11 sfaturi pentru a ține sub control KILOGRAMELE în plus în timpul sarcinii

11 sfaturi pentru a tine sub control kilogramele in plus in timpul sarcinii

11 sfaturi pentru a ține sub control KILOGRAMELE în plus în timpul sarcinii

Greutatea crește în timpul sarcinii, iar acest aspect nu trebuie neglijat. Pentru a avea o evoluție armonioasă a sarcinii și o naștere mai ușoară, este ideal ca numărul kilogramelor câștigate în timpul sarcinii să nu fie foarte mare. Prejudecata că femeile însărcinate trebuie să mănânce pentru doi nu mai este de mult timp decât un mit în care nimeni nu mai crede.

Medicii avertizează, de altfel, că luarea în greutate excesivă poate dăuna atât sănătății mamei, cât și sănătății bebelușului. Kilogramele în plus pot fi responsabile de problemele cardiace ale viitoarei mame, precum și de diabetul gestațional. Desigur, nici limitarea excesivă a greutății nu este de dorit, întrucât poate provoca probleme legate de creșterea fătului și poate fi una dintre cauzele principale ale nașterii premature.

 Iată 11 sfaturi pentru a ține sub control kilogramele în plus în timpul sarcinii...

- despre 11 sfaturi pentru a tine sub control kilogramele in plus in timpul sarcinii, veti citi:
Ai grija de kilogramele acumulate in timpul sarcinii
1.Consuma supa de legume
2. Delecteaza-te cu compot!
3. Atentie la iaurtul cu fructe!
4. Foloseste ulei de nuci si de rapita!
5. Limiteaza dulciurile!
6. Consuma fasole uscata!
7. Consuma fainoase cu moderatie!
8. Alege cu grija fructele!
9. Selecteaza lactatele!
10.Mananca regulat!
11.Nu uita de exercitiile fizice!
Despre schimbarea corpului in timpul sarcinii
Socializeaza cu alte mamici ca tine
Sarcina pe Saptamani
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina
Sarcina: grupuri de suport, Comunitatea Gravidutelor inteligente
Forumul Odiseea sarcinii
 

Ai grija de kilogramele case se acumuleaza in timpul sarcinii

Silueta este, probabil, ultimul lucru la care se gandeste o viitoare mamica sau, in orice caz, este unul dintre aspectele a caror importanta scade simtitor in fata preocuparilor legate de sanatatea bebelusului si de alte griji pe care le presupune o sarcina.

Si totusi e bine de stiut ca pentru a avea o evolutie armonioasa a sarcinii si o nastere mai usoara, este ideal ca numarul kilogramelor castigate in timpul sarcinii sa nu fie foarte mare. Prejudecata ca femeile insarcinate trebuie sa manance cat pentru doi nu mai este de mult timp decat un mit in care nimeni nu mai crede. Medicii avertizeaza, de altfel, ca luarea in greutate excesiva dauneaza atat sanatatii mamei, cat si sanatatii bebelusului.

Kilogramele in plus pot fi raspunzatoare de problemele cardiace ale viitoarei mame, precum si de diabetul gestational (diabet de sarcina).

Testul de toleranta la glucoza si diabetul gestational (diabetul de sarcina) de citit: Testul de toleranta la glucoza si diabetul gestational (diabetul de sarcina)

Desigur, nici limitarea excesiva a greutatii nu este de dorit, intrucat poate provoca probleme legate de cresterea fatului si poate fi una dintre cauzele principale ale nasterii premature. Preocuparea pentru silueta a viitoarelor mamici nu este, asadar, un moft. De aceea, grija pentru cat, cum si mai ales ce mananci in timpul sarcinii ar trebui sa fie o prioritate cotidiana. Desigur, de multe ori pofta de mancare ce se intensifica odata cu dezvoltarea sarcinii este greu de invins. Ea poate fi insa echilibrata printr-o alimentatie adecvata si prin cateva obiceiuri ce te pot ajuta sa tii in frau greutatea:

 

1. Consuma supa de legume

Bogata in fibre si minerale, saraca in calorii, dar satioasa, supa de legume este cel mai bun prieten al viitoarelor mamici, in ceea ce priveste dieta. Calda sau rece, poate fi consumata in orice cantitate, la orice ora din zi sau din noapte.

2. Delecteaza-te cu compot!

Ideale sunt compoturile naturale, facute in casa si consumate imediat dupa ce sunt fierte. Sunt bune insa si compoturile din comert, insa verifica sa nu aiba adaos de zahar si sa nu contina suc de fructe obtinut din concentrat de fructe.

Ad-Extra3:

3. Atentie la iaurtul cu fructe!

Iaurtul este un aliment foarte sanatos, recomandat nu doar femeilor insarcinate. Pentru a-l face mai placut la gust, adauga bucati de fructe de sezon. Evita iaurturile cu fructe din comert, deoarece majoritatea contin pe langa fructele propriu-zise si un adaos de zahar.

4. Foloseste ulei de nuci si de rapita!

Uleiul de nuci si de rapita trebuie consumate cu moderatie, pentru ca sunt foarte bogate in calorii, insa sunt alimente extreme de sanatoase pentru aportul lor de omega 3.

5. Limiteaza dulciurile!

Chiar daca iti este pofta de ele, trebuie sa constientizezi ca dulciurile nu au niciun bebeficiu in ceea ce priveste sanatatea ta si a bebelusului tau, ci dimpotriva, contin foarte mult zahar (10 - 14%), ceea ce le face nocive in aceasta perioada. Incearca sa inlocuiesti dulciurile si produsele de patiserie cu produse lactate, cu fructe sau cu ceaiuri de fructe aromate.

6. Consuma fasole uscata!

Daca iti plac mancarurile din fasole uscata este minunat. Fasolea este bogata in vitamie din complexul B, contine minerale cum ar fi fierul sau potasiul si, in plus, este foarte satioasa. Daca nu ai probleme de digestie in urma consumului de fasole, atunci nu ezita sa introduci acest aliment in dieta in timpul sarcinii.

7. Consuma fainoase cu moderatie!

Nu este necesar sa te privezi de tot ce inseamna paste fainoase in timpul sarcinii. Trebuie doar sa nu abuzezi de ele. Pastele cu legume sunt excelente, atata timp cat nu adaugi grasimi sau alte alimente nesanatoase. De asemenea, orezul, grisul, painea, consumate moderat, te vor mentine in forma.

8. Alege cu grija fructele!

Desigur, fructele sunt un izvor de sanatate. Nu uita insa ca fructe precum bananele, strugurii, ciresele sunt si un izvor de calorii. Asa ca alege cu grija fructele pe care le consumi in timpul sarcinii. Nu te priva de niciunul dintre ele, insa privilegiaza-le pe cele cu un continut mai mic de zahar.

9. Selecteaza lactatele!

Produsele lactate sunt extrem de importante in timpul sarcinii. Ai nevoie de un aport sporit de calciu si lactatele ti-l ofera. Ideal este sa te orientezi catre lactate cu un continut mai mic de grasimi. Iaurtul, laptele, branza slaba sunt mai sanatoase decat cascavalul sau alte tipuri de branzeturi care, chiar daca, poate, sunt mai gustoase, contribuie la castigarea kilogramelor de prisos.

Citeste Sunt gravida - pot manca asta? 17 Intrebari si raspunsuri

10. Mananca regulat!

Nu uita ca obiectivul dietei in timpul sarcinii este sa mananci sanatos, fara a lua foarte mult in greutate. Micul dejun este obligatoriu, iar daca te lupti cu starea de voma, prezenta mai ales in primul trimestru de sarcina, te poti limita dimineata la un biscuite din cereale integrale si poti decala putin micul dejun, pana cand trece starea de rau. Masa de pranz trebuie sa fie bogata, sa contina obligatoriu carne, peste sau oua, legume, un produs lactat si fructe. Nu uita nici de gustarea de dupa-amiza, dar alege intotdeauna ceva cu putine calorii, cum ar fi un fruct, un produs lactat, o bucata de paine etc. Masa de seara ar trebui sa fie asemanatoare cu micul dejun.

Despre ALIMENTATIA SANATOASA IN TIMPUL SARCINII - citeste aici.

11. Nu uita de exercitiile fizice!

Chiar daca esti o fire mai sedentara, este obligatoriu ca in timpul sarcinii miscarea sa devina o prioritate zilnica. Pentru a evita luarea excesiva in greutate, dar si pentru a mentine in forma musculatura si pentru a ajuta calciul sa se fixeze la nivelul oaselor, este important sa ai o activitate fizica regulata. Mersul pe jos, inotul, mersul pe bicicleta medicinala sunt sporturi recomandate in timpul sarcinii. Desigur, toate exercitiile trebuie facute la recomandarea medicului si fara a forta nota.

► Citeste in continuare Din nou despre greutatea in sarcina. Multe femei castiga prea multe kilograme in timpul sarcinii si asta nu e bine

Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina

Calculator ce iti spune cate kilograme vei lua in sarcina. Multe gavidute isi pun intrebarea: Cate kilograme o sa ma ingras cu ocazia sarcinii? Care este raspunsul corect? Nimeni nu poate sti cu exactitate deoarece acest lucru depinde de fiecare femeie in parte si de evolutia sarcinii.

Cat mananci? Cat de sanatos mananci? Cat sport faci? Cate kg. ai inainte de sarcina? Cand te opresti cu serviciul? Sunt multe din intrebarile ajutatoare. Calculatorul nostru va ofera o cifra indicativa...

 

Despre cum se schimba corpul viitoarei mamici in timpul sarcinii, merita citit si:

Sanii in timpul sarcinii
Hemoroizii si sarcina
Greutatea in timpul sarcinii: cat este sanatos si cat nu

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI. 

Factori de risc in timpul sarcinii 

Alcoolul si sarcina 
Infectii (posibile) in timpul sarcinii 
Fumatul in timpul sarcinii 
Sarcina si pisica - cum ne ferim de toxoplasmoza? 
Toxoplasmoza si sarcina 
Sarcina si tratamentul stomatologic 
Folosirea medicamentelor in timpul sarcinii 
Cauzele malformatiilor fetale 
Citomegalovirusul 
Sarcina si aspirina / citeste aici alti factori de risc in timpul sarcinii.  

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului 2023Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII