Cum știi dacă bebe se dezvolta normal? - semne de urmărit (VIDEO)

Cum stii daca bebe se dezvolta normal? - semne de urmarit (VIDEO)

Cum știi dacă bebe se dezvolta normal? - semne de urmărit (VIDEO)

Cum știi dacă bebe se dezvolta normal? - semne de urmărit (VIDEO)

Cum putem ști dacă bebe se dezvoltă normal? La ce semne trebuie sa fim atenti?

Este important ca părinții să fie conștienți de semnele și stadiile de dezvoltare normală ale unui bebeluș pentru a putea urmări și observa dacă totul se desfășoară corespunzător. Aici sunt câteva lucruri pe care părinții ar trebui să le urmărească pentru a se asigura că bebelușul lor se dezvoltă normal:


1. Creșterea în greutate a bebelusului:

Bebelușii ar trebui să câștige în greutate constant, iar acesta este un indicator important al dezvoltării normale. Medicul va monitoriza creșterea greutății la fiecare vizită de control și va putea oferi îndrumări și sfaturi suplimentare.

🔹Citeste detalii aici Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni: greutate, cresterea capului, lungime

2. Dezvoltarea fizică si motorie a bebelusului

Bebelușul ar trebui să își dezvolte abilitățile motorii, cum ar fi mișcarea mâinilor și picioarelor, răspunsul la sunete și lumină, precum și capacitatea de a se întoarce sau de a-și ridica capul în poziție culcat. Acestea sunt semne că dezvoltarea fizică merge înainte.

🔹citeste detalii aici Dezvoltarea motorie a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur - infografic

Ad-Extra3:

3. Comunicarea bebelusului

 Bebelușii învață să comunice cu părinții și cu mediul înconjurător. În primele luni, ei pot face sunete simple, zâmbi și răspunde la atingeri și sunete. Cu timpul, aceștia vor dezvolta abilități de comunicare mai avansate, cum ar fi limbajul expresiv.

🔹CIteste sfaturile de aici: Cum vorbim cu bebelusul: 6 sfaturi importante de dezvoltare corecta a vorbirii - cu video

4. Are o nutriție sanatoasa:

Alăptarea sau hrănirea formula trebuie să asigure nutriția adecvată pentru bebeluș. Monitorizarea sănătății și a creșterii copilului este esențială pentru a se asigura că bebelușul primește suficiente nutrienți.

🔹vezi detalii aici ALIMENTATIA BEBELUSULUI - GHID COMPLET

5. Somnul bebelusului:

Un bebeluș sănătos ar trebui să doarmă regulat și să aibă un program de somn adecvat pentru vârsta lui.

🔹vezi detalii aici Somnul bebelusului: probleme de somn, diagrame, probleme de somn - GHID

6. Vizite regulate la medicul pediatru

Medicul pediatru sau medicul de familie poate oferi ghidare și evaluare regulată a dezvoltării bebelușului. Este important să programăm vizite regulate pentru a monitoriza starea de sănătate și dezvoltarea bebelușului și pentru a discuta despre orice îngrijorări.

Este esențial să se țină cont de faptul că fiecare copil se dezvoltă într-un ritm propriu, iar variațiile sunt normale. Cu toate acestea, dacă părinții observă orice semne sau simptome de dezvoltare întârziată sau probleme de sănătate, este important să consulte medicul pentru o evaluare mai detaliată și pentru a primi îndrumări și asistență adecvată.

 

autor: Desprecopii, toate drepturile rezervate ©

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate © 2024

referinte: 
- https://cosleeping.nd.edu/
- Academia Americana de Pediatrie 2023

 

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII