Ce beneficii are ananasul?

Ce beneficii are ananasul?

Ce beneficii are ananasul?

  • Ananasul este un fruct gustos, aromat, dulce si tropical evident. Cu toate acestea, bunatatea ananasului se extinde dincolo de gust, deoarece ofera multe beneficii pentru sanatate.

Ce beneficii are ananasul?

Ananasul este un fruct gustos, aromat, dulce si tropical evident. Cu toate acestea, bunatatea ananasului se extinde dincolo de gust, deoarece ofera multe beneficii pentru sanatate.

Faptul ca este listat pe siteul World's Healthiest Foods, spune foarte mult; acolo, este mentionat ca o modalitate de a imbunatati starea generala de sanatate: de la imbunatatirea digestiei pana la stimularea sistemului imunitar. Acesta poate reduce inflamatia la fel de eficient ca medicamentele prescrise de medic, minus posibilele consecinte negative asupra sanatatii.

De la reducerea inflamatiei gingiilor pana la imbunatatirea dureriii de artrita, bromelaina din ananas lucreaza pentru a se asigura ca astfel de conditii dureroase sunt tinute la distanta.

In plus, inflamatia se manifesta in moduri care nu sunt neaparat vizibile sau dureroase, si abilitatile anti-inflamatorii ale bromelainei lucreaza pentru a asigura un sistem sanatos, luptand impotriva radicalilor liberi care de multe ori se stabilesc in timpul inflamatiei. Cercetarile au legat bromelaina de reducerea numarului de tumori canceroase, observand-o ca o substanta de protectie importanta care ajuta la semnalarea mortii celulelor canceroase.

Este important sa nu se arunce miezul ananasului, deoarece majoritatea bromelainei se afla acolo.

Bromelaina este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a trata inflamatiile post-operatorii, calmarea sinuzitei si chiar a problemelor digestive. Cand vine vorba de probleme digestive, enzima ajuta la descompunerea proteinelor.

Enzima este de asemenea eficienta in reducerea flegmei si mucusului, atunci cand ne luptam cu o infectie.

Mai mult decat atat, ananasul imbunatateste sanatatea orala prin intarirea gingiilor, reducerea tensiunii arteriale si imbunatatirea sanatatii ochilor.
 

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Un ou pe zi sau doua pe saptamana?

Cate oua putem manca : unul pe zi sau doua pe saptamana?  Nu exista nici o limita recomandata la cat de multe oua putem manca. ... citeste

Glutenul - ucigasul silentios

In 1920, guvernul american a constatat ca animalele hranite cu o dieta ce contine faina alba, au dezvoltat boli neurologice grave si au murit. ... citeste

8 modalitati de a prepara oul la micul dejun

Majoritatea persoanelor isi fac la micul dejun un ochi sau ou fiert, dar mereu arata la fel. Ce-ar fi sa schimbam un pic modelul? Dati o forma interesanta oului prajit sau fiert, si cu siguranta va va… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII