lungul drumului, vizitati-le.

Suveniruri

Faceti fotografii cu activitati interesante ce au loc la gradinita, de exemplu la o piesa de teatru, cu prietenii, rechizite noi, desene, excursii, etc..

Gradinita: cand trebuie inceputa si de ce este importanta pentru educatia copilului

Daca tu, ca mamica, esti mereu in cautarea unei bone sau babysitter pentru a nu iti duce copilul la gradinita, ar trebui sa te gandesti mai bine. 

Psihologii sunt de parere ca beneficiile gradinitei sunt foarte importante pentru dezvoltarea copilului. Cu cat copiii sunt inscrisi mai devreme intr-o forma de invatamant (cresa, daycare, gradinita), cu atat vor fi mai mari castigurile pentru dezvoltarea lor. Citeste pe larg Gradinita: cand trebuie inceputa si de ce este importanta pentru educatia copilului


Care e cea mai buna alegere: bona, gradinita, sau bunici?

Cand vine vremea sa facem alegerea dintre bona, bunica sau gradinita - trebuie puse toate necunoscutele in ecuatie.

Vine o vreme cand orice mamica isi pune intrebarea: ce e mai bine? Sa imi las copilul cu bona, cu bunica sau sa il dau la gradinita?

A trecut vremea in care puiul tau avea nevoie permanenta de tine. A crescut, iar tu va trebui sa te intorci curand la locul de munca. In grija cui il vei lasa?! Bona, gradinita sau bunici?! Iti propun sa ne gandim impreuna citeste mai departe aici.

Prima zi de gradinita: nelinisti si sfaturi

Prima zi de gradinita este un eveniment major in viata prescolarilor si a parintilor lor. Este o zi care, cu siguranta nu va fi uitata niciodata. Cei mai multi parinti sunt ingrijorati despre cum se va comporta copilul lor in prima zi de gradinita. Se va obisnui destul de repede sau va  face probleme? Ingrijoarea este un lucru normal, dar aceasta trebuie insa bine ascunsa, pentru a nu  afecta si copilul. Iata cateva sfaturi de la Desprecopii - despre cum trebuie sa va pregatiti pentru acest moment.

citeste pe larg: Lista cu informatii pentru bona (babysitter)

Invatati impreuna cantecelul: Buna dimineata draga gradinita

Forumul de GRADINITE

Pentru multe intrebari, studii critice ale gradinitelor si experientele sincere ale parintilor cu aproape toate gradinitele din Bucuresti si multe orase ale tarii, studiati cu atentie forumul Desprecopii.com la - sectiunea GRADINITE.

Acolo veti gasi cele mai complete informatii independente despre gradinitele din Romania - cu detalii despre educatoare, mancare, educatie si conditii de igiena. 

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2017

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Gradinita

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII