Saptamana 24 de sarcina

Saptamana 24 de sarcina

Saptamana 24 de sarcina

  • Ultima saptamana a celui de-al doilea trimestru este o perioada de crestere rapida a bebelusului. In aceasta etapa medicul iti va recomanda, probabil, sa faci un test de toleranta la glucoza, cu ajutorul caruia se poate identifica diabetul gestational, boala ce poate afecta atat pe mama, cat si pe copil. Cu tratament adecvat, aceasta afectiune poate fi totusi tinuta sub control, astfel incat sarcina sa fie dusa cu bine pana la final.

Saptamana 24 de sarcina

Ultima saptamana a celui de-al doilea trimestru este o perioada de crestere rapida a bebelusului. In aceasta etapa medicul iti va recomanda, probabil, sa faci un test de toleranta la glucoza, cu ajutorul caruia se poate identifica diabetul gestational, boala ce poate afecta atat pe mama, cat si pe copil. Cu tratament adecvat, aceasta afectiune poate fi totusi tinuta sub control, astfel incat sarcina sa fie dusa cu bine pana la final.

Auzul sau este bine dezvoltat, iti poate auzi vocea, bataile inimii si huruitul din stomac. Reactioneaza la zgomote puternice, voci familiare si muzica. Studii numeroase indica faptul ca bebelusii prefera muzica clasica, in mod special Vivaldi. Pune-i "Anotimpurile" bebelusului tau si fii atenta la miscarile sale. Sta nemiscat in partea "adagio" si se agita in sectiunea "allegro"? Se poate sa ai un adevarat dirijor in burtica ta!

/Images/bebe-sapt24.jpg

De asemenea, vasele de sange din plamanii bebelusului se dezvolta, pregatindu-se pentru respiratie. Incepe sa clipeasca. Ochii se deschid si se inchid frecvent, iar genele si sprancenele sunt prezente.

Daca s-ar naste acum, ar avea sanse de supravietuire (aproximativ 85%) cu o ingrijire corespunzatoare (in sectia de prematuri). Datorita progresului stiintei si tehnologiei, un bebelus cu varsta intrauterina de 24 saptamani poate supravietui si in afara uterului daca este necesar, cu toate ca cca. 50% din bebelusii aflati in acesta situatie vor avea malformatii severe si permanente.

Cum se schimba viata dvs

In ceea ce va priveste, puteti deveni ne-indemanatica datorita schimbarii centrului de greutate. Gingiile pot sa va sangereze atunci cand va spelati dintii, iar buricul va iesi in afara. Nu va speriati - imediat dupa nastere va reveni la locul sau.

Pot sa va apara vergeturi si o linie mai inchisa la culoare intre buric si osul pubian. Aceasta va dispare si vergeturile probabil ca se vor estompa... poarta-le cu mandrie - sunt o onoare!

Va faceti griji in ceea ce priveste nasterea? Informeaza-te in legatura cu optiunile pe care le ai.

Inca mai mergeti la serviciu? Stati in picioare toata ziua? Aveti grija sa purtati pantofi confortabili si cu tocul jos. Stati cu picioarele ridicate atunci cand ajungeti acasa! Oh, ce bine este ...!

Acum este si perioada in care puteti merge intr-o vacanta de relaxare, inaintea marelui eveniment, nasterea. Daca mergeti cu masina, faceti pauze dese pentru a va putea relaxa picioarele si a evita umflarea lor. Este bine sa stiti ca dupa saptamana 32, companiile aeriene nu va vor mai accepta la bord - nu pentru ca ar fi periculos sanatatii dvs sau bebelusului - ci pentru a evita o nastere in avion :)

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

Sarcina prelungită (sarcina peste termen). Cauze, riscuri și la ce să te aștepți - sfatul medicului

Sarcina prelungită (sarcina peste termen). Cauze, riscuri și la ce să te aștepți - sfatul medicului

Sarcina prelungită - sau sarcina peste termen - este chinuitoare pentru viitoarea mămică. Dupa ce ai calatorit saptamana de saptamana traind minunata dezvoltare a sarcinii pe saptamani…

Esti insărcinată? Iată ce comunică mișcările bebelușului din burtică

Esti insărcinată? Iată ce comunică mișcările bebelușului din burtică

Comunicarea cu bebelușul, incepe incă de pe bancile ... pardon :) din perioada in care acesta este rege in burtica mămicii. Dupa saptamana 20 de sarcina, mișcarile fetale dau…

Complicații posibile ale sarcinii - sfatul medicului 🩺

Complicații posibile ale sarcinii - sfatul medicului 🩺

Orice problemă care poate pune în pericol sănătatea și siguranța mamei, a bebelușului sau a ambilor este considerată o complicație a sarcinii.Eticheta de…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi.


Alt sfat:
scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe
Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII