Semne ca adolescentul tau este deprimat

Semne ca adolescentul tau este deprimat

Semne ca adolescentul tau este deprimat

Cum sa-ti dai seama daca adolescentul tau este deprimat: Expertii dezvaluie frazele si simptomele la care ar trebui sa fie atenti parintii


Conform cercetatorilor de la Universitatea din Illinois- SUA, adolescentii care se confrunta cu tulburari de sanatate mentala sunt mai predispusi sa spuna ca se simt „stresati” sau „prabusiti”. Presiunea scolara, divortul parental si mutatul intr-o casa noua sunt toate cauze obisnuite ale deprimarii


Expertii recomanda medicilor sa fie atenti la semnele de avertizare din timpul controalelor generale

in acest articol veti citi mai multe despre:
Viata adolescentina in vartejul emotiilor
Presiunea scolara si alte cauze ce contribuie la starea depresiva
Adolescentii se plang si de simptome fizice

Viata adolescentina in varjetul emotiilor

Presiunile scolare, relatiile cu probleme si furtunile hormonale fac ca multi adolescenti sa se lupte sa faca fata propriilor emotii. Cu toate acestea, putini vor folosi cuvantul „deprimat” pentru a-si descrie tulburarea.

Un studiu arata ca este mult mai probabil ca adolescentii sa foloseasca termeni ca „stresat” sau „prabusit.”

Autorul studiului, dr. Daniela DeFrino, profesor asistent de cercetare la Universitatea din Illinois, a spus: „O mare parte din ceea ce un adolescent simte si experimenteaza este usor de atribuit urcusurilor si coborasurilor vietii adolescentine. Adolescentii declara rareori ca sunt deprimati, insa descriu explozii de senzatii de stres si tristete.”

Adolescentii si depresia

Cercetatorii au analizat un esantion de 2369 de adolescenti care au fost intervievati intr-un studiu anterior. Aceia care au raportat ca s-au simtit prabusiti, iritabili sau fara speranta in ultimele doua saptamani din studiul anterior au fost contactati de cercetatori, care i-au examinat apoi pentru depresie.

Cercetatorii au observat ca acei adolescenti care indeplineau criteriile pentru diagnosticul de depresie au folosit rareori cuvantul in sine pentru a-si descrie sentimentele.

Adolescentii cu depresie au raportat, de asemenea, simptome fizice ce includ ulcere, migrene, dureri de stomac si oboseala.

Dr. DeFrino a spus: „Un adolescent ar putea spune, ’intotdeauna gasesc o modalitate de a merge inapoi in modul stresat’ sau ’Ma supar foarte tare pe oameni, foarte usor. Ei nu inteleg de ce sunt suparat. Uneori nu inteleg nici eu.’”

Presiunea scolara si alte cauze ce contribuie la starea depresiva

Presiunea scolara cu referire la temele de acasa si asteptarile academice a fost raportata ca fiind motorul sursa din spatele dificultatilor adolescentilor. In alte cauze ale tristetii s-au inclus contrazicerile cu parintii, neglijarea, mutarea intr-o alta casa, divortul parental sau separarea si abuzul verbal sau sexual. Moartea familiei sau a prietenilor a fost, de asemenea, notata ca factor contribuitor la aparitia problemelor de sanatate mentala.

Ad-Extra3:

Adolescentii se plang si de simptome fizice

Expertii recomanda medicilor sa examineze adolescentii de orice problema de sanatate mentala, atunci cand acestia se plang de simptome fizice, precum durerea de cap.

Dr. DeFrino a spus: „Adolescentii se pot confrunta cu o multime de conflicte interioare si cu stres legat de o viata dificila, lucruri peste care am putea trece usor cu vederea daca nu ii vom aborda cu o chestionare si intelegere sensibila. Identificarea acestor sentimente ca simptome exterioare ale pre-depresiei de catre medicul de familie ar permite conectarea si discutarea despre importanta sanatatii mentale cu parintele si adolescentul.” Rezultatele vor fi prezentate la intalnirea Societatilor Pediatrice Academice din San Francisco.

Acest lucru vine dupa ce cercetatorii de la Universitatea din Leuven, Belgia, au descoperit ca adolescentii care folosesc frecvent Instagram prezinta un risc mai mare de a dezvolta depresie in sase luni de la utilizatea site-ului.

Cu toate acestea, pentru unii, site-urile de socialozare conduc la prietenii mai apropiate si la perceptia ca sunt apreciati si iubiti de catre colegii lor, reducandu-le riscul de depresie.).

Adolescentii de azi sunt mai stresati decat adultii

Sa obtii note mari la liceu, sa iei Bacu, sa faci parte din echipa de fotbal a scolii, sa arati "cool" pe Facebook - acestea sunt doar o parte din grijile pe care adolescentii din ziua de azi le au. Dar se compara experientele stresante ale adolescentilor cu cele ale unui adult? ... citeste mai departe

Comunitatea parintilor de adolescenti

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

  Adolescentii (12-18 ani)
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII