Tehnici moderne de sedare a copiilor la medicul dentist

Tehnici moderne de sedare a copiilor la medicul dentist

Tehnici moderne de sedare a copiilor la medicul dentist

Ce faci cand copilului ii este frica de medicul dentist?
Ce faci cand copilului ii este frica de medicul dentist?  

La aceasta intrebare multe persoane, inclusiv o parte dintre medicii dentisti, ar raspunde ca frica de stomatolog este nejustificata si ca tine de gradul de rasfat al copiilor. In realitate, insa, stim bine ca aceasta provine de cele mai multe ori din experiente anterioare traumatizante, din povestile celor din jur despre vizita la medicul dentist si din complexitatea tratamentului dentar care adesea implica durere.

Ce facem in acest caz?

Ii fortam pe copii sa stea cuminti pe scaunul stomatologic pentru ca altfel  va fi mai rau? Le facem promisiuni pe care nu le putem respecta doar pentru a-i convinge cu usurinta sa accepte tratamentul? Ii tinem de maini si de picioare pana la finalul procedurii?

Din fericire, stomatologia pediatrica a evoluat semnificativ in ultimii ani si au fost introduse metode de sedare care sa-i ajute pe copiii anxiosi sa accepte vizita la medicul dentist si, implicit, tratamentul dentar.

Iata care sunt metodele cele mai sigure de sedare a copiilor:

Inhalosedarea cu Funny Gas

Denumita si  sedare constienta, inhalosedarea este recomandata copiilor usor nelinistiti si tensionati. Copilului ii este administrat Funny Gas , o combinatie de protoxid de azot si oxigen - prin intermediul unei masti de mici dimensiuni. Odata inhalat, Funny Gas induce o stare de calm si relaxare care se mentine pe tot parcursul interventiei stomatologice.

Protoxidul de azot este o substanta complet sigura si sanatoasa atat pentru copii, cat si pentru adulti si are o actiune blanda. La sfarsitul interventiei, copilului ii este administrat oxigen, acesta revenindu-si in cel mai scurt timp dupa interventie.

Analgosedarea Sleepy 4 Kids

Acest tip de sedare se realizeaza prin injectarea intravenoasa a unei substante calmante si se recomanda copiilor care prezinta un nivel ridicat de anxietate fata de tratamentul dentar.  In timpul analog-sedarii, copilul este monitorizat in permanenta de catre un specialist ATI, acest tip de sedare fiind mai profund decat inhalosedarea.  La sfarsitul tratamentului, copilul nu isi aduce aminte nimic din timpul interventiei, facandu-l sa accepte mai usor urmatoarea vizita la medicul dentist.

Anestezia generala

In SUA acest tip de sedare este foarte des intalnit in clinicile stomatologice pentru copii, in special datorita faptului ca este considerat cel mai sigur tip de anestezie, care permite medicului stomatolog sa rezolve toate problemele dentare ale copilului intr-o singura vizita la clinica. Sedintele lungi, nenumaratele vizite la medicul dentist si tratamentele complexe ce reprezentau un motiv de anxietate pentru micutii pacienti pot fi evitate cu ajutorul anesteziei generale asistata de catre specialisti ATI.

In tara noastra poti opta pentru realizarea tratamentelor dentare ale copilului sub anestezie generala doar la DENT ESTET 4 KIDS , singura clinica stomatologica din Romania si Estul Europei dedicata in exclusivitate copiilor si adolescentilor.

Inainte, insa, de a decide ce tip de sedare este potrivit pentru copilul tau, programeaza-i o consultatie la medicul stomatolog pediatru. Astfel vei afla daca sedarea este sau nu necesara in cazul sau.

Atentie: membrii comunitatii Desprecopii.com, se bucura de o reducere de 10% la DentEstet4Kids - citeste aici.

Tot despre ingrijirea dintilor mai cititi:

Stomatologie

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii
Intrebari si raspunsuri despre problemele de stomatologie ale copiilor. Medici stomatologi raspund intrebarilor parintilor.

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII