Nașterea bebelușului: care metodă de naștere te poate scăpa de dureri? Primul lucru pe care trebuie sa il cunosti | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 32 comentarii

  1. chitic silvia maria
    chitic silvia mariatrimis la 29/3/2008

    aud atatea variante n jurul meu si mangrozeste teama asta de necunoscut...sunt insarcinata`n luna a 8 a si mi`e frica de nastere..sincer..initial nici nu am vrut sa aud de o nastere naturala..vroiam cezariana doar ptr ca ma gandeam doar la mine si la durerea pe care o voi simti.pot spune insa ca acum am incepu sa ma gandesc mai mult la el si la faptul ca e mult mai indicat si sanatos pe aceeasi parte sa nasti natural....as putea cumva,sa mi inving macar 10% din teama asta?

    Raspunde la acest comentariu
  2. teodoral
    teodoraltrimis la 20/1/2008

    Eu am facut cursurile Lamaze si nu mi-au folosit la nimic, adica nu mi-au folosit in ultima faza a travaliului.Am nascut normal, fara epidurala dupa un travaliu de 13 ore, si va spun ca deja ma gandesc sa mai fac unul.Nu-i usor, dar e frumos.

    Raspunde la acest comentariu
  3. sorina
    sorinatrimis la 15/12/2011

    sunt insarcinata in luna a cincea,dar din prima zi de la concepere ma lupt cu frica de cum voi naste,n-am crezut niciodata ca voi fi atat de fricoasa la asa ceva,nici cezariana parca nu mi-as dori,dar si pe cale naturala mi-e frica,admir femeile curajoase care se decid sa nasca natural,poate pana la urma voi fi si eu una din ele,cine stie?;)

    Raspunde la acest comentariu
  4. ramona
    ramonatrimis la 7/12/2007

    Buna,buna! sunt o viitoare a doua oara mamica mai precis zilele astea si voi naste natural.Nu pot zice ca nu am oarece emotii dar ma uit in jurul meu si cei dragi sunt mai agitati ca mine.Mai fac si glume pe seama asta si ei se uita oarecum mirati.Cred ca nasterea unui ingeras nu poate aduce decat bucurie si merica orice sacrificiu{durere} pt. ca asta va fi doar atunci< mai tarziu toate astea vor fi inlocuite cu zambete si gangureli nevinovate ce te face poate sa-ti mai doresti iar si iar bebelusi.Va pup si fiti curajoase ca merita!

    Raspunde la acest comentariu
  5. Neta
    Netatrimis la 2/12/2007

    Buna ziua mamicilor.Am un bauetel de 7 ani si urmeaza sa nasc zilele astea si al doilea inger din familia noastra si anume o fetita.Va spun sincer ca desi am nascut destul de usor prima oara ma luasera putin fiorii in apropierea lunii a 9 a,de ce nu stiu.Pur si simplu am avut o saptamina cu o stare mai ciudata.Acum m-am linistit si abea astept sa o tin in brate.O sa nasc la alta maternitate si cu alt medic fata de nasterea primului copil(nastere pe cale naturala).Nu as face cezariana pentru nimic in lume;doar daca este neaparata nevoie.Va pup si ne mai auzim.

    Raspunde la acest comentariu
  6. monicaringheanu
    monicaringheanutrimis la 26/1/2007

    Articolul are o usoara tenta descurajanta pentru persoanele care doresc o nastere naturala. Este adevarat ca rata mortalitatii in secolulal XVIII-lea era destul de ridicata la nastere, dar astazi nu mai poate fi vorba despre asa ceva.Sa nu uitam ca tot ceea ce este natural este normal si este in firea lucrurilor. De aceea cred ca este important ca femeile, indiferent de gradul de cultura si educatie pe care il au trebuie incurajate sa acorde firescului si naturalului o sansa mai mare, iar dumneavoastra prin acest site puteti ajuta la pregatirea psihologica a femeilor, de a acepta normalul si frumosul.

    Raspunde la acest comentariu
  7. adriana mihaila
    adriana mihailatrimis la 2/1/2007

    Doamna roxana stefanescu are dreptate cand spune ca realitatea din spitalele romanesti este foarte cruda.Eu am nascut in anul 2003 la Timisoara si felul in care m-au tratat a fost inuman , inacceptabil pt epoca in care traim...Atata mizerie, la modul propriu, intr-un spital universitar si atata saracie nu am crezut ca poate fi posibila....Sotul meu a trebuit sa-mi aduca de acasa pana si cearsaf pt pat ...Acestea sunt conditiile in care din nefericire unele dintre noi aducem pe lume copiii...A trebuit sa-mi cumpere sotul meu pana si un simplu algocalmin , pt ca nu aveau in farmacia spitalului...Si toate astea mi s-au intamplat cu toate ca a trebuit sa platesc fiecare noapte de spitalizare...E o rusine ...

    Raspunde la acest comentariu
  8. deko elena
    deko elenatrimis la 15/1/2006

    sunt noua si gravida in luna a-3-a

    Raspunde la acest comentariu
  9. Ramona
    Ramonatrimis la 1/7/2005

    Eu am nascut de doua ori pe cale naturala si fara intervantii in scopul ameliorarii durerilor la nastere. Si sa fiu sincara am avut de doua ori nastere destul de usoara. Prima oara am nascut in spital si dilatatia a durat 8 ore iar dupa 50 de minute de contractii am nascut o fetita de 3,450 kg. A doua oara, acum 4 saptamani, am nascut acasa un baietel de 3,620 kg. Am avut contractii de dilatare timp de 3 ore dupa care in 9 minute s-a nascut baietelul. La a doua nastere am fost impreuna cu sotul si o prietena (care din pacate nu poate avea copii) si moasa. Sincer va spun ca nasterile copiilor mei au fost cele mai speciale momente din viata mea. A doua nastere a fost chiar "placuta" daca pot sa o numesc asa - sfera de acasa a fost extraordinara, sotul si prietena mea mi-au fost un mare sprijin si intre contractii am mai si glumit, deci nastere mai reusita nu se putea. Iar durerea, nu zic ca n-a fost dat a meritat cu varf si indesat. Si apoi este un proces natural, momentul de incheiere a sarcinii si inceputul unei noi perioade. Aud in ultima vreme foarte des ca in Romania se foloseste cazariana la nastere chiar daca nu sunt indicatii medicale. Sincera sa fiu treaba asta ma intriga enorm, desi consider ca fiecare are dreptul de a alege modul in care naste, avand in vedere ca orice interventie in timpul nasterii aduce cu sine riscuri. Si apoi cum e cu etica medicilor? Oare nu ar trebui sa informeze viitoarele mamici despre riscuri si faptul ca dupa o cazariana te refaci mai greu decat dupa o nastere pe cale naturala. Asta in cazul in care nu sunt indicatii medicale care sa legitimeze o interventie, fie anestezie, cezariana si asa mai departe. Dar in afara de asta, fetelor, daca ezitati in privinta felului in care veti naste incercati sa va informati cat mai bine despre procesul nasterii si ceea ce se va intampla cu organismul in timpul nasterii. Cautati sa aveti pe cineva alaturi care sa va sprijine (sotul sau o prietene, mama samd) care la randul lui / ei sa fie bine informat si apoi ceea ce m-a ajutat pe mine a fost ideea ca miliarde de femei au nascut de la inceputul timpurilor si daca ele au putut pai am sa pot si eu. Mult succes si nasteri usoare!

    Raspunde la acest comentariu
  10. moraru catalin
    moraru catalintrimis la 5/5/2005

    doresc sa aflu tratamentul durerii post cezariana sau nastere naturala cu TRAMADOL!este eficient?exista studii cumva?astept un raspuns la adresa de mail de mai sus.va multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  11. andrada
    andradatrimis la 16/12/2003

    eu mai am cateva saptamani pana nasc, si toata lumea incearca sa ma convinga sa nasc natural, fara anestezie, exclus cezariana. Problema e ca nu vreau sa ma chinui, nu vad de ce sa te chinui ca nu te aplauda nimeni pe urma, ce daca iti iubesti copilul trebuie sa treci neaparat prin chinurile iadului? de ce nu nasc barbatii in locul nostru sa vad ce mai comenteaza ei pe urma. Dar e si greu daca nu ai bani sa te intelegi cu doctorii, cel putin pe mine m-au tratat ca pe dracu, cica sunt o pacienta foarte dificila cu incredibile pretentii! ha!

    Raspunde la acest comentariu
  12. roxanastefanescu
    roxanastefanescutrimis la 17/8/2003

    este inuman ca exista o diferenta intre ceea ce se scrie in articole si ceea ce se petrece cu adevarat.pentru ca in spitale te lasa sa te chinui ca un animal, fara ca macar o asistenta sa se uite la tine, ba chiar si rad de durerile tale! replici primite:- ce e draga- tu nu ai pacate?- tebuiesc spalate! -pana nu mori nu trebuie anestezie! -de ce trebuie sa ramai marcata pe viata, de durerile de la nastere, ba chiar cu cosmaruri, indiferent de cat de mult ti-ai iubit copilul din prima secunda? pentru ca aceasta este realitatea din spitalele romanesti, unde in trusa cu care viila spital iti trebuie tranchilizante ca sa nu mai stii nimic sau anestezice, pt ca nu au ei? platim ca tampitele luni, ani la asigurarile sociale multe milioane, ca apoi cand vine randul sa pot sta 7-8 luni( nu zic cei 2 ani la care ai dreptul)cu o retributie decenta( fara lux- cu strictul necesar pentru copil, iar tu sau sotul nici nu mai intrati in discutie)? de ce vorbiti doar de ce frumos este sa ai copii, ce frumos este la nastere, etc cand sunt si subiecte grele, dureroase pe care mamele trebuie sa le stie. nu credeti ca este mai bine sa stie la ce sa se astepte?

    Raspunde la acest comentariu
  13. Luminita Dumanescu
    Luminita Dumanescutrimis la 30/5/2003

    Am 25 de ani si sunt insarcinata im luna a noua urmand sa nasc peste cateva yile. Este primul nostru copil si, in urma tuturor masuratorilor, s/a ajuns la concluyia ca vom avea un baietel destul de mare. Medicul nostru nu a pus problema cezarianei, cel putin nu inca, dar incep sa ma intreb daca n-ar fi mai nimerit sa-i propunem noi acest lucru pentru a ne feri - atat pe bebe cat si pe mine- de eventualele complicatii. Ce sfaturi imi dati?

    Raspunde la acest comentariu
  14. Ortan Aura
    Ortan Auratrimis la 3/12/2002

    Sunt insarcinata in luna a 3-a , am facut testul Papanicolau si mi-a iesit ca am vulvo-vaginita . Doctorul mi-a prescris niste ovule care sunt: Canesten, Cerviron, dar spuneti-mi va rog nu afecteaza cu nimic sarcina? Va multumesc mult!

    Raspunde la acest comentariu
  15. Simona
    Simonatrimis la 5/11/2002

    Sunt gravida in 14 saptamani si nu reusesc sa ma hotarasc daca sa nasc prin cezariana sau natural. Nu am nici o problema si as fi tentata sa nasc pe cale naturala, dar imi este teama de complicatiile care ar putea aparea in mod neprevazut la nastere si care ar putea sa afecteze copilul. V-as ruga pe aceasta cale sa dezbateti mai pe larg toate avantajele si dezavantajele fiecareia dintre cele doua posibilitati.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: