Sângerarile in primul trimestru de sarcină: cauze și riscuri - sfatul medicului
Sangerările in timpul sarcinii sunt un motiv maxim de ingrijorare pentru orice graviduță. Tocmai din acest motiv, există multe intrebări la rubrica PANICĂ la Desprecopii despre sangerarea in primul trimestru de sarcină:
→ Ce facem in cazul unei sângerari - in primul trimestru de sarcină? Iata sfatul medicilor de la Desprecopii.
- despre sangerarile in primul trimestru de sarcina, veti citi:
Ce facem in cazul unei sangerari - in primul trimestru de sarcina?
Variante posibile in cazul unei sangerarii in timpul trimestru de sarcina
Ce de facut in continuare
Informeaza-te pentru a fi puternica
Despre pierderea sarcinii, cititi pe larg:
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina
Despre sarcina cu risc, mai cititi
Suport si grupuri de burtici
Ce facem in cazul unei sângerari - in primul trimestru de sarcină?
O intrebare frecventa la rubrica PANICA la Desprecopii este despre sangerarea in primul trimestru de sarcina: Ce facem in cazul unei sangerari - in primul trimestru de sarcina?
Iata sfatul specialistilor: E posibil ca unele gravidute sa aiba sangerari in primul trimestru de sarcina si totusi fatul sa fie perfect sanatos si sa aiba o dezvoltare normala.
Insa, acum vine si vestea proasta: Aproape una din 8 femei care stiu ca sunt insarcinate, sufera un avort spontan. Iar, din pacate, in cazul unui avor spontan, primul semn este sangerarea. Riscul unui avort spontan este cu atat mai mic cu cat cantitatea de sange pieruduta este mai mica si cu cat varsta sarcinii este mai mare.
Iata si raspunsul medicului: Despre sangerarile in sarcina iata sfaturile dnei Dr. Vasilika Gero, medic primar obstetrica-ginecologie la MEDICOVER.
Variante posibile in cazul unei sangerarii in timpul trimestru de sarcina
Primul lucru de facut: de mers la medic. Medicul poate recomanda o ecografie.
Examinarea ecografica este singurul test care poate preciza daca fatul este in viata sau nu. Testul de sarcina poate fi pozitiv atata vreme cat exista tesut placentar insa nu poate oferi informatii despre starea sau sanatatea fatului.
Daca fatul este viu - bataile inimii sunt vizibile, exista o sansa de 85% ca sarcina sa se desfasoare normal in continuare. Nu creste nici riscul unei anomalii. In acest caz, este clar ca sangele pierdut provine de la fat si nu de la mamica.
Ce de facut in continuare
Daca ai avu sangerari insa fatul este bine si activ, medicul va verifica urmatoarele semne - pentru a studia riscul unui avort in saptamanile urmatoare:
De verificat: lichidul amniotic din jurul fatului
O cantitate prea mica de lichid amniotic creste riscul unui avort spontan. Daca sarcina continua, cantitatea de lichid va creste incetul cu incetul.
De verificat existenta unor cheaguri de sange.
O cantitate mica de sange nu are nici un efec asupra dezvoltarii fatului dar daca la ecografie se poate observa un cheag mare, exista riscul unui avort spontan.
De verificat: Ritmul cardiac al bebelusului - sau rata de crestere diminuata a bebelusului
Acestea ar putea fi semne ca sarcina este cu probleme si ca aveti nevoie de ingrijire speciala in timpul sarcinii.
Daca, din pacate, fatul a murit in burtica, sangerarea poate continua cateva saptamani - daca nu se efectueaza o curatare a uterului. Aceasta tehnica se numeste chiuretaj aspirativ.
Ad-Extra3:
Informeaza-te pentru a fi puternica
Tineti minte ce informatia este putere. Citeste toate articolele din categoria Sarcina.
Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii, multe din ele trec cu brio prin problemele sarcinii si poti invata de la ele multe lucruri.
Daca esti o graviduta inteligenta care vrea sa isi pastreze amintirile de sarcina pentru mai tarziu, scrie despre ce ati simtit si trait de-a lungul sarcinii pe Jurnalul de Sarcina al Comunitatii Desprecopii. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. In plus ai sanse sa primesti Geanta Bebelusului. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
Probleme medicale serioase care pot afecta sarcina
Infectii virale, boli cu transmitere sexuala, rubeola, herpesul, hepatita, infectii non-virale, toxoplasmoza ... iata cateva din pericolele care ameninta sarcina. Iata pe larg, despre probleme medicale serioase care pot afecta sarcina.
Afla tot ce trebuie sa stii despre aceste probleme medicale care pot afecta sarcina pentru a si mai puternica. Iti dorim o sarcina cat mai sanatoasa si citeste mai departe aici >
Despre pierderea sarcinii, cititi pe larg:
Chiuretajul dupa avort
Doua liniutze....
Mi-e dor de bebele meu !!!
Avortul spontan
Durerea pierderii unei sarcini
Pierderea sarcinii: cum se poate preveni
Sarcina: semnale de alarma
Desi in general cele 40 de saptamani de sarcina decurg lin, desigur, cu toate micile neplacereri care pot deveni chiar suparatoare ... acestea nu sunt in general periculoase pentru sarcina. In final, cand iti vei tine bebelusul in brate pentru prima data ... cine isi va mai aminti de hemoroizi, glezne ulflate, infectii urinare sau arsurile ....
Dar neplacerile de sarcina sunt una iar semnalele alarmente sunt cu totul altceva, de mare gravitate si trebuiesc tratate cu multa atentie.
Simptome care nu pot fi ignorate in sarcina
Si totusi, exista si simptome serioase care NU pot fi ignorate si care trebuiesc comunicate medicului de urgenta citeste-le aici.
Factori de risc in timpul sarcinii
Infectiile urinare in timpul sarcinii
Calatoriile in tarile in curs de dezvoltare in perioada sarcinii: riscuri si sfaturi
Folosirea sampoanelor in timpul sarcinii: posibil risc
Albirea dintilor in timpul sarciii
Sarcina si aspirina
Anemia in sarcina
Sarcina si folosirea parfumurilor
Produsele chimice cresc riscul pierderii sarcinii si a Sindromului Down
Sarcina si fumatul
Gravidute, atentie la dormitul pe spate
Antidepresivele si sarcina
Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii
Cauzele malformatiilor fetale
Ibuprofenul mareste riscul de avort spontan!
Alti factori de risc in sarcina cititi aici.
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
autor: Dr. Vasilika Gero, medic primar obstetrica-ginecologie la MEDICOVER.
si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Medic Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII