INFERTILITATEA: 10 intrebări și răspunsuri esențiale

INFERTILITATEA -  10 intrebari si raspunsuri esentiale

INFERTILITATEA: 10 intrebări și răspunsuri esențiale

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta iar asteptarea unui test pozitiv de sarcina poate fi o perioada cu mult stres. Dar, cu cat vei fi mai informata, cu atat drumul pana la momentul de a deveni mamica este mai scurt. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stii mai multe, cu atat vei avea mai putine emotii si vei putea sa infrunti mai bine emotiile puternice pe care le poti simti pe parcursul asteptarii sau tratamentului de fertilitate.

⇒ Iata 10 intrebari si raspunsuri despre INFERTILITATE pe care trebuie sa le STIE UN CUPLU - oferite de specialistii de la Desprecopii.com:

1. Intrebati care sunt etapele procedurii prin care veti trece:

Este mai bine sa discutati acest lucru de la inceput deoarece uneori parcurgerea tratamentelor de fertilitate poate fi oarecum stresanta, iar dumneavoastra ati putea uita sa intrebati despre detalii importante. Interesati-va care este schema sau programul de tratament.

Cele mai multe clinici pot oferi un program cadru cu anumite abateri datorate unicitatii fiecarei persoane. Solicitati sa vi se prezinte calendarul schemei de medicatie, numarul de programari si proceduri pe care trebuie sa le faceti la fiecare consultatie, ca teste de sange, ecografii etc.

2. Stabiliti cine va fi persoana de contact si care este metoda uzuala prin care veti comunica: 

Acesta este unul dintre elementele cheie ale reducerii nivelului de stres la care sunteti supusi. Atunci cand stiti cine este persoana de contact si cum veti comunica, daca aveti intrebari, veti sti cum anume sa contactati persoana respectiva si aveti mai multe sanse de a primi un raspuns rapid.

Rugati medicul sa descrie operatiunile clinice din timpul procedurilor, cine va va contacta daca el nu este disponibil si aveti grija sa obtineti datele de contact ale acestei alte persoane.

3. Cine si ce procedura efectueaza?

In perioada de monitorizare, corpul dumneavoastra si functionarea lui vor fi studiate si analizate din mai multe puncte de vedere, de catre mai multi specialisti. Intrebati cine poarta raspunderea acestor proceduri; cine va face ecografiile, medicul dumneavoastra sau un alt specialist?

Daca va simtiti mai confortabil sa mergeti la un anumit specialist in ecografii din clinica respectiva, solicitati medicului acest lucru.

In general, cerinta va poate fi indeplinita in majoritatea clinicilor. Determinati cine si ce procedura efectueaza, astfel ca sa stiti cand anume veti interactiona cu specialistul in fertilitate care va trateaza sau cu alti medici din clinica.  

Ad-Extra3:

4. Care este politica clinicii fata de numarul de embrioni transferati in timpul unui ciclu de tratament, cum se ia decizia anularii unui ciclu de tratament, etc.?

Veti lua decizii mai bune stiind de la inceput aceste lucruri, decat sa trebuiasca sa discutati cu medicul despre ele in timpul monitorizarii, al prelevarii sau al transferului. De obicei, decizia de a anula ciclul de tratament FIV este provocat de reactia slaba la medicamentele administrate, de chisturile aflate in dezvoltare sau de nedezvoltarea embrionilor.

5. Care sunt riscurile de a avea gemeni sau mai multi copii deodata?

Care sunt riscurile si complicatiile unor astfel de situatii? In cazul inseminarii intrauterine si a ciclurilor FIV, riscul de a avea gemeni sau sarcini multiple este de circa 20 la suta. Ce va face medicul pentru a reduce aceste riscuri? Multe dintre clinici cunosc riscurile asociate cu sarcinile gemelare sau multiple si se straduiesc sa le reduca in cadrul procedurilor pe care le executa.

 Cititi:

Sarcina intre 20-30 de ani

Sarcina intre 30-40 de ani

Sarcina intre 40-50 de ani

6. Costurile si taxele pe care trebuie sa le platiti – ce anume reprezinta, ce anume este inclus in pret si ce alte costuri suplimentare pot aparea?

Cele mai multe clinici va vor oferi o lista continand preturile per procedura. Daca nu va ofera o astfel de lista, solicitati-o. Trebuie sa stiti inca de la inceput pe ce anume vor fi cheltuiti banii pe care i-ati castigat. Exista situatii cand clinicile fac erori financiare, taxandu-va pentru proceduri de care nu ati beneficiat. Aveti grija sa primiti de fiecare data o chitanța sau o factura, si cititi-o cu atentie. Daca observați discrepante, discutati-le imediat astfel ca sa fie lamurite imediat.

7. Medicamentele si procedurile care va sunt recomandate au si efecte secundare?

Veti primi foarte multe informatii la consultatia initiala, incat este important sa stiti daca vreunul dintre medicamente sau vreuna dintre proceduri are efecte secundare periculoase. Clinica trebuie sa va poata oferi o descriere detaliata a scopului si a efectelor laterale ale medicamentelor si procedurilor.

8. Medicul incurajeaza abordarile alternative?

Mai multe studii recente arata ca acupunctura, masajul, homeopatia, Reiki si alte forme de medicina alternativa au rate tot mai mari de succes in cadrul tratamentelor infertilitatii.

9. Clinica participa la sau furnizeaza studii clinice sau teste?

Testele clinice se fac pe baza de voluntariat iar dumneavoastra trebuie sa intelegeti riscurile si avantajele asociate testului la care luati parte. Intrebati care sunt cerintele ce trebuie indeplinite pentru eligibilitatea la test. Daca sunteti eligibili, intrebati cum puteti participa.

Uneori, inceperea testelor clinice necesita ceva mai mult timp datorita multor factori, cum ar fi stabilirea pacientilor eligibili, reglementarile oficiale etc. Cereti detalii despre data posibila a inceperii testului, posibilitatea de anulare si daca sunt oferite recompense financiare pentru participarea la test.

10. Care sunt sursele de informatii credibile?

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica.

Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

 Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

  Despre fertilitate si infertilitate 

Viitorul tratamentelor de fertilitate
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Stresul si infertilitatea sunt legate
Infertilitatea de cuplu
Baile fierbinti reduc fertilitatea masculina
Despre infertilitate
Infertilitatea: adevaruri si neadevaruri
Infertilitatea secundara
Infertilitatea, pe intelesul celor mai norocosi
Fertilitatea si influenta Feng Shui-ului
Stresul si infertilitatea  

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra !

autor: Desprecopii.com , Redactor: D. S.
Toate drepturile rezervate (c) 2022
Referinte: Britisn Medical Journal

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. oana
    oanatrimis la 3/9/2009

    Cred ca este un articol foarte bine structurat si la obiect!Indiferent de tema de interes, daca vrei sa fii cat mai bine informat atunci normal ca devii dependent ... de acest site ...Felicitari !

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII