Băuturile cu zahăr modifică varsta primei menstruații la fete - semnal de alarmă
Stim deja ca zaharul, cauzeaza diabet, creste riscul de hipertensiune arteriala, ca ne imbatraneste si ca provoaca inflamatie in corp. Iata insa ca zaharul influenteaza si activitatea hormonilor din organism iar acest lucru este foarte ingrijorator.
• Iata cum influenteaza zaharul din bauturi - varsta primei menstruatii, si un semn de alarmă pentru toti parintii. Renuntati la bauturile acidulate care contin zahar.
- despre cum modifica bauturile cu zahar varsta primei menstruatii la fete, veti citi:
Despre zahar ... numai de rele
Bauturile cu zahar si varsta primei menstruatii la fete
Stii cat zahar contin bauturile racoritoare pe care le bea copilul tau?
Dam copilului sucuri de fructe? Iata parerea expertilor
Despre bauturile carbogazoase si efectul lor asupra sanatatii
Despre zahar, mai cititi
Despre zahar ... numai de rele
In sfarsit, dupa zeci de ani in care am fost bombardati cu produse dulci si facuti dependenti de zahar ... apar stiri devastatoare despre efectele pe care le are zaharul asupra sanatatii noastre.
Un studiul recent, facut de Dr Karin Michels, de la Universitatea de Medicina de la Harvard, SUA - aduce noi date despre efectele concrete ale zaharului.
Stim deja ca zaharul, cauzeaza diabet, creste riscul de hipertensiune arteriala, ca ne imbatraneste - chiar si la adolescenti - ei bine iata ca acum sunt date concrete despre influenta pe care o are asupea hormonilor.
Bauturile cu zahar si varsta primei menstruatii la fete
Fetele care beau cel putin o bautura care contine zahar - zilnic - vor avea prima menstruatie mai devreme decat alte fete care nu beau astfel de bauturi. Studiul a fost facut pe un numar de peste 6000 de adolescente si a inceput monitorizarea acestor fete de varsta de 9 din 1996. In 2001, 159 din ele au avut prima menstruatie.
Dupa controlul minutios al greutatii de la nastere, varsta mamei la prima menstruatie si o multime de factori de alimentatie si comportament, cercetatorii au concluzionat ca fetele care au baut o cutie de bautaturi acidulate zaharoase (de genul Cola, Pespi, Fanta, 7up, Ice tee) au avut mensntruaia cu cateva luni mai devreme decat fetele care au consumat maxim o astfel de bautura racoritoare pe saptamana.
Varsta primei menstruatii la fete a scazut considerabil de-a lungul ultimelor decenii iar studiile medicale au dovedit ca cu cat varsta primei menstruatrii este mai mica, se asociaza cu un risc crescut de cancer la san sau cancer de uter si endometru- mai tarziu in viata.
Stii cat zahar contin bauturile racoritoare pe care le bea copilul tau?
Trebuie sa recunoastem ca de fiecare data cand copilul vrea sa bea ceva racoritor, prefera o bautura dulce. Ori un suc carbogazos de genul Fanta sau Cola ori alte combinatii colorate si dulci. Atat de dulci incat daca le gusti iti dau senzatia de voma, daca esti ne-obisnuit cu asemenea produse. Iata ce contin aceste bauturi si iata si raspunsul la intrebarea: de ce mai cumpara parintii astfel de bauturi nesanatoase pentru copiii lor citeste in continuare si vei afla cat zahar se afla in bauturile racoritoare ...
Ad-Extra3:
Dăm copilului sucuri de fructe? Iata parerea expertilor
Sucurile de fructe par sa fie mult mai sanatoase decat bauturile racoritoare, deoarece provin din fructe. Dar stim, de asemenea, ca au un nivel ridicat de zahar, contribuind la obezitate si probleme dentare.
Despre bauturile carbogazoase si efectul lor asupra sanatatii, mai cititi
Bauturile racoritoare (cu zahar) pot provoaca aparitia cancerului uterin
Bauturile racoritoare care contin zahar cresc riscul de hipertensiune arteriala - chiar si la adolescenti
Despre zahar trebuie sa stii:
Nu da zahar bebelusului pentru ca este un aliment daunator
10 reguli pentru a evita obezitatea copilului tau
Excesul de zahar si alimente prajite duce la aparitia deficientelor imunitare respiratorii si digestive
Zaharul in alimentatia copilului
Zaharul – cum ne face rau si unde se ascunde?
Sarea, zaharul,grasimile si dependenta cu care se imbogatesc gigantii industriei alimentare
autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2019
referinte: https://academic.oup.com/humrep/article/30/3/675/661239
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII