Tipuri de aparate dentare fixe, pentru zambetul frumos si sanatos al copilului tau
de eliminat din de4kids Să porţi aparat dentar nu mai este de mult doar o necesitate de estetică a zâmbetului. Dinţii înghesuiţi sunt dificil de igienizat şi se cariază mai uşor, cei ieşiţi în afara arcadei sunt predispuşi accidentelor, iar în cazul în care cele două arcade se închid incorect, dinţii, articulaţia maxilară dar şi ţesuturile moi au de suferit. La fel şi sistemul digestiv sau stima de sine a persoanei, indiferent de vârstă.
Iata, de la specialistii de la De4kids: Tipuri de aparate dentare fixe, pentru zambetul frumos si sanatos al copilului tau
in acest articol veti citi mai multe despre:
Aparatul fix ceramic
Aparatul fix metallic
Aparatul lingual
50% dintre tinerii cu vârsta între 12-18 ani şi peste 35% dintre adulţi au nevoie de tratament ortodontic
Conform Asociaţiei Americane de Stomatologie, peste 50% dintre tinerii cu vârsta între 12-18 ani şi peste 35% dintre adulţi au nevoie de tratament ortodontic.
Astăzi există foarte multe opţiuni dintre care medicul specializat în ortodonţie, împreună cu pacientul său, adolescent sau adult, pot alege. Cel mai eficient aparat pentru corectarea anomaliilor dento-maxilare este cel fix, aplicat pe faţa dinţilor sau pe zona linguală.
Aparatul fix ceramic
Preferatul adolescenţilor şi adulţilor care doresc un aparat discret, mai puţin sesizabil. Acesta are bracketurile din ceramică de culoarea dinţilor, ce nu se colorează în timp, dacă sunt corect îngrijite. Arcul şi elasticele sunt transparente sau de culoare albă. Pentru că presiunea exercitată este mai uşoară, dar şi pentru că nu lezează ţesuturile moi, aparatul oferă un grad sporit de confort.
Aparatul fix metalic
Bracketurile sunt metalice, mai rezistente în timp (nu se fracturează). Deoarece poate fi personalizat cu elastice colorate, acest aparat este preferat de către cei îndrăzneţi. Efectele să văd într-un timp scurt, iar preţul este ceva mai scăzut faţă cel al aparatelor estetice.
Ad-Extra3:
Aparatul lingual
Bracketurile se aplică pe partea din interior a dinţilor, făcând aparatul „invizibil”. Acestea sunt realizate personalizat, prin scanare computerizată, într-un laborator specializat din Germania. Pentru aplicarea aparatului lingual şi derularea tratamentului, medicul ortodont are nevoie de o acreditare internaţională. Costurile sunt mai mari, însă rezultatele şi experienţa în sine merită investiţia.
Indiferent de soluţia de tratament aleasă, pe toată durata purtării aparatului, controalele periodice trebuie respectate. Altfel, tratamentul se poate prelungi, iar rezulatele vor întârzia să apară. De asemenea, şedinţele de profilaxie în cabinet sunt importante. Igienizarea orală acasă este mai dificilă şi folosind mijloacele clasice, placa bacteriană nu este îndepărtată complet.
Atunci când porţi aparat dentar trebuie să ai grijă să nu muşti din alimentele tari şi să reduci consumul de zahăr, băuturi acidulate şi carbohiraţi, responsabili pentru favorizarea apariţiei cariilor.
Şi... bineînţeles nu trebuie să uiţi să zâmbeşti mai des decât o făceai înainte!
Tehnologia a evoluat, iar purtarea unui aparat dentar nu mai este atât de complicată. Iar dacă tratamentul începe la timpul potrivit, cât mai curând de la descoperirea anomaliilor dento-maxilare, efectele să văd mult mai rapid, aparatul se poartă un timp mai scurt, iar rezultatele se menţin mult mai bine, în timp.
Dr. Ana-Maria Vinau,
Medic stomatologie pediatrica DENT ESTET 4 KIDS
De ce trebuie purtat aparatul dentar in copilarie: motive si beneficii!
Dintii strambi, distantati sau inghesuiti reprezinta una dintre principalele afectiuni de sanatate si estetica dentara in randul copiilor. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca daca acestea nu sunt tratate la timpul potrivit, duc la tratamente complexe si indelungate.
Astfel, purtarea unui aparat dentar este mai mult decat o necesitate estetica; este o necesitate medicala. Iata de ce trebuie purtat aparatul dentar in copilarie si sfatul specialistilor de la Dent Estet 4 Kids... citeste mai departe aici.
Informatii speciale despre stomatologia pediatrica - pe care e bine sa le citesti:
De ce este important sa alegem pentru copil un medic dentist specializat in stomatologie pediatrica
Schimbarea dintilor de lapte: sfaturi si raspunsuri de la medicul stomatolog pediatru
Anestezia locala la copil, solutia pentru un tratament dentar confortabil
Maseluta de 6 ani si importanta sigilarii timpurii
Coroanele dentare estetice pentru copii, revolutia stomatologiei: coroanele de zirconiu
Dintii de lapte sunt importanti: 6 efecte ale netratarii cariilor pe dintii de lapte
Forum de stomatologie pediatrica: intrebari si raspunsuri despre dintisorii copilului
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII