Cereale cu fructe si fursecuri crocante

Cereale cu fructe si fursecuri crocante

Cereale cu fructe si fursecuri crocante

 

De ce sunt cerealele Aptamil o masa completa?

Initial am stat si m-am gandit, ce as putea sa imbunatatesc oare la aceste cereale? Hmmm ... greu. Fiindca cerealele Aptamil sunt deja o masa completa ce o putem oferi bebelusului. Acestea contin fier care este esential pentru dezvoltarea creierului si iod, necesar pentru o functie cognitiva si neurologica normala. Sunt deja o sursa sigura si importanta de energie si vitamine (A, C si D) cu rol important in functionarea sistemului imunitar.

In plus, contin fructe si ingrediente ce provin din surse controlate, si mai important: NU contin zahar adaugat, nu au coloranti artificiali, nu au conservanti! Si cu totii stim cat de mult conteaza aceste lucruri.

Deci, cum as putea imbunatati un produs deja complet? Nu prea as putea. Insa, l-as putea face putin mai interesant pentru copilasul meu.

In primul rand, luptandu-ne inca cu eruptia dentara, am hotarat sa fac niste fursecuri crocante in care sa introduc cerealele aptamil, apoi sa ma ocup de un bol de cereale gustos. Deci, iata retetele::

Ingrediente fursecuri crocante:

 2 galbenusuri (sau un ou intreg pentru bebelusii de peste 1 anisor)
 1 3/4 cesti faina (eu am combinat faina alba cu putina de secara)
 4 linguri de Aptamil 7 Cereale
 4 linguri piure de fructe (eu am folosit piure de pere si caise)
 scortisoara, un varf de cutit

Preparare fursecuri crocante

Se amesteca bine toate ingredientele pana se formeaza un aluat. Piciul meu are peste 1 an, astfel ca am adaugat 1 ou intreg, insa se pot la fel de bine adauga in schimb doar 2 galbenusuri. Daca aluatul este prea moale si se prinde de maini se mai presara faina, iar daca este prea tare mai poti adauga piure de fructe.

Se framanta bine si se intinde o foaie groasa de cca 1/2 cm, cu ajutorul unui facalet. Se taie forme dragalase de stelute, floricele sau inimioare, se pun in tava si se lasa in cuptorul incins la 120C pana sunt gata.

Ingrediente cereale cu fructe

 cereale Aptamil 8+ cu lapte si 5 fructe
 1/2 mar
 1/2 para
 un baton de scortisoara
 1/2 de banana
 1 lingurita pudra de roscove (carob)

Se curata marul si para de coaja si cotor se taie in doua si se pun intr-o cratita cu apa cat sa le acopere, alaturi de batonul de scortisoara. Se fierb 3 minute sau pana se inmoaie fructele apoi se lasa la racit.

Marul si para se scot, se fac piure cu ajutorul unei furculite, iar apa ramasa, compotul, se strecoara si se pastreaza.
Banana se piseaza bine si se amesteca cu 1 lingurita de carob pana la omogenizare.

Iar acum spre final: se pun intr-un castronel 4 linguri de cereale Aptamil 8+ cu lapte si 5 fructe si se amesteca cu cca 130ml compot. Dupa preferinta, daca doriti o textura mai moale se mai poate adauga lichid. Se incorporeaza piureul de mar si para, iar din "ciocolata" de banane se face un ursulet simpatic pentru deliciul copilasilor

Cate tipuri de cereale Aptamil sunt?

5 tipuri. Avem cerealele Aptamil „prima linguruita (4 luni +), Aptamil Cereale cu lapte, porumb, orez si banane si Aptamil 7 Cereale care sunt pentru 6 luni +, Cerealele Aptamil cu lapte si 5 fructe si Aptamil 3 Cereale si 3 fructe care sunt pentru copiii de 8 luni +.

Ce asigura o portie de cereale Aptamil copilului?

O mare parte din necesarul energetic si de carbohidrati, intre 50% si 80% din doza zilnica recomandata de Fier si Iod care ajuta dezvoltarea creierului si mai mult de 50% din DZR pentru vitaminele A si C, menite sa sporeasca functionarea normala a sistemului imunitar.

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni.

Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi GHIDUL DIVERSIFICARIII BEBELUSULUI aici.  

 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII