Îngerii din bradul de Crăciun: de ce trebuie să NU lipsească și unde trebuie puși
Iubesti ingerii?
Ei bine, daca ii iubesti acum, de Craciun, e cel mai potrivit moment pentru a le arata dragostea. Pentru ca in acele zile, ingerii sunt mai aproape de noi. Asigura-te ca pui ingerasi in bradul de Craciun. Si, mai ales, daca poti - plaseaza un ingeras in varful bradului de Craciun. Iata de ce...
- Ingerii din bradul de Craciun: de ce trebuie sa nu lipseasca si unde trebuie pusi
Iubesti ingerii?
Povestea fascinanta a Ingerilor din bradul de Craciun
Ingerii si primul Craciun
Ingerii din bradul de Craciun
Ingerii din varful bradului de Craciun
Ingerii copiilor din bradul de Craciun
Despre ingeri
Despre Craciun mai cititi
Iubesti ingerii?
Iubim ingerii insa uitam de ei prea des. Ne aducem aminte de ei mai ales ca cand avem nevoie de ei.... Asigura-te ca pui ingerasi in bradul de Craciun. Si, mai ales, daca poti - plaseaza un ingeras in varful bradului de Craciun. Iata de ce...
A pune ingeri in bradul de Craciun este o traditie veche a Craciunului. Uitati-va cu atentie in magazinele care au decoratiuni pentru bradul de Craciun. Intotdeauna veti gasi ingerasi, fie ei metalici, fie imbracati cu rochite albe, fie fragili de sticla sau portelan. Si va asteapta ...sa fie alaturi de voi, in casa.
Povestea fascinanta a Ingerilor din bradul de Craciun
Ingerii si primul Craciun
Inca de la inceputul traditiei crestine a bradului de Craciun, ingerii au jucat un rol important. Gabriel, Arhanghelul Revelatiei i-a spus Fecioarei Maria ca ea va fi mama lui Isus Hristos pe pamant. Apoi un alt inger l-a vizitat pe Iosef in vis ca sa ii spuna ca va juca rolul tatalui lui Isus pe pamant. Multi ingeri au aparut pe cerul Bethleemului pentru a anunta nasterea fiului domnului: Isus.
Ad-Extra3:
Ingerii din bradul de Craciun
Intelegand rolul atat de important pe care l-au avut ingerii pentru primul Craciun - este foarte normal sa acordam ingerilor si locul lor cuvenit in decoratiile din jurul Craciunului.
Brazii au fost inca dinainte Craciunului un simbol al vietii iar traditiile pre-crestine consemneaza faptul ca oamenii se rugau in apropierea brazilor sau isi decorau casa cu crengi de brad - celebrand viata.
Dupa ce imparatul roman Constantin a ales ziua de 25 decembrie pentru a sarbatori Craciunul in anul 336 iar papa Julius I a facut aceasta data oficiala in religia crestina cativa ani mai tarziu - sarbatoarea a cazut in timpul iernii in toata Europa.
In jurul anului 700, un calugar numit Bonifacius (care mai tarziu a devenit un sfant) a inceput traditia de a se folosi de forma triunghiulara a bradului pentru a-i invata pe oamenii din Germania si Franta despre sfanta treime (Dumnezeu Tatal, Isus Fiul si Sfantul Duh).
Mai tarziu, in Evul Mediu, oamenii au inceput sa decoreze bradul de Craciun in memoria Paradisului, atarnand mere in pom pentru a-si aminti de Adam si Eva si prajituri pentru a reprezenta Prima Comuniune.
Prima atestare a unui brad decorat cu flori exista din Lituania din anul 1510 cand oamenii au decorat bradul bisericii cu trandafiri rosii in memoria Fecioarei Maria, mama lui Isus. De atunci, bradul a inceput sa fie decorat cu flori, fructe, prajituri si ingeri din turta dulce.
Ingerii din varful bradului de Craciun
Deseoeri, oamenii pun un inger in varful bradului pentru a simboliza importanta ingerilor care au aparut pe cerul Bethleemului pentru a anunta nasterea lui Isus. Daca nu se pune in inger in varful bradului, se foloseste o stea pentru a aminti de steaua care a aparut pe cer la nasterea Lui Isus.
Este important de stiut ca punand un inger in cea mai inalta pozitie a bradului semnifica de asemeni dorinta de a pastra spiritele rele in afara casei.
Ingerii copiilor din bradul de Craciun
De-a lungul anilor, oamenii au inceput sa puna ingeri si in brad, mai jos - pentru a face din decorarea pomului si ceva frumos pentru copii. Initial au pus fasii subtiri de hartie si mai apoi fasii fine de argint spunand copiilor ca aceastea sunt suvite din parul ingerilor.
In zilele noastre, ingerasii pentre pomul de Craciun au diverse forme si materiale, culori si atitudini. Asigura-te ca ai si tu ingerasi in pomul de Craciun. Nu uita de ingeri si arata-i ca ii iubesti.
Despre Craciun cu un inger
Într-una din serile trecute am avut un vis minunat. Am visat ca tocmai terminasem treburile gospodãresti si mã pregãteam de culcare, când am auzit un zgomot la usa de la intrare. Am deschis si, spre surprinderea mea, in prag era un inger ce avea un sac plin. Si-a dus degetul la buze, fãcându-mi semn sã nu tip.
– Ce faci aici..., am început eu sã-l intreb, însã cuvintele mi-au amutit pe buze când am vãzut lacrimile din ochii lui.Nici urmã de bucurie nestãvilitã în ochii lui, ci doar o tristete blândã si caldã. Si cu glas soptit a început sã-mi spunã citeste mai departe >>>
Despre ingeri, e bine sa mai citesti:
11 lucruri despre ingeri - pe care nu le stiai
Nume de copii legate de ingeri
Ornamente de Craciun - cum ne facem singuri ingerasii?
”
Un Craciun memorabil pentru copilul tau: 11 sfaturi pe care trebuie sa le aplici
Este cea mai frumoasă perioada a anului! Daca lasam la o parte agitatia de dinainte, oboseala acumulata intr-un an de munca, migala activitatilor de curatenie generala a casei, orele de truda culinara in bucatarie pentru a crea cele mai gustoase mancaruri pentru familia ta...citeste mai departe aici >
Citeste pe larg Casa lui Mos Craciun si descoperiti Desene de colorat cu tema Craciunului
Sfaturi practice de Craciun
Cum decoram bradul in acest an?
Sa-mpodobim bradul..
Ce pregatim de Craciun
Pomana porcului
Reteta testata de COZONAC PUFOS
Idei de impodobit bradul
Colinde si Meniu de Craciun
Tot despre Craciun va recomandam sa mai cititi:
Sarbatorile, fara stres si anxietate
Cum decoram ferestrele si usile de Craciun?
Meniu special de Craciun(3)
Meniu special de Craciun (2)
Cel mai stilat brad de Craciun
Cei mai ciudati brazi de Craciun
Meniu special de Craciun
Cum decoram bradul in acest an?
Comunitate, Forumurile parintilor inteligenti
Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII