Tinerea de mana a viitoarei mame in timpul nasterii ajuta cu adevarat
Multi viitori tatici vin la spitalul unde se naste copilul lor pentru a oferi suport moral si sustiere. Aduc sucuri, flori, prajituri sau alte bunatati sau pot chiar oferi mamicii un masaj, pupici si imbratisari ...
Acum e dovedit stiintific: tinerea de mana a viitoarei mame in timpul nasterii ajuta cu adevarat si ii poate reduce durerea.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Ajuta cu adevarat ca partenerul sa tina viitoarea mamica de mana in timpul nasterii?
Mai putina durere
Empatia functioneaza ca analgezic
15 momente amuzante ce pot avea loc in timpul nasterii bebelusului
Travaliul de la A la Z: ghid complet
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere
Dovedit stiintific: tinerea de mana a viitoarei mame in timpul nasterii ajuta cu adevarat
Multi viitori tatici vin la spitalul unde se naste copilul lor pentru a oferi suport moral si sustiere. Aduc sucuri, flori, prajituri sau alte bunatati sau pot chiar oferi mamicii un masaj, pupici si imbratisari ...
Dar, sa fim sinceri, pana la urma, mamica este cea care trebuie sa faca treaba cea mai greu ... travaliul si nasterea :)
Cu toate acestea, acum avem date confirmate: este bine sa nu subestimam rolul viitorului tatici in timpul nasterii. Studiile spune ca daca viitorul tatic isi tine partenera de mama - ii poate usura cu adevarat durerea..
Ajuta cu adevarat ca partenerul sa tina viitoarea mamica de mana in timpul nasterii?
Dupa nasterea sotiei sale, un neurolog englez a decis sa afle daca tinandu-si sotia de mana in timpul nasterii, a ajutat-o cu adevarat.
Acesta a format un grup de studiu compus din 23 de cupluri, pentru cercetarea sa. Femeile din grup au fost apoi expuse durerii in diferite situatii: in timp ce erau singure, in aceeasi camera cu partenerul lor, tinand mana partenerilor, si tinand mana unui strain.
Mai putina durere resimtita
Care a fost rezultatul? Femeile care au tinut mana partenerului lor au simtit mai putina durere decat daca erau singure sau tineau mana unui strain. De asemenea, prezenta partenerului in camera nu a avut nici un efect asupra pragului de durere.
Ad-Extra3:
Empatia functioneaza ca analgezic
Din testele in care a fost masurata activitatea creierului, a rezultat ca tinand mana partenerului duce la sincronizarea respiratiei, a batailor inimii si chiar a tiparelor de unda cerebrala. Pe scurt, creierul unei persoane in dureri s-a dovedit a simti mai putina durere atunci cand a fost "legat" de creierul altcuiva. Cu cat cineva simte mai multa empatie fata de cealalt, cu atat exista mai multa sincronizare, si cu atat este mai mare efectul analgezic.
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere
Daca vei fi in curand tatic e normal sa te gandesti cu frica si emotie la nasterea copilului tau. Dar ... cei mai bine e sa fii relaxat: oricit de dificil poate parea sa va uitati la persoana iubita cum sufera din cauza durerii, cei mai multi dintre tatici gasesc ca nasterea copiilor lor este unul dintre cele mai puternice si pline de satisfactie momentedin viata lor. Iata niste sfaturi care iti pot prinde bine, daca vei fi si tu la nasterea copilului tau, draga tatic!
15 momente amuzante ce pot avea loc in timpul nasterii bebelusului
Uita de povestile de nastere dureroase si experientele mai putin placute. Multe mame au povești amuzante si fragmente de observatii chiar si tin timpul travaliului / nasterii. Unele te vor face sa razi!
Daca vei naste in curand, e important sa fii optimista si sa te gandesti ca peste ani vei avea si amintiri haioase de la nastere.
Chiar daca intamplarile de mai jos ti se par greu de crezut... ei bine, sa stii ca este cate un strop de adevar in fiecare :) Citeste 15 momente amuzante ce pot avea loc in timpul nasterii bebelusului
Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.
Nasterea, totul despre modalitati si calmarea durerii
Poluarea poate cauza nasterea prematura
Semne si traditii legate de nastere in lume
Motive pentru nasterea prin cezariana
Nasterea prematura
Nasterea cu forcepsul
Studiu national: Nastere naturala sau prin cezariana?
Nasterea prin metoda Lamaze
Cand se rupe apa ...
Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana
Nasterea prin cezariana
Ameliorarea durerilor la nastere
11 informatii despre epiziotomie
Anestezia epidurala
Nasterea de urgenta acasa
Semne prevestitoare nasterii
Travaliul prematur
Nasterea sub apa (Experiente in Romania)
Nasterea in apa: pro si contra
Nasterea la Medlife
Traditiile nasterii la romani - Ursitoarele
Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Pentru mamicile de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII