Comentarii la articole

Comentarii la articole

Comentarii la articole

  • In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.

     

    Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.

     

    Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!

Cauta in comentarii

Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole

 

Sortati dupa titlul articolului!

Nr. Comentarii: 18394

  1. Articol: Cand un parinte moare. Copiii înţeleg moartea diferit, în funcţie de vârsta pe care o au - sfaturi despre cum putem sa ii ajutam scris de: Maria | 22.10.2015

    Buna, nu stiu de cand este acest post, frumos articol, chiar interesant, pentru ca in momente de acest gen, nu stii ce este bine pentru un copil - in mod special. Ei bine, eu sunt intr-o astfel de situatie. Verisoara mea a murit la 28 ani, lasand in urma o fetita de 2 ani jumatate. Panica, durere si nu ne mai gandeam decat la cea mica, ce sa facem sa fie bine. In primul rand, fetita era impreuna cu mama cand acesteia I-a venit rau si a cazut jos. Fetita a fost cea care a chemat bunicii (tatal nu exista) spunandu-le, veniti mama moare. Ma rog, a venit smurdul....dupa 30 min de incercari de a o salva a dat un mic semn de viata si au dus-o de urgenta la spital, insa din pacate la cateva ore a murit. Decizia a fost, la insistentele tuturor, ca trebuie sa o tinem departe de eveniment. In ziua inmormantarii, copilul era foooarte nervos, nu discuta cu nimeni. A doua zi dupa inmormantare, eu cu sotul si copii, a trebuit sa ne intoarcem la BUCURESTI, binenteles impreuna cu nepotica mea. Nu intelegea ce si cum....am luat legatura cu un psiholog, dar vestea ca mama ei nu mai e, ca a murit, mi-a revenit tot mie, matusa ei. Durere mare, a urlat pur si simplu. Au trecut 3 ani de atunci, este tot la noi, imi spune mami, dar stie ca sunt matusa si nasa ei de botez. Nu si-a uitat mama, plange uneori noaptea. Are momente de revolta, de a lua locul copiilor mei. niciodata nu e multumita, cand le spun sa faca ordine sau orice altceva, nu asculta tot timpul...se face ca nu aude. Cand iau alor mei ceva, binenteles ca ii iau si ei, dar considera ca ai mei au altceva mai bun. Am un baiat si o fata mai mare, deci cadourile sunt in functie de sex si varsta....Incearca sa se impuna , vorbind tare, este geloasa pe prietenele ei, binenteles, au o mama a lor. Si cum am regasit in randurile articolului de mai sus, nu intotdeauna ai rabdare, iti mai pierzi si mintile si mai ridici tonul, dar nu o deranjeaza sau poate da, dar nu-mi dau seama, reactia ei cand sunt nervoasa, este sa o bufneasca rasul. GREUUUUU, foarte greu, nu suntem pregatiti niciodata pentru astfel de momente care pot aparea in viata. Te intrebi, cel putin eu, ma intreb de ce? de ce sunt lasati copii singuri pe pamant, dara dragostea mamei. O mama nu poate fi inlocuita niciodata.

    Mergi la articol
  2. Articol: Afectiunile de sezon la copii, Transmisiune LIVEscris de: Medici SANADOR | 22.10.2015

    Homeopatia este una dintre ramurile medicinei complementare, care se poate aplica cu foarte bune rezultate la orice varsta, inclusiv cea de sugar.

    Mergi la articol
  3. Articol: Afectiunile de sezon la copii, Transmisiune LIVEscris de: Medici SANADOR | 22.10.2015

    Nu se poate raspunde la astfel de intrebari decat daca copilul este examinat si se adapteaza tratamentul la conditia copilului din momentul consultului.

    Mergi la articol
  4. Articol: Afectiunile de sezon la copii, Transmisiune LIVEscris de: Medici SANADOR | 22.10.2015

    S-a raspuns in emisiune la aceasta intrebare. Otetul are efect revulsiv, dar este greu suportat de copii din cauza mirosului. El se poate dilua cu apa. Important, insa, este sa racorim copilul, deci sosetele se pot imbiba si cu apa simpla, la temperatura camerei, concomitent cu frictiuni pe tot corpul din 10 in 10 min.

    Mergi la articol
  5. Articol: Afectiunile de sezon la copii, Transmisiune LIVEscris de: Medici SANADOR | 22.10.2015

    La aceasta intrebare poate raspunde personalul de la Call center sau receptia Sanador, intrucat suma este diferita in functie de gradul profesional al doctorului si de momentul adresarii (consultatie programata/prezentare in garda).

    Mergi la articol
  6. Articol: Afectiunile de sezon la copii, Transmisiune LIVEscris de: Medici SANADOR | 22.10.2015

    Oscilococcinum poate fi utilizat de la varsta de sugar. Pentru copiii sub 1 an, se administreaza de la primele semne de boala - 1/2 flacon de 2 ori/zi ,timp de 3 zile, iar la cei peste 1 an - 1 fl de 2 ori/zi, timp de 3 zile. Copiii alaptati pot beneficia de medicament daca mamele lor iau 1 fl oscilococcinum de 2 ori/zi, timp de 3 zile. Nu s-a dovedit ca are efect profilactic.

    Mergi la articol
  7. Articol: Afectiunile de sezon la copii, Transmisiune LIVEscris de: Medici SANADOR | 22.10.2015

    In relatia dintre parinte si copil, parintele ar trebui sa detina controlul. Se poate administra o gurita de lichid la fiecare 5 min, se poate gasi o bautura care sa il atraga. Pentru gradul de hidratare se urmareste diureza si daca copilul urineaza din 3 in 3 ore este in regula. Mai mult de 6 ore fara diureza ar trebui sa ne ingrijoreze.

    Mergi la articol
  8. Articol: Afectiunile de sezon la copii, Transmisiune LIVEscris de: Medici SANADOR | 22.10.2015

    Neutropenia severa poate sa fie o conditie patologica care trebuie investigata suplimentar; este apanajul specialistilor hematologi pediatri

    Mergi la articol
  9. Articol: Testul TORCH de depistare a infecțiilor in sarcină: când se face, cui se recomandă și cum sunt interpretate analizele - ghid utillscris de: Cristina | 21.10.2015

    Dragi mamici, complexul TORCH si listeria se face la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals din Bucuresti, cu decontare prin CAS. Cu trimitere de la medicul de familie, adeverinta de salariat, card de sanatate si buletin si cu putina rabdare (se asteapta la cozi vreo 1-2 ore in liniste, disciplinat...). Astfel economisiti aprox 400 lei. Sanatate!

    Mergi la articol
  10. Articol: Factorul Rh in sarcină 🩸: riscuri și prevenție - sfatul mediculuiscris de: Melinda | 21.10.2015

    Sunt o mamă a două fetiţe sănătoase din prima căsnicie.dar cu rh negativ.fostul meu soț avea si el rh negativ,așa că nu am avut probleme.acum am un bărbat minunat lângă mine și am vrea un copilaș împreună dar el are rh pozitiv.Vă rog să mi răspundeti dacă e posibil și care sunt riscurile.aș vrea să am un bebeluș sănătos și fericit.vă mulțumesc.

    Mergi la articol
  11. Articol: Mastita și blocarea ductelor sânului: simptome, tratament și prevenirescris de: bojn loredana | 21.10.2015

    Am alaptat.cam 3luni nu prea aveam lapte,amintrerupt.alaptarea cred.ca trebantibioticamindo dupa.dar nu am luat.dupa un an ai.baiatului am ram.insarcinata am fac.avort.si dupa a inceput.dureri prima data la un san.si dupa la amindoi.nu stiu ce safac am fost.la cont.mi sa spus ca am mastita.dar ma dor rau.am cam 4ani de cand indur.ce imi recomandati.ajutor

    Mergi la articol
  12. Articol: Copilul meu e mereu agitat. Ar putea avea ADHD?scris de: musat luiza | 21.10.2015

    am un baiat in varsta de 11 ani,a fost diagnosticat cu adhd pana anul trecut a urmat in paralel cu un tratament si terapie ,tratamentul medicamentos lam intrerurupt deoarece incepuse sa dea reactii adverse ,vomitaturi si nervozitate.,deci de un an de zile nu ii mai dau tratament dar facem consiliere si urmez cu un profesor de sprijin.intrebarea mea este pana la ce varsta se administreaza tratamentul la cei diagnosticati cu adhd.

    Mergi la articol
  13. Articol: OPERAȚIUNEA OLIȚA in 7 zilescris de: Soare Veronica | 20.10.2015

    Salut Am si eu o intrebare ... cum as putea sa il fac pe baetelul (are 2 si 7 luni )meu sa faca treaba mare la olita ...pipi facem de o perioada buna de timp insa cand vine vorba sa facem treaba mare nu face in schimb cum ii un pampers face imediat ....Ce sa facsau cum ????

    Mergi la articol
  14. Articol: Sarcina oprită in evoluție: cauze și probleme - sfatul mediculuiscris de: mihaela | 18.10.2015

    La 20 saptamani am aflat ca sarcina era moarta de la 13 sapt.jumate ,adica in jur de sase sapt. am doi baieti sanatosi ,fara probleme in sarcina. nu beau,nu fumez. Am rh negativ si sotul pozitiv. am avut anti_D la amandoi. Am 34 ani. multumesc

    Mergi la articol
  15. Articol: De ce plânge bebelușul: 4 motive și 4 sfaturi de la un medic pediatru celebruscris de: Artimonov mihaela | 17.10.2015

    Buna,am si eu o fetita de trei luni,si are momente seara de plange si nu vrea sa ,se potoleask,am incerkat sa o linîstesc,am skos-o putin afara,sa ia aer,si am bagat o in kasa a mai stat linistita vreo ora,dupa aia a inceput sa planga de nu stiu ce sa i mai fak,m pus o sa o culc,niki asa nu vroia,mai rau fakea,se mai si agita am luat o in brate,nimik,dupa ce a plans ea bine vreo ora ,abia sa calmat,dar a transpirat si la cap,manutele si pikiorusele,stie cineva ce ar putea sa aiba,ast ras pe emailul meu,va rog!?

    Mergi la articol
  16. Articol: Când copilul nu vorbește: cauze și evaluari. Iată cum ne ajutăm copilul să-și dezvolte abilitățile de comunicare - sfaturi de la psiholog si logopedscris de: Paulina | 16.10.2015

    Buna si la mine aceiasi problema am un baietel de 2 ani si 8 luni spune numai ,mama ,da,data ( lui tata) si vava la surioara intelege apsolut tot ma ajuta la tot este super activ si foarte nervos am fost la neurolov are tensiune intracraniala am facut tratament dar tot nu ajuta cind il rog sa repete vuvinte imi spune iii in limba lui nu eu il intdleg cind vrea apa cknd mincare imi povesteste in modul lui cum sa palit cum sa jucat dar mai mult in limba bebe sau prin semne ajutatima va rog dunt ff ingrijorata

    Mergi la articol
  17. Articol: Top 10 toxine care ne otrăvesc copiiiscris de: Ana | 15.10.2015

    Cu rivire la vaccinuri, iata ce reprezinta fiecare excipient si ingredient al acestora, si mai mult rolul lor: http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/additives.htm http://www.ovg.ox.ac.uk/vaccine-ingredients Va rog frumos, scrieti un articol echilibrat care nueste menit sa panicheze populatia care se sperie de formulele chimice ale aditivilor si care nu intelege diferenta dintre sarurile de aluminiu, si aluminiul pur. Cat despre Felicia Popescu, cea care a comentat mai sus, puteti citi aici ce-i poate mintea si cum manipuleaza: http://pseudostiinta.ro/wiki/Felicia_Popescu

    Mergi la articol
  18. Articol: Top 10 toxine care ne otrăvesc copiiiscris de: Ana | 15.10.2015

    [Partea 2] Suntem tot la aromele capsunelor, da? "Esters are molecules which are well known for producing flavours and aromas. They are very abundant strawberry volatiles, in some cases comprising over 95% of the total, with methyl butanoate (4), ethyl butanoate (5), butyl ethanoate, methyl hexanoate, and ethyl hexanoate usually most abundant. " "Only a few esters individually make key contributions to the aroma, as their aroma thresholds (the concentration below which the molecule cannot be smelt) vary enormously. For example, the aroma threshold for butyl ethanoate is 5000 ppb, but is only 0.13 ppb for its isomer, ethyl butanoate. " Miros: "The 'green' note identified by the scientists comes from the breakdown of certain fatty acids which produces several C6 molecules, (Z)-3-hexenol, hexanal, (E)-2-hexenal and (Z)-3-hexenal (3 ). The last of these also produces the smell of freshly cut grass and is a key contributor to a fresh strawberry smell.5 " Asa ca pica ideea de "a nu intelege ce scrie pe spatele samponului, ce e in vaccinuri " sau cu studii neconclusive ca cel privind MGS. Va rog frumos sa nu va lasati influentati fara studii extensive si verificate si fara cunostintele necesare intr-ale chimiei, imunologiei, nutritiei etc, de persoane ca Feli, care nu au nici macar o diploma de bacalaureat, daramite capacitatea de a intelege stiinta.

    Mergi la articol
  19. Articol: 24 de ornamente pentru bradul de Crăciun pe care le poți face și tuscris de: denisa | 13.10.2015

    foarte tari ideile ! dar nu stiu cum se fac ... nu-mi dau seama doar asa dupa poze

    Mergi la articol

Output "
"

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII