5 calitati ale iaurtului de care trebuie sa stii
- Iaurtul este un aliment sanatos, bogat in calciu, proteine de calitate, foarte prietenos pentru sistemul digectiv si prietenos chiar si pentru persoanele care au intoleranta la lactoza - asadar merita sa ii oferiti mai multa importanta. Iata 5 calitati ale iaurtulului biologic.
1.Bogat in calciu
2. Proteine de calitate
3. Bun si pentru cei care tin dieta
4. Intoleranta la lactoza
5. Prietenul unui sistem digestiv prietenos
Bogat in calciu
Iaurtul BIO are un continut ridicat de calciu cu absorbtie durabila garantata. De exemplu, o ceasca de iaurt BIO furnizeaza nutrientii de care corpul nostru are nevoie pentru a construi, mentine si intari oasele. Mai mult decat atat, studiile arata ca, consumul a cel putin trei produse lactate degresate pe zi poate reduce riscul de boli si fracturi ale oaselor. Iaurtul, cu un continut scazut in grasimi poate fi cu siguranta unul din aceste trei produse de baza consumate zilnic.
Sanatate debordanta cu proteine
O cana de iaurt contine intre 5-9 grame de proteine complete care ofera corpului nostru toti aminoacizii necesari. Corpul nostru produce amino-acizi cu exceptia celor noua care trebuie sa fie furnizati de alimentatie. O proteina completa contine toti aminoacizii esentiali.
Iaurtul - bun si pentru cei care tin dieta
Un beneficiu semnificativ al iaurtului consta in faptul ca acesta contine cantitati foarte mici de grasime pe de o parte, si proteine, care contribuie la un sentiment de satietate pe de alta parte. Iaurtul este in mod clar un aliment sanatos, gustos, care nu ingrasa, care creeaza senzatia de satietate, astfel incat chiar si cei ingrijorati de greutatea lor se pot bucura de el. Consumul de iaurt zilnic, va oferi organismului nostru diverse substante nutritive importante, inclusiv o varietate de vitamine si minerale esentiale.
Armare naturala, atunci cand luam antibiotic
In timpul tratamentelor cu antibiotice, bacteriile bune care protejeaza organismul nostru sunt deteriorate. Consumul de iaurt este unul dintre cele mai bune si mai sanatoase moduri de a restabili populatia bacteriana deteriorata din corpul nostru si, astfel, de a ne intari sistemul imunitar.
Iaurtul contine Bifidos si bacterii Acidophilus. Aceste bacterii ajung in intestinele noastre si se multiplica. Cand aceste bacterii ajung la cantitatea necesara, sanatatea noastra se inbunatateste, ne ajuta sa digeram alimentele si sprijina absorbtia mineralelor si vitaminelor in corpul nostrum.
Intoleranta la lactoza? Avem o surpriza pentru dvs.
Lipsa de lactaza (o enzima care descompune lactoza, zaharul din lapte) variaza de la o persoana la alta. Prin urmare, una dintre recomandarile pentru persoanele cu intoleranta la lactoza este de a alege produsele lactate care contin mai putina lactoza. De exemplu iaurtul, laptele de vaca cu continut scazut in lactoza, branza de vaca, cascavalul si branza maturata. Avand in vedere ca bacteriile din iaurt descompun lactoza, unii oameni se pot bucura de acest cadou sanatos pentru organism - iaurtul.
Prietenul unui sistem digestiv prietenos
Cele mai multe dintre alimentele pe care le consumam contin bacterii, virusuri si toxine. Dar nu va faceti griji: sistemul nostru digestiv protejeaza organismul si impiedica bacteriile sa intre in fluxul sanguin.
Tratamentele cu antibiotice, sau diferite medicamente, modificarile hormonale, stresul mental si obiceiurile alimentare vestice - toate pot deteriora bacteriile bune, distrugand echilibrul ecologic. Acesta este momentul in care iaurtul isi are rolul sau important - o cana de iaurt mentine echilibrul de bacterii in organism si incurajeaza cresterea lor.
Sper ca va simtiti acum usor mai informati asupra minunatei lumi a iaurtului si beneficiile lui asupra sanatatii.
Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:
Comunitate, grup de support
Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.
La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!
autor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII