Cum să descifrezi ce e în mintea bebelușului tău: 4 metode de a decodifica ce vrea să-ți spună bebe și prin ce sunete își transmite oboseala sau frustrarea

Cum sa descifrezi ce e in mintea bebelusului tau -  4 metode de a decodifica ce vrea sa iti spuna bebe si prin ce sunete isi transmite oboseala sau frustrarea

Cum să descifrezi ce e în mintea bebelușului tău: 4 metode de a decodifica ce vrea să-ți spună bebe și prin ce sunete își transmite oboseala sau frustrarea

Putem descifra ce in mintea unui bebe? Intr-adevar este dificil sa se descifreze exact ce se afla in mintea unui bebelus, deoarece capacitatea lor de comunicare verbala este limitata. Totusi, exista cateva semne care pot indica starea emotionala a bebelusului, cum ar fi plansul sau zambetul. Este important sa observati si alte aspecte precum expresia fetei, postura corpului si comportamentul general pentru a intelege mai bine nevoile si dorintele bebelusului.

Cum să descifrezi ce e în mintea bebelușului tău: 4 metode de a decodifica ce vrea să ți spună bebe și prin ce sunete își transmite oboseala sau frustrarea

Secretul de a descifra exact ce este in mintea lui bebe - ce gândește și simte poate fi mai ușor decât crezi, dacă știi ce să cauți.

Poate că este miezul nopții când bebelusul plânge in cascada si nu poți să-ți dai seama ce vrea micuțul. Sau poate ca incepe sa planga din senin in timp ce este in leagan...Oare ce este in mintea unui bebe si ce ar vrea sa comunice? Ei bine - potrivit noilor cercetări, destul de multe.

Chiar de la nastere, bebelusii știu deja câteva lucruri despre oameni, limbaj și noua lor lume, potrivit Alison Gopnik, profesor de psihologie la Universitatea din California, Berkley și autoare a cărții The Philosophical Baby: What Children's Minds Tell ...

 

La prima vedere, este posibil ca bebelușii să nu stie mare lucru. Ei nu vorbesc, ceea ce este, de obicei, modul în care aflăm ce gândește cineva – dar uitându-ne la ceea ce fac, unde se uită, ce îi interesează sau îi plictisește, îți poate spune multe. De aceea, unele expresii și gesturi ușor de greșit pot să nu fie greu de decodat, până la urmă - atâta timp cât puteți observa semnele.

1. Aspectul: Bebe are chipul incruntat - si face sunete care par ca nun mormăit

Ce înseamnă: probabil că se simte inconfortabil, mai ales dacă plânge.

Vinovatul probabil? Gazele intestinale.

Încercați să-i masati ușor burta pentru a o ușura puțin. (Notă: O față strânsă fără plâns, plus o oarecare lărgire a ochilor, poate fi doar „fața de caca” a bebelușului. Veți cunoaște acest aspect destul de bine dacă nu ați făcut-o deja.) Așteptați puțin să se întâmple.

Citeste si Cum scăpăm de durerile provocate de colici: recomandările mele - jurnal de mămică

2. Privirea: Bebe are o privire intensă, investigativă, la un obiect sau într-o direcție generală

Ce înseamnă: bebelușul devine fascinat destul de ușor și este deosebit de intrigat de lucrurile din jurul lui.

Bebelusii urmăresc modul în care obiectele din jurul lor se mișcă și sunt interesați în special de margini și contraste.

Un alt punct de fascinație? Privind un obiect sau o persoană care dispare. Psihologul elvețian de dezvoltare Jean Piaget a susținut în special că bebelușii nu înțeleg că un obiect mai poate exista odată ce nu este vizibil, dar studii recente au aruncat această teorie pe fereastră. De aceea, bebelușul va continua să se uite după ce mama a ieșit pe ușă: o caută să se întoarcă.

Ad-Extra3:

3. Aspectul: Bebe are sprâncene incruntate și buze incordate

Ce înseamnă: cel mai probabil a fost suprastimulat și în pragul unei crize de plans. Pune-l într-un leagăn pentru o mișcare ritmică care să-l relaxeze și să se îndepărteze încet. Are nevoie de ceva timp singur, iar confortul leagănului lui va fi probabil ideal.

4. Aspectul: Bebe are o serie de plâns, țipete sau chiar aruncări de obiecte cu furie

Ce înseamnă: dacă acest comportament este însoțit de niște trucuri pentru atenția ta, atunci ghici ce? Asta e. Bebelușul s-a plictisit (hei, se întâmplă) și, probabil, își dorește puțin timp individual. Distrează-l cu o jucărie distractivă sau cântă o melodie pe care o iubește.

Decodificarea strigătelor și a sunetelor bebelusului

Gesturile și expresiile bebelușului nu sunt singurele lucruri la care mamele și tații începători se pot uita atunci când încearcă să-și dea seama ce își dorește copilul. Potrivit noilor teorii, plânsul bebelușului poate oferi și câteva indicii importante. Și deși au existat multe controverse în ultimii ani cu privire la existența sau nu a unui „limbaj al bebelușului” - limbajul Dunstan - sistematic, așa cum susține mama australiană (și creatorul The Dunstan Baby Language) Priscilla Dunstan, aceste teorii nu sunt complet excluse de către doctori și cercetători. Dacă afirmațiile lui Dunstan sunt adevărate, bebelușul scoate cinci sunete distincte în timpul acestei faze cruciale de nou-născut:

Sunetul: „Eh”
Ce înseamnă: „Am gaz” (faceți din asta un „Eairh” și asta înseamnă un gaz mai mic)

Sunetul: „Ow”
Ce înseamnă: „Mi-e somn”

Sunetul: „Neh”
Ce înseamnă: „Mi-e foame”

Sunetul: „Heh”
Ce înseamnă: „Sunt inconfortabil”

Citeste detalii aici Limbajul DUNSTAN sau limbajul bebelușilor pe ințelesul tuturor. Mami, ascultă-ti bebelușul și invață ce spune bebe

Dar cat de corecte sunt aceste semnale?

Potrivit lui Gopnik, nu există nicio dovadă științifică care să le facă pe deplin oficiale - încă; dar există cu siguranță dovezi care sugerează că adulții pot recunoaște diferența dintre, de exemplu, strigătele de foame și de durere. Dr. Robert Titzer, un cercetător pentru copii și creatorul seriei de dezvoltare a limbajului „Bebelul tău poate citi!” este de acord, adăugând că: „Este mai bine să ne gândim la sistemul Dunstan Baby Language ca la un set de cuvinte destul de universale pentru bebeluși, în loc să ne gândim la el ca la o limbă în care cuvintele sunt combinate și folosite cu mai multă intenție de a comunica [cum este a noastră] .”

În ceea ce privește plânsele (uneori înnebunitoare) ale bebelușului, ele diferă, desigur, ușor cu fiecare copil - dar cu siguranță există unele asemănări pe care toți copiii le împărtășesc. Deci data viitoare când vă smulgeți părul încercând să decodați plânsul bebelușului  - cititi detalii aici

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c
) 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII