10 REMEDII NATURALE pentru copii - util de știut. Iar unele din ele te vor surprinde
Parintii isi petrec mult timp ingrijorandu-se cu privire la bolile copilariei, desi acestea fac parte din viata oricarui copil.
Cele mai frecvente probleme de sanatate ale copiilor includ raceli comune, tuse, dermatita de scutec, infectii ale urechii, astm, diaree, dureri de dinti, dureri de stomac, eruptii cutanate si nu numai. Iata 10 remedii care nu trebuie sa va lipseasca din casa:
in acest articol veti citi mai multe despre:
Parintii ar trebui sa stimuleze imunitatea copilului
1. Miere pentru raceala comuna
2. Ghimbir pentru astm
3. Ulei de masline pentru dureri ale urechilor
4. Asafetida pentru dureri de dinti
5. Fenicul pentru dureri de stomac
6. Turmeric pentru tuse
7. Scortisoara pentru enurezis
8. Bananele pentru diaree
9. Aloe Vera pentru eruptiile cutanate
10. Ulei de nuca de cocos pentru rani minore
Sfaturi suplimentare
Microbii, bacteriile si virusii sunt prezenti in mod natural in mediul nostru. Deoarece sistemul imunitar al unui copil este slab, copiii se imbolnavesc mult mai repede decat adultii cand sunt expusi la agenti nocivi.
O data cu cresterea copiilor, sistemul lor imunitar se intareste pentru a lupta impotriva multor infectii comune.
In loc sa se ingrijoreze, parintii ar trebui sa stimuleze imunitatea copilului, sub indrumarea medicului
Pentru a stimula sistemul imunitar al copilului, oferiti-i alimente sanatoase, asigurati-va ca doarme suficient si se odihneste corespunzator in timpul zilei. Nu uitati si de activitatile fizice care trebuie sa faca parte din rutina zilnica si de asemenea sa ii asigurati un mediu sanatos in care sa se dezvolte.
In acelasi timp, este de datoria fiecarui parinte sa asigure o buna igiena pentru copii. Infectiile pot fi prevenite daca parintii isi invata copiii sa se spele des pe maini, mai ales dupa folosirea toaletei si inainte de a manca. La fel de des trebuie spalate si jucariile, lenjeria de pat, hainele si alte lucruri personale pe care copiii le folosesc des.
Este greu atunci cand copilul este bolnav. Cu toate acestea, multe dintre problemele de sanatate comune ale copilariei nu sunt grave. Cu toate acestea, trebuie sa ramaneti constienti de semnele de avertizare ale bolilor grave, iar daca sunteti ingrijorat, consultati un medic imediat.
Iata 10 remedii naturale pentru copii
1. Miere pentru raceala comuna
Raceala obisnuita este cauzata de diferite tipuri de virusi. Simptomele includ: nas infundat, tuse, stranut, febra, dureri in gat, mancarimea ochilor, dureri usoare ale corpului.
Pentru copiii care sufera de raceala, mierea de albine este un remediu bun datorita proprietatilor sale antimicrobiene. Ea ajuta la reducerea tusei pe timp de noapte si imbunatateste somnul. Se amesteca 2 lingurite de miere cu 1 lingurita de suc de lamaie, si se administreaza de 3 sau 4 ori pe zi, timp de cateva zile.
In caz de febra, nu uitati sa ii faceti copilului o baie cu buretele pentru a ajuta la reducerea temperaturii corpului. De asemenea, oferiti-i supa de pui de casa pentru a stimula imunitatea.
Important: Nu dati miere copiilor sub varsta de 1, deoarece poate provoca botulism infantil. Cititi mai multe despre Cum putem deosebi mierea naturala de cea falsa >>AICI
2. Ghimbir pentru astm
Astmul la copii este in continua creste. Este o boala pulmonara cu simptome tipice: respiratie suieratoare, tuse, senzatie de apasare in jurul pieptului si scurtarea respiratiei. Conditia poate fi declansata de alergii, poluarea aerului, infectii respiratorii si un climat umed.
Ghimbirul este un tratament natural pentru astm. Fiind anti-inflamator, acesta ajuta la reducerea inflamatiei cailor respiratorii si inhiba contractia cailor respiratorii.
Se amesteca cantitati egale de suc de ghimbir, suc de rodie si miere. Se administreaza cate o lingura din acest amestec de 3 ori pe zi.
Ad-Extra3:
3. Ulei de masline pentru dureri ale urechilor
Durerea urechilor la copii poate fi foarte inconfortabila. Durerea poate fi ascutita, constanta sau cu mici pauze. Cel mai adesea, durerea de ureche din copilarie este cauzata de infectii ale urechii si acumularea de lichid in urechea medie sau raceli comune.
Cel mai bun tratament este uleiul de masline, care functioneaza ca un lubrifiant si ajuta la eliminarea infectiei.
Puneti 3 sau 4 picaturi de ulei de masline caldut in canalul urechii. Uleiul va determina ceara sa se inmoaie, iar apoi la eliminarea ei cu o discheta de bumbac. Asigurati-va ca nu folositi betisoare de ureche.
Aplicarea unui prosop cald in jurul urechii poate ajuta la ameliorarea durerii.
4. Asafetida pentru dureri de dinti
Cea mai frecventa cauza a durerilor de dinti sunt cariilor dentare. Ele pot surveni din cauza unor resturi mici de alimente prinse intre dinti, care pot fi indepartate prin periaj si folosirea atei dentare sub supravegherea dumneavoastra.
Prajiti un varf de cutit de asafoetida (sau Hing, Heeng - rasina cu miros puternic, folosit in bucataria indiana) sub forma de pulbere cu unt clarificat. Cu ajutorul unei dischete de bumbac, se aplica pe partea dureroasa a dintelui.
In cazul in care copilul este destul de mare pentru a scuipa, clatitul gurii cu apa sarata este un alt remediu eficient. Amestecati ½ lingurita de sare de masa la o cana de apa fierbinte. Se amesteca pentru a dizolva sarea. Cand apa este calduta, se clateste bine gura apoi se arunca.
5. Fenicul pentru dureri de stomac
Mai devreme sau mai tarziu, aproape toti copiii sufera de dureri de stomac. Ele pot fi cauzate de constipatie, indigestie, gaze, acid reflux, gripa, intoxicatii alimentare, supra-alimentare, colici si aer inghitit.
Semintele de fenicul sunt o modalitate buna de a ajuta la ameliorarea durerii de stomac cauzate de gaze sau indigestie.
Se adauga 1 lingurita de seminte de fenicul zdrobite la 1 cana de apa calda si se lasa la macerat timp de 10 minute. Se strecoara, se adauga putina miere si sa bea incet, de 2 ori pe zi.
De asemenea, o cantitate mica de seminte de fenicul prajite si apoi mestecate dupa o masa, pot fi de ajutor.
Un alt remediu este banala apa calda, bauta la intervale regulate, in timp ce se confrunta cu o durere de stomac. Aceasta va ajuta la expulzarea gazelor si, de asemenea, va preveni constipatia.
6. Turmeric pentru tuse
Tusea este una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate la copii. Tusea este un raspuns la un blocaj sau iritant la nivelul gatului sau cailor respiratorii superioare.
Aceasta poate fi cauzata de infectii virale, raceli comune, gripa si alte probleme de sanatate, cum ar fi astmul. Este adesea insotita de dureri si manarimi in gat, dureri in piept si congestie.
Turmericul este un bun remediu pentru tuse, datorita actiunii sale anti-inflamatorii, antibacteriene si antivirale.
Se amesteca ½ lingurita de curcuma pulbere intr-un pahar de lapte cald si se bea de doua ori pe zi.
Pentru o tuse uscata, se amesteca ½ lingurita de curcuma pulbere cu 1 lingurita de miere si se administreaza de 3 ori pe zi.
Un pahar de limonada cald poate ajuta, de asemenea, la tratarea tusei.
7. Scortisoara pentru enurezis
Enurezisul, procesul de trecere in necunostinta de urina in timpul somnului, este frecvent la copii mici. Copiii nu uda patul in mod intentionat sau din cauza lenei. Mai multe informatii despre Enurezisul primar nocturne la copil: simptome, cause si tratament
Se intampla din cauza unei vezici mici, producerii excesive de urina, constipatie sau stres. Devine mai putin frecvent pe masura ce copilul creste.
Scortisoara este cel mai bun remediu pentru enurezis. Acest condiment mentine caldura organismului, care, la randul sau, ajuta la prevenirea enurezisul.
Ofera-i copilului un mic bat de scortisoara sa il mestece bine o data pe zi.
O alta optiune este de a presara scortisoara pudra intr-o budinca de orez, gris, paste, iaurt cu fructe, etc..
Masarea abdomenului inferior cu ulei de masline cald timp de 5 minute, de cateva ori pe zi, poate ajuta, de asemenea, la tratarea enurezisul.
8. Bananele pentru diaree
Diareea inseamna scaune moi si apoase, care apar de multe ori pe zi, insotite de dureri abdominale. Este modul organismului de a se debarasa de germeni, si poate dura de la cateva zile pana la o saptamana. Copiii au diaree din cauza unui fel de infectie, consum de alimente/apa contaminata, sau intoxicatii alimentare.
In cazul in care copilul are diaree, oferiti-i sa manance o banana verde necoapta, simpla sau care poate fi consumata cu orez alb (orezul brun este dificil de digerat). Continutul ridicat de pectina ajuta la tratarea diareei.
De asemenea, bananele sunt bogate in potasiu, care ajuta la inlocuirea electrolitilor care pot fi pierduti in timpul diareei. In cazul in care copilului nu ii plac bananele, amestecati-o facuta piure intr-un iaurt de casa. La fel de buni sunt si cartofii fierti, apa de orez, orez fiert si ciorbe clare.
9. Aloe Vera pentru eruptiile cutanate
Iritatiile de piele sunt o alta preocupare comuna a parintilor de copilasi mici. Eruptiile cutanate provoaca roseata, mancarime, si uneori durere si inflamatie. Aceste eruptii cutanate pot fi cauzate de alergii, muscaturi de insecte, acarieni, transpiratie excesiva sau contactul cu anumite plante otravitoare.
Proprietatile calmante ale plantei ajuta la tratarea eruptiilor cutanate.
Aplicati gel de aloe vera proaspat pe zona afectata. Asteptati 20 de minute si apoi clatiti cu apa rece. Se repeta acest procedeu de cateva ori pe zi.
In loc de aloe vera puteti folosi si ulei de masline extra-virgin, de cateva ori pe zi.
Aplicarea unei comprese reci pe zona afectata poate ajuta la calmarea mancarimii, umflaturii si inflamatiei. Cu toate acestea, nu puneti cuburi de gheata direct pe piele.
10. Ulei de nuca de cocos pentru rani minore
De multe ori copiii sufera de rani minore, in timp ce se joaca in parc sau acasa. In cazul in care stratul exterior al epidermei devine rupt sau gaurit, aceasta poate produce simptome ca: sangerare, roseata, umflare, inflamatie, durere si sensibilitate.
Pentru a trata o rana, trebuie sa o curatati mai intai bine. A se aseza zona afectata sub jet de apa curata pentru a scapa de orice murdarie, praf si alte particule. Se spala cu sapun si se pune antiseptic uscat.
Pentru a facilita vindecarea, aplicati ulei de nuca de cocos extra-virgin pe zona ranita si acoperiti cu un bandaj. Acest procedeu se va repeta de 2 sau de 3 ori pe zi, timp de cateva zile. Uleiul de cocos are proprietati antibacteriene, anti-inflamatorii si de hidratare, ce promoveaza vindecarea si previne infectia.
Sfaturi suplimentare:
Copilul trebuie sa se spele pe maini in mod regulat, mai ales dupa folosirea toaletei, dupa ce s-a jucat si inainte de a manca
Copilul trebuie sa se spele pe dinti de doua ori pe zi, o data dimineata si din nou, inainte de a merge la culcare
Copilul nu trebuie sa stea cu degetele in gura
Monitorizati activitatile copiilor pentru a va asigura ca practica o buna igiena
Pastrati jucariile curate
Aveti grija sa ii oferiti o alimentatie sanatoasa, preparata in mod corespunzator, care stimuleaza sistemul imunitar, cu multe fructe si legume
Pastrati casa curata, fara praf si dezordine
Copilul trebuie sa bea apa curata, la intervale de timp regulate
Cand copilul este bolnav aveti grija sa se odihneasca sufficient
Nu permiteti unui copil bolnav sa se joace afara, pentru a nu pune alti copii la risc
Mergeti cu copilul la controale regulate
Imunitatea copilului: cum o imbunatatim si ce trebuie sa stim
Dezechilibrele sistemului imunitar pot aparea indiferent de varsta, dar cei mai afectati de acest fenomen sunt copiii, deoarece sistemul lor imunitar nu este la fel de dezvoltat si eficient ca in cazul adultilor. Pentru ca sezonul rece sa fie unul fara griji, Gama Proimmunityvine in sprijinul copiilor si parintilor cu o formula complexa pentru intarirea imunitatii.
Are in compozitie pe langa extractele naturale standardizate folosite in mod traditional pentru intarirea imunitatii (propolis, echinacea, fructe de soc, maces, vitamina C), Zinc si Vitamina D3.
Iata ce trebuie sa stim despre imunitatea copilului si cum o putem stimula.
Forumurile parintilor informati:
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII