Nașterea și luna plină
Nu se stie daca exista la mijloc vreun adevar stiintific sau daca este vorba doar de o superstitie ce se raspandeste tot mai mult printre viitoarele mamici, dar se pare ca din ce in ce mai multe nasteri au loc atunci cand pe cer este luna plina. Cel putin asa arata, se pare, statisticile maternitatilor...
vei citi:
Zvon, mit sau adevar
Studiile si Luna plina
Când nașterea e aproape: semnale și CE E DE FĂCUT
Nu se stie daca exista la mijloc vreun adevar stiintific sau daca este vorba doar de o superstitie ce se raspandeste tot mai mult printre viitoarele mamici, dar se pare ca din ce in ce mai multe nasteri au loc atunci cand pec er este luna plina. Cel putin asa arata, se pare, statisticile maternitatilor...
Zvon, mit sau adevar - de ce nasc mamele cand este luna plina
Zvonul, raspandit mai ales printre viitoarele mamici, dar alimentat chiar de unii medici sau de moase, sustine ca bebelusii prefera ei insisi sa se nasca atunci cand afara este luna plina. Explicatia fenomenului este pus ape seama faptului ca ciclul lunar este comparabil cu ciclul menstrual, lucru care face ca in toate culturile si in toate mitologiile Luna sa fie asociata cu fertilitatea, cu sarcina si cu nasterea. Si, avand in vedere ca Luna influenteaza mareea, nu ar fi chiar atat de greu de crezut ca poate influenta si nasterea. Doctorul Heny Puget, autorul cartii Lune et santé, mode d’emploi, sustine ca Luna are o mare influenta asupra ruperii apei. De asemenea, se pare ca tot Luna este responsabila, in mare parte, de accentuarea stresului, de insomnii si de tendinta de a deveni agresiv.
Studiile si Luna plina
Studiile legate de Luna plina si nastere nu sunt o noutate. In trecut, cercetatorii preocupati de astfel de subiecte captivante au incercat sa descoepere adevarul si au ajuns la concluzia ca nu exista o legatura care sa poata fi dovedita intre Luna si frecventa nasterilor. O ancheta facuta in 2005 in SUA, care a avut in vederea 600.000 de nasteri, inregistrate pe parcursul a 62 de cicluri lunare, intre 1997 si 2001, au aratat ca nu exista nicio legatura concreta intre fazele lunii si frecventa nasterilor. La concluzii identice s-a ajuns si in alte tari. Si totusi, lumea continua sa creada in acest mit al Lunii pline si continua sa asocieze Luna plina cu nasterea. De ce? Iata cateva raspunsuri posibile, care nu prea au legatura cu stiinta, dar care ar putea explica frumusetea mitului...
Pentru ca este un mit frumos si pentru ca avem nevoie de lucruri frumoase in viata noasttra...
Pentru ca avem tendinta de a retine mai ales informatiile in care credem. De exemplu, unei moase care crede in aceasta legatura dintre Luna plina si nastere i se va parea mereu ca in noptile cu Luna plina munceste mai mult si va avea tendinta sa minimalizeze munca din alte nopti.
Pentru ca inconstientul joaca un rol foarte important in aceasta credinta. Se stie ca gandurile si emotiile noastre ne influenteaza corpul si pot declansa reactii hormonale. De aceea daca exista o credinta puternica in efectul Lunii pline si nastere, este posibil ca aceasta credinta , asociata cu apropierea termenului nasterii si cu dorinta de a avea mai repede un copil sa declanseze din inconstient nasterea in sine...
Când nașterea e aproape: semnale și CE E DE FĂCUT
Momentul nașterii este așteptat cu multă nerăbdare de viitoarea mămică (dar si de viitorul tătic) - de-a lungul Odiseei Sarcinii. Iar când vine, te poate lua prin surprindere...
→ Cum recunoaștem semnele prevestitoare sarcinii? Cum suntem siguri ca sunt semne reale și nu alarme false de declanșare a travaliului? Plecăm la spital sau mai așteptăm? Iată sfatul de la Desprecopii.
Ad-Extra3:
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Pentru mamicile de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:
Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite
Sfaturi importante de la Desprecopii
Inainte de a va hotari cum veti naste, cel mai bine este sa discutati cu medicul si sa aflati care este calea cea mai sigura pentru ca atat bebelusul cat si dumneavoastra sa fiti in deplina siguranta.
Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.
Nu uitati sa cititi toate articolele despre nastere.
autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII