Esti insărcinată? Iată ce comunică mișcările bebelușului din burtică
Comunicarea cu bebelușul, incepe incă de pe bancile ... pardon :) din perioada in care acesta este rege in burtica mămicii. Dupa saptamana 20 de sarcina, mișcarile fetale dau informații despre starea bebelușului.
→ Iată cum puteti să discutați cu comoara din burtică și mai ales ce ii puteți transmite și in cel fel. Atenție, și tăticii sunt invitați să participe la primele discuții cu fiul/fiica lor. Iată sfatul de la Desprecopii.com :)
- veti citi;
Dupa 20 de saptamani de sarcina, bebe incepe sa comunice
Inca din burta, copilul asteapta semne de la parinti
Bebelusul stie sa raspunda
Inainte de nastere, rugati-l sa se aseze cu capul in jos
Si taticul trebuie sa participe la sedintele de comunicare cu bebelusul
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica mamei
Sarcina atasata sau cum se creeaza legatura cu copilul tau inca din perioada sarcinii
Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale
Dupa 20 de saptamani de sarcina, bebe incepe sa comunice
Dupa 20 de saptamani de sarcina, miscarile fetale incep sa dea informatii despre starea bebelusului.
Pentru a afla care ii este starea, procedati astfel: timp de 2-3 zile, notati-va ora la care bebelusul incepe sa miste si cat dureaza miscarile. Alegeti o anumita ora, la care bebelusul se misca in fiecare zi.
Inca din burta, copilul asteapta semne de la parinti
O descoperiere recenta - care redimensioneaza relatia mama-fat - sustine ca, in burta, copilul asteapta un semn de la parintii lui. Copilul - in ca din perioada linsitita din burta mamei - este capabil sa poarte un dialog surprinzator cu acestia. Cercetatorii olandezi si francezi sustin ca - daca apropierea si cominicarea cu micutul reuseste, perioada de sarcina va fi mai frumoasa, nasterea mai usoara, relatia dintre soti mai buna, iar familia mai unita.
De exemplu, dimineata, imediat dupa trezire puneti-va mana pe burtica si mangaind-o usor, spuneti-i bebelusului Buna dimineata!
Faceti miscarile in orice directie doriti, fie pe orizontala fie pe verticala. Totusi, nu uitati ca daca dumneavoastra alegeti o directie, sotul dumneavoastra ar trebui sa o foloseasca pe cealalta.
In timp ce mangaiati burtica, spuneti-i bebelusului ce aveti de gand sa faceti in timpul zilei, povestiti-i ce ati visat. Nu uitati sa-i cantati un cantec. Probabil veti observa ca miscarile lui inceteaza dupa ce atingeti burtica, ca si cum si-ar ciuli urechile. Nu va faceti griji, continuati sa-i vorbiti. In curand se va obisnui cu atingerile si cu sunetul vocii dumneavoastra.
Bebelusul stie sa raspunda deja :)
Mamele cu experienta stiu ca uneori cand isi ating burtica, bebelusul le raspunde cu un ghiont chiar in mana mamei. Asta arata ca este stabilita comunicarea intre mama si bebelus.
Acum ii puteti pune intrebari, iar el va va raspunde in felul sau. De exemplu, puteti determina daca place persoana cu care discutati la un moment dat. Trebuie numai sa puneti mana pe burtica si sa-l intrebati: Ce mai faci?
Daca va inghionteste in mana, inseamna ca totul e bine. Daca inghionteste in alt loc, inseamna ca nu va agreeaza interlocutorul. Probabil ca opinia dumneavoastra si a bebelusului vor fi diferite, insa nu trebuie sa va ingrijorati, ci numai sa acceptati ca bebelusul dumneavoastra are propria personalitate. Citeste De ce lovesc bebelusii in burtica mamicii: motivele lor
Ad-Extra3:
Inainte de nastere, rugati-l sa se aseze cu capul in jos
Comunicarea cu bebelusul va va ajuta si daca nu este asezat in pozitia necesara pentru nastere. In acest scop, incercati sa determinati cum este asezat bebelusul in burtica dumneavoastra, unde i se afla picioarele, mainile si capul. Daca este necesar, faceti o ecografie pentru a afla.
Si taticul trebuie sa participe la sedintele de comunicare cu bebelusul
Spuneti-i adesea bebelusului ca trebuie sa se aseze in pozitia dorita si de ce trebuie sa faca asta. Spuneti-i ca dumneavoastra ii respectati opinia, desigur, insa este spre binele lui sa se intoarca. In acelasi timp, intoarceti in gand bebelusul in pozitia necesara. Si, de asemenea, s-a observat ca multi bebelusi reactioneaza la atingerile tatilor lor, deci implicati-va si sotul in munca de convingere - acum este deja mare nevoie de atentia si puterea lui de convingere. Pentru viitorul tatic un articol explicativ despre sarcina: Noua luni... in mintea unui barbat
Mai cititi despre comunicarea din timpul sarcinii: Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica mamei
Cand misca bebelusul in burtica mea si cum se simte? Asta e o intrebare frecventa pe forumul gravidutelor de la Desprecopii. Clipa in care simtiti aripa delicata de fluture in burtica este una magica... apoi, pe masura ce bebelusul creste, atingerea aripii de fluture devine ghiont in toata puterea cuvantului. Dar cand veti incepe sa simtiti miscarile bebelusului, cum, cat de des si, mai ales, cand este cazul sa discutati cu medicul despre frecventa miscarilor? Iata sfatul de la Desprecopii:
Sarcina atasata sau cum se creeaza legatura cu copilul tau inca din perioada sarcinii
Tu graviduto - nu esti doar un container care poartă un fat. Tu eşti lumea copilului tău; mediul pe care îl oferi copilului prin intermediul corpului tău, gândurile şi sentimentele determină modul în care el sau ea se va dezvolta. Această perioadă extraordinară de dezvoltare creează ceva numit legătura mamă-copil, unde fiecare gând, emoţie şi sentiment pe care îl experimentezi este transmis şi încorporat în dezvoltarea copilului tău.
Bebelusul este complet constient in în uter, iar experienţa sa în burtica mamei ii formează fundamentul pentru tot restul vieţii sale. Iata ce trebuie sa stii despre sarcina atasata sau cum se creeaza legatura cu copilul tau inca din perioada sarcinii
► Citeste si 10 lucruri neplacute pentru bebelusul din burtica pe care tu mami, e bine sa le stii
Comunicarea cu bebelusul din burtica: 5 lucruri esentiale
5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: sensibilitatea la atingere
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
De ce lovesc bebelusii in burtica mamicii: motivele lor
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2024)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
De astazi am inceput sa administrez Aspenter, deoarece exista un mic risc de hipertensiune arteriala - la morfologia de trimestru II medicul a observat ca baietelul meu apasa pe arterele uterine.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII