Inhalosedarea la dentist, o metoda de sedare usoara

Inhalosedarea copilului la dentist

Inhalosedarea la dentist, o metoda de sedare usoara

Cand vine vorba despre dentist, unii copii se sperie, refuza vizita si chiar incep sa planga.
Cand vine vorba despre dentist, unii copii se sperie, refuza vizita si chiar incep sa planga. Cauzele sunt multiple, fie ca parintii au deja o atitudine negativa pe care o transmit si copiilor lor fara sa isi dea seama, fie ca acel copil a avut o experienta traumatizanta la un medic stomatolog.

Cercetatorii din America s-au gandit cum sa faca experienta la medicul dentist mai placuta si relaxanta, iar beneficiile metodei de inhalosedare fiind deja recunoscute, nu a trecut mult timp pana cand a fost implementata in cabinetele stomatologice.

Ce este inhalosedarea cu protoxid de azot?
Inhalosedarea este o metoda de sedare constienta care presupune inhalarea acestui gaz denumit si gaz ilariant datorita efectelor sale de relaxare si buna dispozitie. Se realizeaza cu ajutorul aparatului special MASTER FLUX, prin aplicarea unei masti de mici dimensiuni care acopera nasul copilului si prin inhalarea gazului (funny gas) care inlatura teama si provoaca o stare de visare. Tehnica aceasta mai este cunoscuta si sub denumirea de SLEEPY 4 KIDS. 
 
Protoxidul de azot este un gaz 100% sigur, netoxic si care se elimina din organism de indata ce administrarea acestuia a fost oprita.

Nivelul sedarii poate fi controlat in functie de nivelul relaxarii, iar in timpul interventiei, copilul tau va fi, in permanenta, constient si receptiv.

Avantajele inhalosedarii:
 -  actioneaza rapid - copilul este relaxat dupa doar cateva minute de la inhalare.
 -  este flexibila - nivelul sedarii se poate controla cu usurinta pana cand copilul atinge starea dorita.
 -  timpul de recuperare este scurt - in maximum 5 minute substanta se elimina complet din organism.

Cine recomanda aceasta metoda de sedare?
Medicii o recomandata, in special, copiilor care au o usoara teama de dentist si care nu necesita interventii foarte dificile. Pentru copiii cu o anxietate mai puternica si cu probleme dentare mai mari se recomanda anestezia generala. Medicii dentisti de la clinica pentru copii DENT ESTET 4 KIDS o folosesc de peste 2 ani de zile pentru aproximativ 20 de copii zilnic, iar multumita acestei proceduri, pot desfasura tratamente dentare cu mai mare eficienta, iar copiii se bucura de un confort sporit.

Atentie: membrii comunitatii Desprecopii.com, se bucura de o reducere de 10% la DentEstet4Kids - citeste aici.

Stomatologie

Campanie a comunitatii Desprecopii

Tot despre ingrijirea dintilor mai cititi:

Mai cititi si:

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii
Intrebari si raspunsuri despre problemele de stomatologie ale copiilor. Medici stomatologi raspund intrebarilor parintilor.

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Medic dentist
    Medic dentisttrimis la 6/11/2013

    Inhalosedarea este, intradevar, o metoda eficienta de a trata problemele dentare la copii. Totusi, de cele mai multe ori, parintii evita sa apeleze la aceasta metoda de abordare datorita bugetului redus. Traim in Romania (din pacate), nu? Asadar, incercati sa preveniti afectiunile dentare la copii. Dati-le pasta de dinti cu fluor, invatatii sa foloseasca ata dentara si nu ii mai speriati cu "injectia la medic " cand fac obraznicii.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII