10 pericole ale verii de care trebuie să știe orice mămică

10 pericole ale verii de care trebuie sa stie orice mamica

10 pericole ale verii de care trebuie să știe orice mămică

Vacanta de vara ne bate la usa! Ne vom bucura, cu mic, cu mare, de mult-asteptata vacanta. Plecam la mare, la munte, la tara, in city-break-uri insorite sau pur si simplu lenevim fara grija ceasului desteptator si a termenelor limita care trebuie respectate: e concediu. Ne odihnim.

→ Dar iata 10 pericole ale verii de care trebuie sa stie orice mamica si la care nu trebuie sa inchidem ochii

- despre 10 pericole ale verii, cititi in continuare:
Înecul
Arsurile solare
Deshidratarea
Înțepăturile de insecte
Lovituri
Enterocolita
Mașina
Intoxicații
Accidente domestice
Fenomene meteo extreme 

Pericole ale verii de care trebuie sa fim constienti

Se apropie toiul verii. Ne vom bucura, cu mic, cu mare, de mult-asteptata vacanta. Plecam la mare, la munte, la tara, in city-break-uri insolite sau pur si simplu lenevim fara grija ceasului desteptator si a termenelor limita care trebuie respectate: e concediu. Ne odihnim.
 
Pentru ca odihna să nu ne fie conturbată de niciun eveniment neprevăzut și sâcâitor nu ar trebui să uităm, totuși, că vara este nu doar timp de huzur și de valuri care să ne mângâie trupurile bronzate. Există o serie de potențiali factori de risc specific verii de care ar trebui să ținem seama, mai ales dacă avem copii, pentru ca nu cumva vacanța de vis la care am visat un an de zile să se transforme în bătăi de cap, vizite la farmacie / camera de gardă și stres.

Multe dintre accidentele care au loc în această perioadă care ar trebui să fie de distracție și relaxare pot fi evitate prin simpla conștientizare a pericolului pe care îl implică și prin luarea unor măsuri de precauție care să ne țină pe noi și pe copiii noștri în siguranță.

O listă - incompletă - a principalelor potențiale pericole ale verii, pericole care pot fi prevenite prin luarea unor simple măsuri de siguranță ar include:

Înecul

Nu trece o vară fără tragicele știri legate de înecul copiilor nesupravegheați, fie la malul mării, fie în râuri, lacuri sau piscine. Copiii sunt, încă de la o vârstă fragedă, atrași de apă. Ei au nevoie de permanenta supraveghere a unui adult, indiferent cât de mică ar fi apa în care intră să se bălăcească.

De citit neaparat: 7 sfaturi pentru siguranta copiilor la piscina

Arsurile solare

Deși în ultimii ani a crescut mult gradul de informare a părinților cu privire la ravagiile pe care expunerea la soare le poate provoca pielii delicate a copiilor, nu trebuie uitat faptul că loțiunile de protecție se aplică înaintea expunerii la soare și se reîmprospătează constant, după fiecare baie și la fiecare 2 ore. Nu folosiți loțiunea doar când mergeți la plajă – copiii se joacă afară în fiecare zi. Aplicați protecție solară chiar și în zilele înnorate și nu uitați să folosiți creme cu factor de protecție adecvat pielii copiilor.

► De citit:

Arsurile solare la copiii mici

Cum ne protejam copilul de soare?

Ad-Extra3:

Deshidratarea

Când te joci de dimineața până seara e foarte ușor să uiți să mai bei și apă. Ai grijă ca micuțul tău să primească suficiente lichide în perioadele toride. Vremea caniculară, transpirația excesivă pot duce la deshidratări grave. Oferă-i apă plată îmbuteliată (fiartă, filtrată) dar si sucuri de fructe naturale și o alimentație care să-i ofere necesarul de hidratare.

De citit: Ce apa dam bebelusului? Intrebari si raspunsuri pentru sanatatea bebelusului

Înțepăturile de insecte

Vara înseamnă  și plimbări în iarba moale, în picioarele goale. Sau nu? Vara înseamnă și insecte numeroase, unele ale căror înțepături au potențial periculos. Ele pot transmite virusul West Nile, boala Lyme sau diverse reacții alergice care pot merge de la simpla iritare a pielii până la forme grave cu potențial letal.

Pentru a vă proteja copiii, îmbrăcați-i adecvat, cu haine colorate în culori deschise și folosiți sprayuri împotriva insectelor. În cazul înțepăturilor de căpușă sau a reacțiilor alergice la diverse înțepături de insecte, mergeți la spital pentru tratament adecvat.

de citit neaparat: Cum ferim copiii de capuse

Lovituri

Sigur, vacanța mare este un timp al distracției, al mersului cu bicicleta și al urcatului pe tobogan. Nu-i veți interzice, evident, aceste plăceri ale copilăriei, însă luați-vă niște măsuri de protecție. Asigurați-vă că cel mic poartă cască și echipament de protecție când merge cu bicicleta sau rolele. Alegeți parcuri ce includ mijloace de distracție adecvate vârstei copilului și suprafețe ce atenuează șocul în cazul căzăturilor.

Enterocolita

...face și ea parte din neplăcerile favorizate de vară. Durerile de burtică, diareea, voma, balonarea pot fi evitate cu succes dacă se ține seama de niște reguli de igienă: spălarea corectă pe mâini cu apă și săpun după fiecare folosire a toaletei, prepararea și depozitarea corectă a alimentelor, spălarea riguroasă a fructelor și legumelor, spălarea și dezinfectarea veselei și a tacâmurilor cu apă provenind din sursă sigură, evitarea consumului de apă din surse neverificate, evitarea îmbăierii în locuri neamenajate sau care nu prezintă siguranță din punct de vedere al curățeniei și calității apei.

Mai multe despre - Enterocolita la bebeluși: simptome, tratament și prevenire

Mașina

...mijlocul de deplasare al multora dintre noi pentru a ne duce la destinațiile de vacanță visate, poate fi un factor de risc dacă nu ținem seama de o serie de prevederi. Folosiți întotdeauna centuri de siguranță. Puneți copilul în scaun de mașină dotat cu toate mijloacele de protecție care să-i ofere siguranță. La copiii mai măricei, folosiți înălțător. Nu lăsați niciodată copiii singuri în mașină, nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp. Chiar dacă temperatura exterioară poate să nu vă pară foarte ridicată, interiorul mașinii poate să devină fierbinte în câteva minute și poate provoca moartea copilașilor încuiați înăuntru.

De citit: Cum alegem si cum instalam un scaun de masina pentru bebelusi si Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de masina al bebelusului?

Intoxicații

Copii care se bucură de libertatea vacanței în grădini sau pe cărări de munte ar trebui protejați și îndrumați să nu consume plante găsite în drum. Unele dintre acestea pot fi periculoase pentru sănătatea lor. Nu consumați și nu dați copiilor ciuperci provenite din surse nesigure; pot provoca intoxicații grave. Atenție unde depozitați substanțele periculoase în casă; asigurați-vă că ele nu se află la îndemâna copiilor curioși.

De citit: Salmonela si salmoneloza: intrebari si raspunsuri

Fenomene meteo extreme

Fulgerele și trăznetele sunt specifice anotimpului cald, în special după o perioadă de temperaturi ridicate. Aplicați și învățați-i și pe copii care sunt măsurile simple care vă pot salva de la moarte: căutați adăpost înainte de începerea furtunii, nu așteptați să înceapă fulgerele pentru a vă adăposti. Intrați în mașină, închideți toate ușile și ferestrele, țineți radioul închis. Dacă nu există o clădire sau mașină, evitați să stați sub copaci, sub linii de înaltă tensiune și în apropierea structurilor de metal. Ghemuiți-vă cât mai aproape de pământ, țineți mâinile pe genunchi.

Nu lăsați ca evenimentele neplăcute să vă strice vacanța pe care ați plănuit-o atâta timp. Este adevărat că uneori lucrurile rele nu pot fi anticipate și că nu întotdeauna avem mijloacele necesare pentru a preveni orice întâmplare nefericită.  Este însă important să fim corect informați și să știm, în caz de nevoie, să acționăm în consecință. E vorba de un minim și necesar spirit de prevedere pentru ca noi și copiii noștri să ne bucurăm în siguranță de o vară plină doar de surprize placate.

De ce copiii trebuie sa se plictiseasca in aceasta vara?

Iată cum vă puteți bucura cu toții de aceste zile glorioase de aur ale verii (chiar dacă nu aveți nicio zi de vacanță sau prieteni cu cabane).

A trebuit să-mi pierd cumpătul că băieții mei să fie convinși că se pot distra și fără dispozitive media în această vara. Într-una din acele zile... le-am sugerat (strigat) celor doi baieti ai mei că poate a venit timpul să sting televizorul și să plece afară. Da. Chiar acum. Mai departe>>

Cum protejam copilul la soare

 Creme de protectie solara pentru copii recomandate de mamicile DC

 Cum protejam copiii la soare? 

 Sfaturi de vacanta pentru intreaga familie:

Cititi ce trebuie sa contina mapa cu farmacia de voiaj a familiei
Cititi mai departe depre cum si unde trebuie asezat bebelusul in masina
Sunteti insarcinata si mergeti la plaja deci. Este sanatoasa expunerea la soare in timpul sarcinii?
Cititi mai departe cum trebuie protejati bebelusii in timpul caniculei
Cititi cum puteti proteja bebelusii de soare si ce fel de creme solare se folosesc
Iata mai multe despre reactia anafilactica si sfaturile de interventie
Cititi totul despre pericolul capuselor si cum va puteti proteja de muscatura lor
Iata cateva idei de distractie in timp de canicula - in casa - pentru varstele mici (1-10 ani)
Cititi ce trebuie sa faceti daca un paianjen va musca copilul
Iata mai multe despre reactia anafilactica si sfaturile de interventie
Iata cum sa va protejati de bacteria Salmonela
.Totul despre botulism si prevenire aici
Cititi ce trebuie sa contina bagajul de vacanta 
 
autor: Desprecopii.com (c) 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII