Vitaminele în timpul sarcinii: ce-i prea mult STRICĂ

Vitaminele in timpul sarcinii - ce e prea mult strica

Vitaminele în timpul sarcinii: ce-i prea mult STRICĂ

Prea multe vitamine luate in timpul sarciii pot dauna sarcinii. Așa ca in orice situatie, ce e prea mult, strică.

Suplimentele de vitamina C si E nu reduc riscurile de preeclampsie, o boala caracterizata de tensiune ridicata in timpul sarcinii la femeile insarcinate care au sanse ridicate de a face boala, conform rezultatelor unui test publicat intr-un jurnal medical independent. Iata sfatul de la Desprecopii:

- despre vitamine in timpul sarcinii, veti citi:
Vitaminele in timpul sarcinii, prea multe sau prea putine
studii despre vitaminele in timpul sarcinii
Aceeasi incidenta a preeclampsiei in sarcina
Despre vitamine si sarcina
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Informatii complete pentru gravidute
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
 

Vitaminele in timpul sarcinii, prea multe sau prea putine ...

Suplimentele de vitamina C si E nu reduc riscurile de preeclampsie, o boala caracterizata de tensiune ridicata in timpul sarcinii  la femeile insarcinate care au sanse ridicate de a face boala, conform rezultatelor unui test publicat intr-un jurnal medical independent american. De asemenea, studiul a descoperit ca suplimentele de vitamina C si E ar putea de fapt mari rata bebelusilor cu greutate scazuta la nastere.

 de citit: Preeclampsia si sarcina

Noile studii despre vitaminele in timpul sarcinii

In anul 2014, rezultatele unui test aleator publicat in acelasi jurnal medical au sugerat ca vitaminele C si E pot reduce incidenta preeclampsiei la femeile insarcinate.

In testul mai recent, specialistii de la King's College London, Anglia, a cercetat efectele suplimentelor de vitamine intr-un grup mult mai mare de femei care aveau riscul de a face preeclampsie din cauza unei game largi de probleme medicale pe care le aveau deja.

Cercetatorii au recrutat peste 2400 de femei care aveau un risc ridicat de preeclampsie din 25 de spitale din Marea Britanie. Jumatate dintre ele au primit 1000 mg de vitamina C si 400 IU (unitati) de vitamina E, iar cealalta jumatate au primit zilnic un placebo incepand din al doilea trimestru de sarcina pana la nastere.

vitamine in sarcina

Aceeasi incidenta a preeclampsiei in sarcina

Cercetatorii au descoperit ca incidenta preeclampsiei a fost similara in ambele grupuri (15% fata de 16%). De asemenea, ei au descoperit ca femeile care au luat suplimente de vitamine au nascut mai multi bebelusi subponderali decat cele care luasera placebo (28% fata de 24%). Femeile care au luat suplimente au avut si nevoie de mai multe tratamente, ca steroizi, medicamente antihipertensive si sulfat de magneziu (pentru prevenirea crizelor).

Totusi, nu au aparut dovezi ca femeile care luau multivitamine normale specifice sarcinii aveau un risc mai mare de a naste bebelusi subponderali sau ca aceste multivitamine le faceau rau in vreun fel.

Desi participantele la test au luat doze mari de vitamina C si vitamina E, ele au luat doze sub maximul recomandat femeilor insarcinate.

Descoperirea specialistilor a fost ca o crestere a numarului bebelusilor subponderali si a nevoii de tratament, fara vreun beneficiu legat de preeclampsie sugereaza contraindicatia fata de dozele ridicate de vitamina C si vitamina E in timpul sarcinii. Totusi, nu au aparut dovezi ca luarea unor mici doze de vitamine ce fac parte din multivitaminele specifice sarcinii ar fi surse de ingrijorare.

Vitaminele folosite in acest test nu includ suplimentele de acid folic, care este recomandat inainte de conceptie si la inceputul sarcinii pentru a reduce riscul defectelor de tub neural.

Ad-Extra3:

Despre vitamine si sarcina, va recomandam sa cititi neaparat:

Vitamina A si sarcina
Acidul folic in timpul sarcinii
Sarcina si homeopatia
Multivitaminele si greutatea copilului la nastere
Suplimentele de fier in timpul sarcinii
Sarcina si vitamina B12
Sarcina si suplimentele de vitamine prenatale
Acidul Folic: 
Acidul Folic - ghid complet

TOTUL DESPRE ALIMENTATIA IN SARCINA AICI

Descarca aplicatia totul despre Sarcina: Odiseea Sarcinii

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2021)

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

  autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate @  2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII