Acidul folic si rolul sau pentru o sarcina sanatoasa. Tot ce e nevoie sa stii despre aceasta vitamina esentiala bebelusului din burtica | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 69 comentarii

  1. Alina
    Alinatrimis la 5/8/2003

    Am luat acid folic inainte de a ramane insarcinata timp de trei luni ( dupa o analiza genetica constatandu-se aceasta necesitate). Pe toata perioada de sarcina am luat ferrograd folic, iar acum am un flacau de 1 an si 2 luni MINUNAT. Binenteles ca nu ar fii fost posibil daca nu as fi avut un medic SUPER.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Simona P
    Simona Ptrimis la 20/5/2003

    As dori sa iau acid folic, deoarece incercam sa facem un copil.Am recurs la metoda IUI si suntem la a doua inseminare.Problema estedoyajul indicat de d-voastra adica 400 de micrograme sau 0,4 miligrame pe zi.Am cautat in farmacii si cea mai mica cantitate, si spun ei uzuala , este de 5 miligrame.Exista si alte posibilitati , sub forma de vitamine, sau alte produse, care sa respecte gramajul indicat pe site ? Va multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Madalina
    Madalinatrimis la 2/5/2003

    Imi doresc sa raman insarcinata si am citit ca e indicat sa iau acid folic inainte de conceptie si in primele saptamani de sarcina.Am cumparat de la farmacie pastile de acid folic si nu stiu exact daca pot sa le iau fara prescriptia medicului si in ce doza. Exista acid folic si sub o alta forma (vitamine)? Astept raspunsul cu mare interes si va multumesc anticipat.

    Raspunde la acest comentariu
  4. ramona cucoanes
    ramona cucoanestrimis la 24/4/2003

    Am o fetita de 1 an si toata perioada sarcinii am lua acid folic pana pe la 4-5 luni, dupa care "prenatale" (care contin acid folic si complex de vitamine inclusi B-uri), fara intrerupere si am nascut o fetita de 3,750 Kg si 51,5 cm perfect sanatoasa si unul dintre cei mai mari copii in acea perioada.Doctora neontolog se minuna de faptul ca se nasc copii cu greutate mica, sub greutate normala. Am vorbit cu proaspetele mamici si am aflat ca majoritatea nu luasera vitamine sau acid folic pe perioada sarcinii. Sa fie oare si asta un motiv pentru care copiii respectivi aveau greutate mica la nastere?

    Raspunde la acest comentariu
  5. Dr. Stajkovic Smiljana
    Dr. Stajkovic Smiljana trimis la 11/9/2002

    Este foarte interesant despre ce scrietii. Vad ca subictele sunt diferite, si asta ma bucura foarte tare. Referitor la Acidul folic totul este adevarat si este benefic pentru sarcina si nu numai, sa-l folosim, vorbesc in calitate de medic rezident obstetrica-ginecologie dar si in calitate de mama a doua fetitee superbe una de cinci ani si alta de cinci lunii.Am folosit in timpul sarcinii Acidul Folic dar cam din luna a treia de sarcina si Prenatalul romanesc cu intreruperii care sunt foarte importante.Referitor la luarea in evidenta a unei gravide de catre un obstetrician si asta este de mare importamntaa si este foarte interesant cat de neinformate sunt femeile.Femeia gravida trebuie sa vina la un medic specialist in obstetrica ginecologie cat mai curand posibil cand afla ca ste insarcinata sau cand suspicioneaza o sarcina, indiferent daca aceasta este dorita sau nedorita. Odata ce sa prezentat la medic se stabileste diagnosticul si anume daca exista sau nu o sarcina si cat de mare este (se estimeaza in saptamainii).Functie de dorinta mamei se decide daca sarcina se va pastra sau nu (adica se va efectua un chiuretaj la cerere).Cazul in care sarcina se pastreaza inseamna luarea in evidenta a gravidei din partea specialistului in obstetrica ginecologie (pe care gravida s-il alege singura) si asta inseamna obligativitatea gravidei de -a veli la control lunar pana in luna a opta o data pe luna ,in luna a opta o data la doua saptamaiini si in luna a noua o data pe saptamana (daca sarcina este fara probleme ,dar daca este cu probleme, adica sarcina cu risc obstetrical crescut se vine mai des).In timpul sarcinii care se imparte in trei trimestree, trimestrial se efectueaza niste analizee de sange -functie de ele se decide tratamentul.Trimestrial este bine sa se efectueze si cate-o echografie performanta, vitala in depistarea precoce a anomaliilor congenitale.Este de precizat ca echografia este o metoda de diagnostic neinvaziva si nu dauneaza sarcini ca radiografia de exemplu care este contraindicata in sarcina.De aia in incheiere sa atrag atentia asupra responsabilitatii de a fii mama, odata ramasa insarcinaata este doar 50 % razboiul castigat, ceilalti 50 % intra in cele noua lunii de sarcina pe care nimeni din lumea aceasta nu vi le poate garanta ca se vor termina cu bine (este mare dar din partea Domnului sa aduci pe lume un copil sanatos).Multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  6. Andreea
    Andreeatrimis la 23/5/2002

    Am facut testul de sarcina si mi-a iesit pozitiv dar nu am fost inca la medic pentru ca este deocamdata devreme. Cred ca am vreo 3-4 saptamani. Credeti ca mai pot astepta pana pe la 1 luna si jumatate? Va intreb din punct de vedere al tratamentului cu acid folic.

    Raspunde la acest comentariu
  7. emilia
    emiliatrimis la 22/5/2002

    Este bine de stiut desi nu semneaza un medic sau vreo sursa de documentatie de specialitate multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  8.  Liliana Lavinia
    Liliana Laviniatrimis la 16/5/2002

    Articolul este foarte interesant. Multumim ca v-ati gandit sa faceti astfel de articole.

    Raspunde la acest comentariu
  9. adriana
    adrianatrimis la 9/5/2002

    Este foarte interesant articolul acesta.Totusi asi dori sa intreb ceva......Nu este periculos ca in primele saptamani de sarcina sa se faca tratament cu acid folic,B6 si B12?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: