Super alimentul pentru fertilitate: lăptișorul de matcă 🐝

Super alimentul pentru fertilitate -  laptisorul de matca

Super alimentul pentru fertilitate: lăptișorul de matcă 🐝

Cu toate că găsim pe piață o multitudine de "super alimente" care și-au dovedit eficiența în a ajuta fertilitatea, pe departe, lăptișorul de matcă poate fi primul în top.

Această substanță bogată în nutrienți, care provine de la glandele tinerelor albine, este utilizată nu numai pentru hrănirea albinelor - regine, dar și a tinerelor larve pentru a le oferi o creștere optimă și sănătoasă. 🐝

Ce este laptisorul de matca?
Ce contine?
Beneficii
Informati-va atent inainte de a alege produsele apicole
Cum si cand sa luam laptisor de matca

Laptisorul de matca este bogat in aminoacizi, lipide, zaharuri, vitamine, si cel mai important, proteine

Acesta contine un nivel ridicat de vitamina D si E, dar are si un nivel amplu de fier si calciu. Cum toate acestea sunt esentiale pentru o functionare sanatoasa si corespunzatoare a organelor, vedem usor de ce ajuta, asistand fertilitatea.

Ce este laptisorul de matca?

Laptisorul de matca este o substanta care este secretata de glandele albinelor lucratoare. Secretia este cunoscuta sub denumirea de laptisor de matca si este principala sursa de hrana in primele trei zile de viata ale larvelor. Larva care va deveni "Regina" va fi alimentata cu aceasta substanta toata viata. Acest lucru va declansa dezvolatrea deplina a ovarelor acesteia, si este necesar pentru milioanele de oua pe care le va depune pe tot timpul vietii ei. Regina se maturizeaza in 5 zile si cantareste dublu fata de o albina "lucratoare". O albina "lucratoare" traieste pana la 30-45 de zile, pe cand matca intre 5 si 6 ani. Regina produce de asemenea, intr-un singur sezon, in jur de 250.000 de oua, si in sezonul de varf poate ajunge la pana 2.000 de oua pe zi. Acest lucru ar putea avea legatura cu continutul nutritional extrem de mare al laptisorului de matca, care este dieta exclusiva a "Reginei".

Ce contine?

Laptisorul de matca este bogat in aminoacizi (29 mai exact), lipide, zaharuri, vitamine, acizi grasi si cel mai important, proteine. Acesta contine niveluri ample de fier si calciu. Laptisorul de matca contine, de asemenea, acetilcolina, care este necesara pentru a transmite mesaje nervoase de la celula la celula. S-a demonstrat ca un consum regulat al acestei substante ajuta la echilibrarea nivelului hormonal, oferind persoanelor cu dezechilibru hormonal sprijin pentru sistemul endocrin. Un studiu realizat in Japonia si publicat in 2007 arata ca laptisorul de matca are tendinta de a imita estrogenul uman, si, astfel, ar putea ajuta femeile care sufera de un nivel scazut de estrogen. Estrogenul este esential pentru formarea oaselor sanatoase si a genelor, si este esential pentru o menstruatie sanatoasa. Acelasi studiu a demonstrat ca un consum al acestei substante a dus la o crestere a celulelor uterului la sobolani.

Desi avem nevoie de inca multe studii pentru a demonstra intregul potential pe care laptisorul de matca il are, consumul lui este de mare ajutor pentru femeile ai caror muschi uterini sunt slabiti din cauza utilizarii pe termen lung a pilulelor anticonceptionale.

Ad-Extra3:

Laptisorul de matca poate fi benefic pentru urmatoarele:

• Pentru a mari libidoul
• Ajuta la sanatatea spermei si a ovulelor
• Diminueaza si reduce semnele de imbatranire
• Pentru a reduce inflamatia provocata de boala sau accident
• Pentru a stimula in mod natural sistemul imunitar al organismului

Informati-va atent inainte de a alege produsele apicole

Asigurati-va ca ati ales produse de inalta calitate, de la o sursa cu reputatie. Acest lucru este foarte important, atat pentru dvs. cat si pentru sanatatea albinelor. Dupa cum stiti, albinele sunt intr-un declin rapid, si o mare parte din acest lucru se datoreaza poluarii mediului. Alegeti sa ajutati agricultura biodinamica ecologica, si apicultura practicata traditional, atunci cand este posibil. Alegerile dvs. fac diferenta!

 
Faceti-va timp sa aflati cat mai multe lucruri despre albine si modul in care sustin ele lantul nostru alimentar, caci, fara ele, am fi pierduti. Va rugam sa tineti cont de rolul lor vital in viata noastra de zi cu zi.

Cum si cand sa luam laptisor de matca

Laptisorul de matca se prezinta fie in capsule, fie intr-un semi lichid. Asigurati-va ca urmati instructiunile de utilizare de pe eticheta produsului pe care l-ati achizitionat.

Utilizarea traditionala recomandata:

In utilizarea traditionala, se recomanda 500-300 mg de laptisor de matca pur pe zi, in 2-3 doze separate pe tot parcursul zilei. Cel mai bine este sa il luati intre mese, pe durata unei intregi luni de zile.

Important! Atentie!

Este extrem de important sa retineti ca, daca sunteti alergic la albine, sunteti alergic la toate produsele apicole. Efectele secundare si reactiile adverse pot include de la iritatii minore, la iritatii cutanate severe, dificultati de respiratie sau chiar soc anafilactic. Daca incepeti sa dezvoltati o reactie la oricare dintre aceste produse, intrerupeti imediat tratamentul. Nu este indicat la copiii sub un an. Nu utilizati produsele apicole in timpul sarcinii, in cazul in care un membru al familiei dvs. sau al tatalui are in istoric alergie la albine, deoarece aceasta ar putea afecta copilul.

Tratament naturist impotriva sterilitatii - sau tratamentul Liviei

Livia - o membra a comunitatii Desprecopii a devenit celebra pe forumul nostru dupa ce a impartasit cu noi un tratament naturist care i-a vindecat sterilitatea si a devenit mamica citeste mai departe aici.

Tot despre perioada de fertilitate, mai citeste:

Fertilitatea unei femei si conceperea unui copil sau despre arta gasirii timpului PERFECT

Fertilitatea unei femei si conceperea unui copil sau despre arta gasirii timpului PERFECT

A folosi fertilitatea pentru a concepe un copil este o artă. A incerca sa concepi un copil facand dragoste in mod intamplator poate fi foarte distractiv, dar sansa de a aduce pe lume a unui…

Fertilitatea femeii: cum poate fi stimulata

Fertilitatea femeii: cum poate fi stimulata

Daca doriti sa va stimulati fertilitatea, e bine de stiut ca niste schimbari simple ale stilului de viata – precum renuntarea la alcool si cafea – va pot imbunatati sansele de…

Plante care stimulează fertilitatea femeii după 35 de ani 🌿

Plante care stimulează fertilitatea femeii după 35 de ani 🌿

Plantele medicinale dau speranță multor cupluri care nu reușesc să conceapă un copil. Unele cupluri își petrec întreaga viață economisind pentru…

 

Planificarea unui copil

Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Autor:redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervateDesprecopii.com (c) 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Cristina Nae
    Cristina Naetrimis la 6/5/2015

    Este foarte bun, intr-adevar. Si pentru imunitate, dar si pentru memorie. Fiul meu a facut o cura cu laptisor de matca, cand a inceput sesiunea. L-a incercat pe cel de la apiland si e foarte bun.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII