Ce tratament de fertilitate este potrivit pentru tine: proceduri si tratamente explicate

Ce tratament de fertilitate este potrivit pentru tine -  proceduri si tratamente explicate

Ce tratament de fertilitate este potrivit pentru tine: proceduri si tratamente explicate

Infertilitatea afectează 1 din 6 cupluri din România. Este un mit faptul ca doar relaxarea si “trecerea timpului” vor invinge problema fertilitatii.  Problemele fertilitatii sunt de natura medicala si, adesea, pot fi tratate. Iata mai multe informatii utile despre infertilitate dar si despre tratamentele care pot vindeca aceasta afectiune. Aceste informatii te pot ajuta in decizia de alege un tratament de fertilitate potrivit pentru tine.

→ Ce tratament de fertilitate este potrivit pentru tine: proceduri si tratamente.

Tratarea infertilitatii
Semnele infertilitatii
Probleme frecvente la barbate
Topul cauzelor infertilitatii la femei
Timpul si urmarirea ovulatiei
Probleme de ovulatie?
Hormonii injectabili
Interventia chirurgicala in cazul blocarii tuburilor uterine
O alternativa a fertilizarii in vitro este inseminarea intrauterina
Fertilizarea in vitro
Ce este Injectarea Intracitoplasmica de Spermatozoizi
Fertilizarea in vitro cu un ovul donat
Riscurile fertilizarii in vitro
Fertilizarea in vitro cu transfer de blastocisti
Utilizarea embrionilor donati
Ce trebuie sa stii despre mama surogat
Sfaturi in vederea alegerii clinicii de fertilitate
Moduri naturale prin care-ti poti mari sansele de fertilitate
Acupunctura, un real folos
Trecerea peste problema infertilitatii

Tratarea infertilitatii

Infertilitatea afectează 1 din 6 cupluri din România. Este un mit faptul ca doar relaxarea si “trecerea timpului” vor invinge problema fertilitatii. Problemele fertilitatii sunt de natura medicala si, adesea, pot fi tratate. La nivel mondial, mai mult de 5 milioane de copii s-au nascut datorita fertilizarii in vitro; incepand de la prima fertilizare in vitro in 1978. insa si alte tratamente au avut success. Cel putin jumatate din cuplurile cu probleme, care au cerut ajutor urmeaza sa aiba un bebelus.

Semnele infertilitatii

Daca trece un an in care cuplul a tot incercat in zadar conceperea unui copil, atunci ar trebui sa mearga la medic. Acesta fiind principalul steag rosu. Mergi cat mai curand posibil la doctor daca ai peste 35 ani, un ciclu menstrual neregulat si incerci conceperea copilului de aproximativ 6 luni; dar si partenerul tau ar trebui sa mearga cu tine la medic.

fertilitate varsta

Probleme frecvente la barbati

Printre acestea se includ:

• Scaderea numarului de spermatozoizi
• Circulatia slaba a spermei
• Defecte ale spermei
• Blocarea conductelor spermatice

infertilitate barbati

Ad-Extra3:

Topul cauzelor infertilitatii la femei

Printre cele mai frecvente probleme de fertilitate a femeilor se includ:

• Ovulatie neregulata
• Blocarea trompelor uterine
• Probleme ale cervixului sau ale uterului

Rata de succes a fertilizarii in vitro si puterea informatiei de citit: Rata de succes a fertilizarii in vitro si puterea informatiei

Timpul si urmarirea ovulatiei

In unele cazuri, calendarul este principala provocare. Poti folosi acasa teste de ovulatie pentru a prezice care este cea mai buna perioada pentru intretinerea relatiilor sexuale. Testul inregistreaza o crestere a hormonilor inainte ca ovarele sa elibereze ovule.  E posibil sa fie nevoie sa repetati testul dupa cateva zile. Aceste teste nu sunt la fel cu cele pe care le efectuati cand mergeti la medic.

Infertilitatea de cuplu: abordare si regula de aur de citit neaparat: Infertilitatea de cuplu: abordare si regula de aur

Probleme de ovulatie?

Nu te speria daca medicul descopera ca nu ovulezi normal, deoarece cu ajutorul medicamentelor se poate rezolva problema. Clomifen este medicamentul folosit cel mai des pentru aceasta problema. Aproximativ jumatate dintre femeile care au luat clomifen, au ramas insarcinate, de obicei, in termen de 3 cicluri menstruale. Aveti grija ca sunteti predispuse sa ramaneti insarcinate cu gemeni ( sau mai multi), deoarece medicamentul face ca ovarele sa elibereze mai mult de un ovul o data. Citeste despre OVULATIE aici.

8 semne ale ovulatiei super de citit: 8 semne ale ovulatiei

Hormonii injectabili

Daca dupa 3-6 saptamani de folosire a clomifenului nu ramai insarcinata, este posibil ca doctorul sa iti recomande hormoni de fertilitate pentru a incuraja ovulatia. Pe piata se gaseste o gama larga de astfel de medicamente, si isi fac efectul foarte bine. Aproape jumatate dintre femeile care au luat hormoni de fertilitate, au ramas insarcinate. Si aceste medicamente cresc sansele de a avea gemeni sau mai multi copii.

Interventia chirurgicala in cazul blocarii tuburilor uterine

La unele femei, cicatricile pot impiedica ovulele sa ajunga pana la trompele uterine. Aceasta se intampla daca suferiti de endometrioza (dezvoltarea excesiva a tesutului din interiorul uterului) sau daca ati avut infectii pelviene si operatii in trecut. Medicii pot incerca sa elimine chirurgical acest tesut, astfel crescandu-va sansele de a ramane insarcinata.

O alternativa a fertilizarii in vitro este inseminarea intrauterina

Inseminarea intrauterina este  o procedura populara a multor probleme de fertilitate. Medicii plaseaza in timpul ovulatiei sperma barbatului in uterul feminin, insa nu in ovule. Va trebui sa luati medicamente pentru a solicta organismul sa ovuleze. Inseminarea intrauterina este mai simpla si mai ieftina decat fertilizarea in vitro, insa procentul femeilor care au ramas insarcinate, este mult mai mic.

Donarea de sperma

Femeile fertile pot alege sa recurga la inseminarea intrauterina prin folosirea spermei de la un donator, sansele de a ramane gravida fiind mai mari de 80%. Inainte de aceasta, tu si partenerul tau ar trebui sa consultati un consilier pentru a fi siguri ca sunteti pregatiti sa cresteti un copil care nu are nicio legatura biologica cu tatal.

Fertilizarea in vitro

Aceasta optiune ofera speranta cuplurilor atunci cand alte tratamente de fertilitate nu functioneaza. Fertilizarea in vitro combina ovulul si sperma in laborator, iar mai apoi medicii introduc in uter embrionul aflat deja in crestere. Fertilizarea in vitro poate fi neplacuta si scumpa, costand aproximativ 12,400 dolari. In 2012, reusita fertilizarii in vitro a variat de la 10% la femeile de 43-44 ani, la 47% la femeile sub 35 ani.

infertilitate femei

Ce este Injectarea Intracitoplasmica de Spermatozoizi

Prin intermediul acestei optiuni, intr-un laborator doctorii pot injecta sperma direct in ovul. Aceasta tehnica, numita injectare intracitoplasmica de spermatozoizi, este folositoare atunci cand cantitatea de sperma a unui barbat este foarte mica sau cand sperma acestuia nu se deplaseaza foarte bine catre ovul. Atunci cand ovulul fecundat este pregatit, el este introdus in uterul feminin prin intermediul fertilizarii in vitro.

Fertilizarea in vitro cu un ovul donat

Femeile care au peste 40 ani, o saraca calitate a ovulelor sau care nu au avut success cu ciclurile anterioare, ar putea lua in considerare ovulele straine,donate. Aceasta optiune implica combinarea spermei partenerului tau cu ovulul donat de catre o alta femeie. Daca procedura functioneaza, atunci femeia va ramane insarcinata cu un copil care are legaturi biologice cu partenerul sau, insa nicio legatura cu ea insasi.

Riscurile fertilizarii in vitro

Pentru a se stimula sansele succesului, se obisnuieste ca in uterul femeii sa fie transferati in acelasi timp intre doi si patru embrioni; ceea ce inseamna ca femeia ar putea ramane insarcinata cu gemeni, triplei sau chiar cvadrupleti. Purtarea in pantec a acestora creste riscul producerii avortului spontan, anemiei, hipertensiunii arteriale si a altor complicatii pe durata sarcinii. De asemenea, o astfel de sarcina o expune pe mama unei nasteri premature. Sfatuiti-va despre aceasta cu doctorul.

Fertilizarea in vitro: pregatirea pentru indeplinirea unui vis de citit: Fertilizarea in vitro: pregatirea pentru indeplinirea unui vis

Fertilizarea in vitro cu transfer de blastocisti

La fertilizarea in vitro standard, medicul transfera embrionii in uter atunci cand acestia ating intre 2-8 etape ale unei celule. In procedura non-standard, embrionii cresc timp de 5 zile, in acest stadiu medicii ii numesc blastocisti , iar dintre ei aleg unul sau doi dintre cei mai sanatosi embrioni pentru a-i muta in uter. Aceasta procedura inlatura posibilitatea formarii tripletilor si, in acelasi timp, prezinta o rata mare a succesului.

Utilizarea embrionilor donati

Daca fertilizarea in vitro nu a avut success sau daca , pur si simplu, doriti sa optati pentru o optiune mult mai ieftina, puteti lua in considerare folosirea embrionilor donati. Acestia provin de la cupluri care au deja copii. Costurile transferului sunt mai mici decat cele ale fertilizarii in vitro cu un ovul donat. Daca procedura reuseste, femeia va ramane insarcinata, insa cu un copil care nu este legat biologic de gravida, dar nici de partenerul ei.

10 intrebari despre tratamentele sterilitatii de citit: 10 intrebari despre tratamentele sterilitatii

Ce trebuie sa stii despre mama surogat

Daca o femeie nu isi poate duce la bun sfarsit sarcina, poate apela la o alta femeie care este de acord sa fie o mama purtatoare sau surogat. Specialistii folosesc fertilizarea in vitro pentru a forma embrioni din ovulele unei femei si din sperma partenerului sau. Femeia surogat este cea care va ramane insarcinata in urma fertilizarii in vitro, insa ADN-ul ei nu are nicio legatura cu sarcina. Copilul va fi legat biologic de cuplul care a format embrionul.

Sfaturi in vederea alegerii clinicii de fertilitate

Adreseaza ai o multime de intrebari despre procedurile si preturile lor. Asigura-te ca au cea mai avansata tehnologie si ca implica pacientul in luarea deciziilor. Citeste sectiunea IMI DORESC UN COPIL - de pe forumul Desprecopii. Vei gasi zeci de mii de experiente reusite, povesti de succes, informatii utile despre clinicile care au sanse mari la FIV, cupoane de reducere, informatii despre cei mai buni medici specializati in tratarea infertilitatii din Romania, Cehia, Grecia, Ungaria, Turcia ...

Forumul FIV: Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra ! :Tratamentul infertilitatii este un proces de lunga durata in care vei dori sa te simti comfortabil cu decizia luata.

Moduri naturale prin care-ti poti mari sansele de fertilitate

Cateva modificari in stilul de viata pot face o diferenta. Daca fumezi, renunta. Fumatul scade fertilitatea si la femei cat si la barbati, estompand ratele sarcinii. Un studiu a relatat ca la barbatii care s-au orpit din fumat cantitatea spermatozoizilor s-a marit pana la 800%.

De asemena, ai grija de alimentatia ta. Este cat mai sanatoasa posibil? Sfatuieste-te cu doctorul in vederea consumului de suplimente alimentare. Vitaminele si mineralele pot imbunatati sansele de a ramane gravida.

Branca Ursului: in ajutorul fertilitatii
Super alimentul pentru fertilitate: laptisorul de matca
Plante care pot trata azoospermia
Leacuri populare pentru tratarea infertilitatii
Tratament naturist impotriva sterilitatii - sau tratamentul Liviei
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani

Acupunctura, un real folos?

In multe conditii, acupunctura a parut promitatoare. In momentul de fata, unele cupluri incearca aceasta forma de medicina traditionala chinezeasca pentru a se vindeca de infertilitate. Specialistii ne sugereaza ca acupunctura ar putea imbunatati calitatea spermei si fluxul sanguin catre uter, atenueaza ovulatiile neregulate si stilumeaza rata de succes a fertilizarii in vitro.

Trecerea peste problema infertilitatii

Daca tratamentele devin o problema prea grea din punct de vedere psihic, emotional sau financiar, poate ca a sosit timpul sa va reconsiderati alternativele. Un consilier specializat va poate ajuta in acest sens. Multe cupluri si-au gasit linistea si sensul chiar daca nu au putut avea copii impreauna.

Alte cupluri au ales sa isi formeze familii prin intermediul adoptiilor. Despre Adoptie, citeste aici.

Va recomandam sa mai cititi

Celebritatile la a doua tinerete si tratamentele de fertilitate

Celebritatile la a doua tinerete si tratamentele de fertilitate

Din multe motive, tot mai multe femei aleg sa amane momentul de a deveni mame pana cand depasesc varsta de 30 de ani. Unele sunt prea ocupate straduindu-se sa-si atinga obiectivele individuale…

O noua tehnica FIV creste sansele de a ramane insarcinata

O noua tehnica FIV creste sansele de a ramane insarcinata

O noua tehnica FIV, la jumatate de pret, s-a dovedit a creste spectaculos sansele de a concepe un copil. Este deosebit de eficienta in special pentru viitoarele mamici cu varste de peste 30 de ani si…

Donarea de ovule si embrionii: despre selectarea donatoarei si sansele de reusita ale sarcinii

Donarea de ovule si embrionii: despre selectarea donatoarei si sansele de reusita ale sarcinii

Femeile care se afla in apropierea varstei de 40 de ani si chiar dupa, care incearca sa conceapa un copil, iau probabil in calcul utilizarea ovulelor altei femei, mai tinere, cunoscuta sub denumirea…

Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV: Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra ! :Tratamentul infertilitatii este un proces de lunga durata in care vei dori sa te simti comfortabil cu decizia luata.

autor: Alina Ciobanu - Toate drepturile rezervate: Desprecopii.com (c) 2023
referinte: WebMD, ourdersonline.nl, yomamma

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII