Bebe e un aspirator de scame: despre microbii benefici de langa noi - jurnal de mami de bebe scump

Bebe e un aspirator de scame -  despre microbii benefici de langa noi -  jurnal de mami de bebe scump

Bebe e un aspirator de scame: despre microbii benefici de langa noi - jurnal de mami de bebe scump

La 6 luni, bebelușul este un adevărat aspirator de scame. Și bagă în gură tot soiul de lucruri: jucării, mâncare, coada câinelui, batista, degetele părinților, mânuța și lista poate continua... 🍼👶

🤱 Sunt o mamă protectivă, dar nu am vrut să fiu exagerată în privința animalelor, a lucrurilor scăpate din mână sau a mâncatului de pe covor... 🐶🧴🙅‍♀️

Printre mamici exista mereu vorba aceea cunoscută: "Al lui X merge desculț si cu mucișori la nas si nu sa mai îmbolnavit si al meu...." si mai mult ca sigur stiti continuarea...Dar, relatia de pretenie dintre Matei si cateii nostri (Blanc si Norocel, caci asa ii cheama), este una minunata inca de la 3 luni.
Fie ca vrem sau nu sa recunoastem,  suntem formati din microbi si celule umane, iar intestinul, chiar si la bebelusii de o luna, e un ecosistem complex format din mii de bacterii diferite. Noi oamenii mai stim si ca microbiomul intestinal ne influenteaza sanatatea.

Asa ca de ce l-as feri pe Matei de atatia microbi atat de benefici? -  jurnal de mami de bebe scump

veti citi
O călatorie cu bebe la țară
Bebe e un aspirator de scame
Microbii benefici de lângă noi
Relatia de pretenie dintre Matei si cățeii nostri

O călatorie cu bebe la țară

Saptamana trecută am mers cu Matei la tară mai mult ca sa vadă animalele domestice din curte.
Era obisnuit caci de la 5 luni ne tot uitam impreuna pe Youtube la sunete de animale adevarate, deci prin urmare eram sigura ca nu se va speria cand va auzi o gaină sau un porc adevarat.

Bebe e un aspirator de scame

Sunt o mama protectiva, dar nu am vrut sa fiu exagerată in privinta animalelor, a lucrurilor scapate din mana sau a mancatului de pe covor...

Multe dintre voi poate chiar ati experimentat noua /noul "aspirator de scame " o data cu implinirea varstei de 6 luni. Am in grupul nostru multe mamici care se plang de treaba aceasta. Si nici nu am fost genul acela de parinte care sa îsi abandoneze animalul de companie, doar pentru faptul ca am ramas însarcinată. Si atunci te intrebi ce este de facut :Pastrezi cainele /pisica? O donezi?, Îi pastrezi? Oare ce este mai bine sa faci pentru binele copilului dar si a bietului animalut loial din casuta ta?

Am crescut in copilaria mea cu animale de curte, chiar si 3 catei in casă. M-au ajutat extraordinar in dezvoltarea mea si sunt sigură ca sunt multe alte benefici care nu sunt vizibile, desi conteaza enorm.

Inca din liceu m-a fascinat microbiologia si am invatat ca microbii sunt cea mai veche si mai prospera forma de viata de pe Pamant. Asa ca nu am fost neaparat cu alcoolul sanitar peste tot dupa mine.

Microbii benefici de lângă noi

De la 4 luni de zile Matei si orice alt sugar baga in gură tot soiul de lucruri: jucarii, mancare, coada cainelui, batista, degetele parintilor, manuta si lista poate continua suficient cat pentru 5 pagini A4 stim cu totii asta. Ce vroiam sa punctez este ca pe ele se afla microbi, organisme unicelulare, baterii, ciuperci, virusuri. Exista in fiecare mediu cunoscut, fie ca ne dorim sau nu acest lucru.

Contrar opiniei generale si al temerilor noastre de mamici protectoare ...nu mai vorbim de ce spune lumea, vecina sau oricine altcineva cunoscut, care evident stie mult mai multe despre cum este "Corect" sa iti cresti propriul copil, este foarte important ca bebelusii sa înghita microbi de la o varsta frageda. In ciuda tuturor parerilor de pana acum microbii sunt extraordinari.

Fie ca vrem sau nu sa recunoastem,  suntem formati din microbi si celule umane,iar intestinul, chiar si la bebelusii de o luna, e un ecosistem complex format din mii de bacterii diferite. Noi oamenii mai stim si ca microbiomul intestinal ne influenteaza sanatatea.

Asa ca de ce l-as feri pe Matei de atatia microbi atat de benefici?

Printre mamici exista mereu vorba aceea cunoscută:" Al lui X merge desculț si cu mucișori la nas si nu sa mai îmbolnavit si al meu...." si mai mult ca sigur stiti continuarea...

Doar ca noi inca de atunci trebuie sa stim de ce sau care bebelusi vor duce o viata sanatoasa si care se vor îmbolnavi cu adevarat si ce este de facut sa prevenim acest lucru - evident fiecare cum considera cu propriul sau copil.

♦ Citeste si Bacteriile bune din colon și rolul lor in stimularea imunității

Ad-Extra3:

Relația de pretenie dintre Matei si cățeii nostri (Blanc si Norocel, caci asa ii cheama), este una minunata inca de la 3 luni.

Cateii se joacă cu Matei, sunt curiosi sa vada ce jucarii noi a mai primit Mati si la care este dispus sa renunte in favoarea lor. Il ling pe picioruse si il protejeaza atunci cand este cazul. Nu este prima data cand i-am surprins ca dorm împreuna, iar Blanc statea strategic pe marginea patului ca sa nu se rostogoleasca Mati din pat.

Repet sunt cateii nostri de cand sunt pui si sunt verificati cu vaccinuri si controale la veterinar la zi, asa ca am stat linistită din acest punct de vedere ca nu transmit vreo boala sau orice altceva.

Sunt sigura ca Norocel abia asteapta sa incepem diversifivarea si sa fure din manuța lui Matei ceva bun de mancat .

Am citit multe studii in care era demonstrat ca bebelusii expusi la caini si, într-o masura mai mica la pisici, sunt de fapt feriti de anumite boli precum astmul in copilarie.

Felul in care schimba microbiologia intestinala la bebelușul crescut cu un caine in aceeasi gospodarie, este fantastic, demonstrandu- se cu ajutorul tehnologiei medicale de astazi ca in casa fara animale - expunerea la bacterii e redusă.
Iar in casele cu animale la care sunt expusi bebelusii  - exista bacterii care ii ajuta sa fie feriti de astm si multe alte boli intestinale.

Nu vreau sa il feresc pe Matei de acesti microbi necesari sustinerii sanatatii si am preferat sa pastrez sufletele blande ce am hotarat sa le luam in grija chiar si la aparitia copilului nostru in casa - ajungand la concluzia ca sunt parte din familie si aduc o importantă benefica in cresterea lui Matei.

►  Din jurnal de mami de bebe scump, citeste si

Oficial am început diversificarea și am trecut cu bine prima zi - jurnal de mami de bebe scump

Activităti distractive cu un bebe de 5 luni - jurnal de mami de bebe scump

Bebe are 5 luni: captivat de primele carticele insa nu am scapat de greva suptului - jurnal de mami de bebe scump

Bebe a trecut de la cădița de bebeluș la colacul de baie - jurnal de mami de bebe scump

Bunicii, mami și bebelusul. Intre suport și metode depășite - jurnal de mami de bebe scump

Botezul in plina pandemie. De la ce am visat, la realitate - dar bine ca nu a fost online - jurnal de mami de bebe scump

Copilul meu mai ramai putin mic. Scrisoarea mea pentru zilele grele din viitor - jurnal de mami de bebe scump

Alexandra  - mami de bebe scump ®

Alexandra e mami de bebe scump Matei Stefan, o mamica din comunitatea Desprecopii - care va impartasi cu noi experientele, bucuriile si greutatile vietii de mamica de bebelus.
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate ©

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII