11 Mituri despre alăptare care trebuie știute de mămicile care incep misiunea minunată a alăptării | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 23 comentarii

  1. Renata
    Renatatrimis la 2/8/2005

    Pe Davidutz l-am nascut acum patru luni, si dupa un travaliu greu si o nastere dureroasa eram atat de obosita si confuza, incat nu stiam pe ca lume ma aflu. la maternitate, la primele alaptari nu a vrut deloc sa suga, dar cand mi-a gasit sanul si a inceput sa traga, am simtit ca e intradevar copilul meu, din mine. a fost foarte emotionant. cred ca femeile care isi abandoneaza copiii nu au alaptat niciodata, altfel, nu ar mai fi facut-o.

    Raspunde la acest comentariu
  2. renata
    renatatrimis la 2/8/2005

    Pe Davidutz l-am nascut acum patru luni, si dupa un travaliu greu si o nastere dureroasa eram atat de obosita si confuza, incat nu stiam pe ca lume ma aflu. la maternitate, la primele alaptari nu a vrut deloc sa suga, dar cand mi-a gasit sanul si a inceput sa traga, am simtit ca e intradevar copilul meu, din mine. a fost foarte emotionant. cred ca femeile care isi abandoneaza copii nu au alaptat niciodata, altfel, nu ar mai fi facut-o.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Florentina
    Florentinatrimis la 11/2/2004

    Am avut si eu, probabil ca si alte mamici perioade in care m-am indoit de calitatea si cantitatea laptelui meu. Din pacate,putini sunt medicii pediatri care sa incurajeze alaptarea la san si sa sprijine mamele in acest sens printr-o informare adecvata. Din fericire, am citit si am intalnit persoane care m-au incurajat sa alaptez la san. Bebelusul meu are acum 4 luni si jumatate si o problema ma mai macina. Cand va implini 6 luni va trebui sa incep serviciul si as vrea sa o alaptez in continuare. Credeti ca pot sa-i dau altceva in timpul zilei(suc de fructe, supa, cereale) si sa o alaptez dimineata si seara? Va rog sa ma ajutati in acest sens. Inca nu am gasit un articol care sa trateze aceasta problema. Va multumesc mult pentru informatiile din acest site, care m-au ajutat foarte mult.

    Raspunde la acest comentariu
  4. Nina
    Ninatrimis la 28/3/2003

    Micuta mea are 1 an si 2 luni si, inca, o alaptez. Pe cand avea doar 1 luna, mi se parea ca nu-i ajunge laptele si am vrut sa-i suplimentez masa cu lapte praf. Insa, pediatra mi-a spus ca, nu se poate sa nu-i ajunga, sa alaptez in continuare, fara sa suplimentez cu lapte praf. Asa am facut, si ma bucur ca nu a vrut sa-mi dea lapte praf, atunci.

    Raspunde la acest comentariu
  5. Elena
    Elenatrimis la 18/2/2003

    Sa alaptezi e ceva super! Nu se compara cu nimic. Sa-ti hranesti copilul cu propriul lapte e ceva absolut fenomenal si in acelasi timp atat de firesc. Nu cred ca trebuie sa faci eforturi supranaturale. E de ajuns doar sa-ti iubesti copilul si sa ai incredere ca e in firea lucrurilor sa alaptezi. Din moment ce incepi sa te ingrijorezi ca nu vei mai avea lapte, chiar ca va incepe sa-ti lipseasca.Le-am alaptat pe toate cele trei fiice ale mele. Sunt foarte bucuroasa ca am facut acest lucru pentru ele. Cred ca e primul pas corect facut in viata lor, care depinde in exclusivitate de mine. Acum, cand o alaptez pe Raluca, care are 3 luni, am sentimentul ca traiesc in insisi elementul meu de femeie si de mama. Nu inteleg femeile care nu alapteaza ca sa nu-si afecteze forma sanilor. Cum pot sa te infrumuseteze aceste "podoabe", daca niciodata n-au fost folosite pentru scopul lor predestinat de natura? Caror barbati le sunt atat de dragi femeile ai caror sani n-au cunoscut o gurita de prunc? Oare nu tot barbati au fost cei ce au pictat madonele cu prunci? Si inca ce barbati!

    Raspunde la acest comentariu
  6. mioara
    mioaratrimis la 10/1/2003

    sa ai un copil sanatos e super! sa ai si posibilitatea de a-l alapta e si mai si! eu mi-am alaptat fetita pana la un an si doua luni si va asigur ca nimic nu poate egala momentele in care noi doua ,,aveam treaba''! la inceput a fost extraordinar de dificil. dupa prima noapte acasa sotul meu a cumparat o cutie de lapte praf pe care ne-am propus sa o deschidem cat mai tarziu posibil. dupa cateva luni am folosit-o la prajituri si ne-am distrat pe seama ,,cunoscatorilor'' din spital care-mi spuneau ca nu voi reusi niciodata sa alaptez deoarece sfarcul nu se formase pentru supt si era tot o rana. nu am tinut cont de sfaturile celorlalti si m-am incapatanat sa reusesc! m-a ajutat faptul ca in spital, in prima faza o puneam pe cea mica la san si abia apoi, daca nu se satura, ii dadeam in completare cu LINGURITA nu cu biberonul.ALAPTATI! e sanatos si nu in ultimul rand comod

    Raspunde la acest comentariu
  7. Carmen
    Carmentrimis la 23/8/2001

    Eu as fi vrut sa-mi alaptez copilul si chiar am facut o depresie din cauza ca n-am putut. Mi-a venit laptele abia dupa 5 zile si copilului i-au dat in spital lapte maternizat cu care s-a obisnuit. Ca sa nu mai spun ca suptul din sin cere si un pic de efort dinparte bebelusului in comparatie cu suptul biberonului. N-am reusit sa-l mai invat dar poete ca nici n-am stiut prea bine cum sa procedez. Totusi laptele maternizat nu e otrava asa ca baietelul este bine, sanatos. N-a avut nici colici. Doar mamica a fost mai obosita. E foarte practic sa alaptezi: ai alimentul gata pregatit si nici nu trebuie sa te duci in miezi de noapte sa prepari. Al meu barem minca la fiecare 2 ore.

    Raspunde la acest comentariu
  8. nina
    ninatrimis la 20/7/2001

    EU MI-AM ALAPTAT FETITA TIMP DE 1 AN SI 9 LUNI SI CRED CA SI ACUM DACA I-ASI MAI DA NU AR REFUZA. CRED CA TINERELE MAMICI TREBUIE INCURAJATE, PENTRU ALAPTAREA, BEBELUSILOR.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: