Furia laptelui sau cand laptele vine cu nerăbdare: ce e de făcut

Furia laptelui sau cand laptele vine cu nerabdare -  ce e de facut

Furia laptelui sau cand laptele vine cu nerăbdare: ce e de făcut

Termenul de "furie laptelui" este o expresie specifică numai în limba română pentru acea zi când laptele matern umflă brusc sânii tinerei mămici, anunțând-o că misiunea de alăptare a bebelușului este oficial în desfășurare. Nu este însă vorba despre nicio furie - este mai degrabă nerăbdarea naturii de a oferi rezervele necesare de lapte bebelușului. 🤱🥛💕

→ Iată cum se manifestă "furia laptelui", cât durează și ce trebuie să știi.

-  veti citi:
Furia laptelui - sau cand laptele vine cu nerabdare dar si cu angorjare
Iata cum explica o mamica de pe forumul de alaptare  senzatia de "furia laptelui"
Atasarea corecta la san a bebelusului
Angorjarea sanilor
Cat dureaza furia laptelui
Furia laptelui: 8 sfaturi esentiale in aceasta perioada
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului
Ghid de alaptare

Furia laptelui - sau cand laptele vine cu nerabdare dar si cu angorjare

Termenul de furia laptelui este o expresie specifica numai in limba romana pentru acea zi cand laptele umfla brusc sanii tinerei mamici, anuntand-o ca misiunea de alaptare a bebelusului este oficial in desfasurare.

Nu este insa vorba despre nici o furie - este mai degraba nerabdarea naturii de oferi rezervele necesare de lapte bebelusului. Dar, pe forumul de alaptare de la Desprecopii se vorbeste despre furia laptelui si asa i-a ramas numele...

Furia laptelui incepe asadar cu o senzatie puternica de sani angorjati. Adica sani umflati ca niste bombe gata sa explodeze. OK dar cum facem alaptarea posibila in aceasta situatie?

Iata cum explica o mamica de pe forumul de alaptare  senzatia de "furia laptelui"

Ajutor, am doua mingi in loc de sani. Pentru ca mi-a venit laptele azi, sanii sunt umflati la maxim, cred ca trei ori dimensiunea lor normala. Sanii sunt tari si durerori. Cum pot alapta in acest fel?

Ei bine draga mamico, sanii tai au tot crescut de-a lungul Odiseeai Sarcinii si credeai ca procesul s-a sfarsit insa iata ca acum ai depasit toate asteptarile. Pana si sutienul e dureros. Iar mameloanele par sa fie platizate de la atat de mult lapte - si par imposibil de prins de catre bebelus. Intr-adevar, acum alaptarea pare sa fie o provocare. Acum este foarte important sa iti pozitionezi corect bebelusul la san.

Atasarea corecta la san a bebelusului

Atasarea corecta la san este esentiala pentru o alaptare de succes.

Bebelusii se nasc cu reflexul de supt, activitate pe care o intreprind cu mare placere inca din perioada intrauterina. Primul alaptat dupa nastere este un moment unic si minunat – incepe speciala interactiune sincrona dintre dumneavoastra, prospata mamica, si minunea pe care ati asteptat-o noua luni. Citeste cum se ataseaza bebelusul corect la sani aici.

Furia laptelui: 8 sfaturi esentiale in aceasta perioada

Furia laptelui, acea navala de lapte care umfla sanii si ii face ca doi pepeni verzi gata de explozie nu tine mai mult de 48 de ore.  Senzatia se reduce treptat pe masura ce bebe incepe sa pape la cerere. Iata 8 sfaturi esentiale in aceasta perioada care te vor ajuta sa treci cu bine peste angorjare si pentru a fluidiza procesul de alaptare.

furia laptelui

Ad-Extra3:

Angorjarea sanilor

Aceasta angorjare a sanilor - face parte din aceasta furie nerabdatoare a laptelui. In cateva ore - vine laptele si umfla sanii. Cel mai adesea, furia laptelui se intampla in cea de-a treia sau a patra zi dupa nastere. Exista insa unele mamici care au raportat furia laptelui a doua zi dupa nastere iar altele la 6-7 zile dupa nastere.

Angorjarea sanilor este asadar semnalul ca productia de lapte a inceput la program intensiv. Insa, odata cu venirea laptelui, creste circulatia sangvina a mamicii pentru a asigura un proces optim de alaptare.

Angorjarea este ceva mai neplacuta cand alaptatul bebelusului - imediat dupa alaptare  a inceput mai lent si mai greu din diverse motive. Este de asemeni mai puternica in cazul mamelor la primul bebelus. Angorjarea (sau furia laptelui) este mai putin severa daca mamica isi hranste regulat la san bebelusul. Citeste Alaptarea imediat dupa nastere sau primul vaccin al bebelusului

Cat dureaza furia laptelui

DIn fericire, pana si cea mai furiosa furie a laptelui - sau angorjare - este temporara si nu dureaza mai mult de 24-48 de ore.  Insa dureaza mai mult daca alaptatul bebelusului nu se redulreaza la cererea sa.  Nu uita ca bebelusul trebuie alaptat la cerere pana cand isi va stabili singur un program de hrana. CIteste cu detalii: Alaptarea la cerere: tot ce trebuie sa stii pentru un bebe fericit

Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut

In primele saptamani dupa ce ai nascut, este posibil sa simti ca sanii ti s-au umflat, sunt durerosi, fierbinti si foarte tari. Uneori, zona umflata se poate intinde pana la axila si poti face chiar febra.

Iata ce trebuie sa stii daca te confrunti cu angorjarea sanilor in timpul alaptarii - pentru a depasi cu succes aceasta problema care sperie mamicile.

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

► Citeste si SECRETUL REUȘITEI alăptatului este felul cum prinde bebe sânul. Iată ce trebuie să știi dragă mami.

➡️  Aplicația de alăptare a bebelușului - o găsești aici:

aplicatie de alaptare

🔸 În Google Play aici:

Alăptarea Bebelușului

🔸 În Apple Store aici:

Alăptarea Bebelușului

➡️ Forumul de ALAPTARE

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa te linisteasca. 

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor: Milena Sadova, Toate drepturile rezervate © 2024 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII