Problemele digestive la copii - cum le tratam si cand apelam la medic

Problemele digestive la copii - cum le tratam si cand apelam la medic

Problemele digestive la copii - cum le tratam si cand apelam la medic

Pe scurt

  • Copiii pot fi pretentiosi la mancare sau din contra, pot manca non-stop - si adesea se vor plange de dureri abdominale sau nu vor spune nici un cuvant atunci cand se simt rau.


    In timp ce majoritatea copiilor isi stabilesc in cele din urma un model predictiv de alimentatie si cele mai multe probleme digestive din copilarie vor disparea repede, unele probleme pot fi un semn ca trebuie sa apelati la medic. 

Problemele digestive la copii: Cand sunt o urgenta?

Indiferent daca tulburarile de digestie ale copilului implica varsaturi, diaree sau este pur si simplu o durere pe care nu o poate descrie, daca sunteti ingrijorat, nu ezitati: contactati intotdeauna pediatrul. Aveti incredere in propriul instinct. Voi va cunoasteti copilul cel mai bine, asa ca, indiferent de problema digestiva, daca sunteti ingrijorati, contactati pediatrul imediat.

Cand sunam medicul:

 greutatea copilului si pofta de mancare sunt in scadere
 are dureri abdominale
 are dificultati respiratorii si de inghitire
 voma de culoare galben-verzuie
 scaun cu sange
 copilul are febra
 la atingere, abdomenul este mai rigid decat in mod normal, sau pare umflat si sensibil la apasare
 durerile acuzate de copil nu se amelioreaza
 copilul este mai apatic decat de obicei

tratament naturist prin fitoterapie pentru probleme digestive la copii

 

Exista probleme mai putin frecvente care pot determina copiii sa aiba probleme digestive, inclusiv:

 Boala celiaca
 Ocluzie intestinala
 Tulburari intestinale sau hepatice congenitale
 Pancreatita
 Hepatita
 Boala Crohn
 Colita ulcerativa
 Gastroenterocolita
 Indigestie

Copiii nu pot explica intotdeauna ceea ce simt, indiferent de simptomele lor, fie ca sunt vagi sau usoare, bruste sau cronice, daca sunteti ingrijorati de sanatatea digestiva a copilului, nu asteptati si mergeti la medic.

Dispepsia functionala la copii

Dispepsia (tulburare de digestie) functionala (FD) la copii apare atunci cand tractul digestiv superior (stomacul si prima parte a intestinului subtire) functioneaza anormal.

Aceasta afectiune este descrisa ca fiind "functionala", deoarece nu exista nicio problema structurala in zona digestiva superioara, dar simptomele dureroase persista. Aceasta poate fi cronica si poate afecta calitatea vietii copilului, insa exista mai multe modalitati de a reduce disconfortul, inclusiv modificarile stilului de viata, medicamentele si terapia.

Simptome ale dispepsiei functionale

 arsuri, dureri sau disconfort in etajul abdominal superior
 balonare
 senzatie de satietate (de prea plin) dupa consumul unei cantitati mici de mancare
 greata si varsaturi
 eructatii si balonare
 gust acru in gura
 pierderea in greutate

Ce puteti face daca copilul sufera de indigestie:

 oferiti-i mese mici si dese
 eliminati preparatele grase, deoarece acestea pot incetini golirea stomacului
 evitati alimentele sau bauturile care pot declansa o indigestie (alimente picante, alimente extrem de acide cum ar fi rosiile sau citricele, laptele)

Sindromul de intestin iritabil la copii

O alta problema digestiva in randul copiilor este sindromul de intestin iritabil. Toti copiii au uneori dureri de stomac, iar cei mai multi vor resimti constipatie (scaune tari care fac dificile iesirile la toaleta) sau diaree (scaune moi, apoase). Un copil cu sindrom de intestin iritabil poate avea uneori senzatia ca trebuie sa mearga mereu la toaleta. Sau, daca este balonat si are gaze, in loc sa le elimine, se abtine si se simte rau. Adesea, tulburarile digestive sunt insotite de meteorism si flatulenta.

Nu se stie exact care este cauza aparitiei acestui sindrom, desi se pare ca se mosteneste in familie. Copiii care au colonul iritabil pot fi afectati de stres sau, in cele mai multe cazuri, alimentatia poate fi un declansator. De exemplu, o dieta cu continut ridicat de grasimi poate deranja organismul unui copil, in timp ce una cu continut foarte redus de grasimi poate duce la diaree la alti copii. Mesele abundente si alimentele picante pot cauza adesea probleme.

Refluxul gastroesofagian

Una dintre problemele digestive des intalnite la copii este si refluxul gastroesofagian. Acesta apare atunci cand muschiul dintre esofagul si stomacul copilului nu functioneaza corect, permitand continutului stomacului sa “navaleasca” inapoi in gat. Copilul nu-ti poate spune dar s-ar putea sa-l doara burtica si sa simta o arsura sau o iritatie in gat si in piept. Daca aceste episoade se repeta prea des, e bine sa te adresezi medicului pediatru pentru ca ar putea fi vorba de alte afectiuni care necesita tratate.

Refluxul gastro-esofagian nu este o boala propriu-zisa ci mai mult o stare - refluxul gastroesofagian, altfel spus intoacerea involuntara a unei parti din alimentele ingerate din stomac in esofag, poate afecta orice copilas, de la nou-nascut pana la varsta de adult.

Cum tratam problemele digestive ale copiilor?

In primul rand, trebuie sa ne supraveghem copilul cu mare atentie, fiindca noi, parintii, il cunoastem cel mai bine, iar daca observam simptomele din timp, sansele de a trata o afectiune evitand agravarea starii copilului sunt mai mari.

Tratarea problemelor digestive cu SPASMODEP® SOLUTIE ORALA 30ML

SPASMODEP® SOLUTIE ORALA: Citeste prospectul | Cumpara online

 

De prima intentie in ameliorarea simptomelor cauzate de dispesia functionala.

BENEFICII

Este eficient in ameliorarea durerilor si crampelor abdominale.
Sustine functionarea normala a sistemului digestiv.
Diminueaza refluxul gastroesofagian.
Are rol important in protectia si refacerea mucoasei gastrice.

Supliment alimentar cu extracte din plante si indulcitori naturali

SPASMODEP solutie orala contribuie la ameliorarea simptomelor datorate dispepsiei functionale, hiperaciditatii gastrice, refluxului gastroesofagian si sindromului de colon iritabil.
Sinergia fitoextractelor standardizate, bogate in flavonoide si polizaharide au efect in reglarea motilitatii intestinale si eliminarea gazelor.

.

Tratamentul dispepsiei functionale

Tratamentul tulburarilor digestive insotite de meteorism si flatulenta

Tratamentul sindromului de intestin iritabil

Cumpara SPASMODEP® SOLUTIE ORALA 30ML | 42.20 lei

6 luni - 2 ani: 0.5 ml de 3 ori pe zi

Peste 2 ani: 1.5 ml de 2 ori pe zi

Adulti: 4.5 ml de 2 ori pe zi

extract uscat din flori de musetel (Matricaria chamomilla), cu 0,3% apigenina, extract uscat din frunze de roinita (Melissa officinalis), cu 2% acid rozmarinic, extract uscat din fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), cu 1% ulei volatil, extract uscat din frunze de nalba de padure (Malva sylvestris), cu 30% polizaharide, extract deglicirinizat din radacini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), extract hidrogliceric din flori de galbenele (Calendula officinalis), acid malic (corector de aciditate), sorbat de potasiu, benzoat de sodiu (conservanti), guma xantan (agent de ingrosare).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII