Dieta Montignac - faza I

Dieta Montignac - faza I

Dieta Montignac - faza I

  • Dieta Montignac are doua faze. Faza I este destul de stricta si are ca scop eliminarea kilogramelor in exces, iar Faza II este mai putin stricta. Trebuie tinuta insa pentru mentinerea greutatii la care ati ajuns in faza I.

Am prezentat aici  principiile de baza pentru dieta Montignac. Primul pas pentru a incepe dieta Montignac ar fi sa stabilesti care este numarul de kilograme pe care ai vrea sa le dai jos.

Michel Montignac ne incurajeaza sa fim cat mai exigenti si sa ne dorim sa slabim cat mai mult, atat cat sa ne simtim bine in propria piele. Totusi, trebuie sa fii constient ca a vrea sa slabesti mai mult inseamna sa tii dieta in faza I mai mult timp, ceea ce uneori va fi greu.

Alimentele sub upraveghere in Faza I

Zaharul

Zaharul este considerat de Michel Montignac un aliment periculos, care nu ar mai trebui sa fie considerat indispensabil. Ei bine, Montignac ne explica ca "Zaharul este dispensabil!". Glucoza va fi obtinuta de organism din rezervele de grasime (deci veti scadea in greutate). Ca produse care sa substituiasca zaharul in alimentatie, Montignac ne invita sa folosim un indulcitor sintetic. El ne sfatuieste sa evitam poliolii care nu au nici o valoare nutritiva, zaharina si ciclamatul si pledeaza in schimb pentru folosirea aspartamului.

Painea

Painea obisnuite este fabricata din faina rafinata si lipsita de ceea ce este necesar unui metabolism normal, neaducand decat energie sub forma de glucoza. Painea este raspunzatoare si pentru mici tulburari digestive, fiind cu cat mai alba cu atat mai lipsita de substante nutritive. Painea integrala este acceptata de Montignac deoarece contine fibre si ingrasa mai putin. Ea va fi totusi in faza I a dietei suprimata de la masa, putand fi consumata dimineata, la micul dejun.

Cartoful, fasolea uscata, orezul, porumbul si pastele

La capitolul fainoase, Montignac este categoric in faza I a dietei. Sunt total interzise. De asemenea, este indicat sa fie redus si consumul de mazare, linte si naut.

Fructele

Michel Montignac ne sfatuieste pentru a nu suferi apoi de tulburari digestive sa nu combinam fructele nici cu glucide, nici cu lipide. Fructele trebuie mancate singure cu cel putin jumatate de ora inainte de masa si cu cel putin doua ore dupa o masa.

Alcoolul

Michel Montignac este categoric si in aceasta privinta. Alcoolul ingrasa si prin urmare va fi eliminat din alimentatie in faza I. In rest, in faza a II-a, se va putea consuma vin, dar bauturilor digestive si berii trebuie sa le pui cruce.

Cafeaua

Montignac recomanda cafeaua decofeinizata si interzice consumul de cafea in timpul dietei. Cofeina este interzisa deoarece stimuleaza pancreasul, generand o secretie de insulina si deci producand hipoglicemie.

Cum punem in aplicare a Faza I

Micul dejun
Michel Montignac ne propune doua variante de mic dejun, mic dejun lipidic si mic dejun glucidic.

Micul dejun glucidic

Acest mic dejun consta in glucide bune si este caracterizat de absenta oricarui lipid. Acesta este micul dejun recomandat, pentru a capata energie pentru intreaga zi. Un mic dejun glucidic cuprinde:

  • un fruct (mancat cu 30 minute inainte de restul mesei)
  • cereale complete (integrale, nerafinate)
  • paine neagra sau integrala
  • branza de vaci cu 0% grasime
  • cafea fara cofeina sau ceai slab
  • lapte cu 0% grasime
  • indulcitor sintetic

Micul dejun lipidic

Acest mic dejun consta in proteine si lipide si este recomandabil atunci cand sunteti plecati de acasa, fiind mai usor de procurat. Micul dejun proteino-lipidic este compus din:

  • oua
  • sunca, carnati sau jambon
  • branza
  • cafea fara cofeina sau ceai slab
  • smantana

Pranzul
Pranzul va fi intotdeauna de natura proteino-lipidica. Pranzul poate fi compus din:

  • cruditati si legume permise
  • branza
  • peste
  • carne

Cina
Michel Montignac ne propune doua variante de cina, cina proteino-lipidica si cina pe baza de glucide bune.

Cina glucidica

Acest tip de cina consta in glucide bune si este caracterizata de absenta oricarei lipide. O cina glucidica cuprinde:

  • un fruct (mancat cu 30 minute inainte de restul mesei)
  • supa de legume (integrale, nerafinate)
  • orez integral, neprelucrat, cu sos tomat
  • salata, cruditati, legume
  • branza de vaci cu 0% grasime

Cina proteino-lipidca

Acest tip de cina va fi perfect asemanatoare cu pranzul, fiind compusa din proteine si lipide, fara sa contina glucide. Cina proteino-lipidica este compusa din:

  • oua
  • sunca, carnati sau jambon
  • branza
  • cafea fara cofeina sau ceai slab
  • smantana
Dieta Montignac. Principii si faze. Cititi:Dieta Montignac. Principii si faze.


Mai departe: | Faza 2.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 6 comentarii

  1. Anna
    Annatrimis la 20/3/2015

    Am ținut aceasta dieta cam 2 luni de zile. Am slăbit in jur de 8 kg si de 6 ani nu am mai pus decât 2 kg pe mine, cu toate ca am revenit treptat la o dieta normala, dar sunt atenta sa nu combin prost alimentele ....Consider ca este ce-a mai buna dieta pt slăbit....

    Raspunde la acest comentariu
  2. Vali
    Valitrimis la 1/5/2011

    Am inceput dieta Montignac in 04.02.2005.In rima saptamana am dat jos cate un kg pe zi, astfel ca am ajuns de la 111 kg la 104 kg.Apoi, in fiecare saptamana am dat jos cate 1 kg.Pana in iunie 2005, ajunsesem la 88 kg.Dupa aceea, am inceput sa mananc din mancarurile interzise si am urcat la 92.Acolo am ramas pana in decembrie 2007, cand am reinceput cu aceeasi strictete, iar in iunie 2008 aveam 80 kg. Atunci am mancat, dupa 3 ani, tort de ciocolata. Eu cred ca e cea mai buna dieta, te simti ok si faptul ca slabesti constant, te umple de optimism.

    Raspunde la acest comentariu
  3. alina
    alinatrimis la 13/3/2011

    Am tinut dieta asta 3 luni si am dat jos 10 kg. In tot acest timp(inafara de prima saptamana in care a trebuit sa ma acomodez) nu am stiut ce sunt alea balonari dureri de stomac, greata dureri de cap.Am incercat multe diete insa asta este cea mai buna si mai sanatoasa. Dupa ce nu am mai tinut-o am mancat echilibrat insa am mancat si ce mi-a poftit inima si mai mult de 3 kg nu am pus. Si cel mai ok e faptul ca at cand doresti poti sa o iei de la inceput pentru ca e mult mai sanatos acest mod de alimentare.

    Raspunde la acest comentariu
  4. Alina
    Alinatrimis la 5/1/2009

    Eu urmez regimul de viata al Montignac, de 5 luni deja. Nu am mancat in acest rastimp nimic din alimentele interzise si nu pot spune ca mor de foame. Ma simt extraordinar de bine, am eliminat tot ce inseamna preparate prefabricate, sucuri, chiar si cele

    Raspunde la acest comentariu
  5. Laura
    Lauratrimis la 26/11/2008

    Aceasta dieta nu este cu nimic mai buna fata de Dieta celor 7 zile. Este la fel de dezechilibrata! Nu tineti o astfel de dieta daca vreti sa slabiti sanatos! Multe din recomandarile acestei diete sunt chiar ridicole. Nu este adevarat ca trebuie interzise total fainoasele si nici zaharul. In cantitati normale nu afecteaza, chiar ajuta. Este sanatos sa mancati paine integrala (mai bine decat cea neagra) si cartofii de asemenea. Este adevarat ca ei contin multi carbohidrati, si din cauza dietelor tot mai raspandite scazute in carbohidrati, s-a ajuns la concluzia ca acest aliment - si toate care contine carb. ingrasa. Nu este adevarat! Aceasta dieta este mult prea stricta si nu are rost sa o tineti. Puteti slabi eficient si sanatos fara sa va chinuiti!A si inca un lucru, scria ca fructele trebuiesc consumate cu 30 min inainte de masa NECOMBINATE cu alte alimente. Nu, nu, nu! Cine nu a mai auzit de combinarea fructelor cu branza? Este foarte sanatos (avand in vedere ca unele fructe crude baloneaza). Aceasta este combinatia ideala. Si nu este necesar sa le mananci inainte de masa. Se pare ca, creatori acestei diete nu prea sunt la curent cu noutatile: indulcitorii sunt mai rai decat zaharul in sine. Si nici zaharul brun nu este mai sanatos (este doar zahar nerafinat, dar are aceleasi valori nutritionale).

    Raspunde la acest comentariu
  6. san
    santrimis la 27/6/2008

    oare e eficienta ac dietacat trebuie tinuta si cand se vad efectele

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII