Riscul plajelor contaminate cu E.coli - cum ne putem proteja

Riscul plajelor contaminate cu E.coli - cum ne putem proteja

Riscul plajelor contaminate cu E.coli - cum ne putem proteja

De curand am avut o alerta de la specialistii de la Direcția de Sănătate Publică. Medicii au transmis că probele de apă recoltate de pe doua plaje din judetul Constanta conțin o cantitate de bacterii peste limite admise. Este vorba despre E. Coli, o bacterie care poate duce la infecții ale tractului urinar, boli respiratorii sau chiar pneumonie.

Tot ce ar trebui să știe cei care merg pe plajă despre riscurile de E. coli din apa marii

De curand o alerta despre E.coli pe unele plaje de la Marea Neagra  - ne-a adus aminte sa fim informati si in alerta despre un germen care poate distruge vacanța  - E.Coli.

CE ESTE E. COLI?

Escherichia coli, sau pe scurt E.coli, sunt bacterii care trăiesc în intestinele oamenilor și animalelor sănătoase, cum ar fi vacile, porcii și păsările. E. coli intră în mediu prin fecale. Multe tulpini de bacterii sunt inofensive pentru oameni, dar unele pot provoca boli, inclusiv crampe stomacale, febră, diaree și vărsături.

Înotul în apă cu niveluri ridicate de bacterii poate provoca, de asemenea, infecții ale urechilor, ochilor și gâtului. În timp ce complicațiile severe ale E. coli sunt rare, copiii mici și vârstnicii au un risc crescut de a dezvolta o formă de insuficiență renală care pune viața în pericol ca urmare a unei infecții cu E. coli.

Cum ajung aceste bacterii in apa marii?

Bacteriile pe bază de fecale se pot acumula în apă în mai multe moduri, ploile abundente și scurgerile rezultate fiind vinovați majori. Fecalele de la păsări, în special pescărușii și gâștele de pe plajă, pot contribui la contaminarea apei. Factorii umani, inclusiv sistemele septice defecte, stațiile de tratare a apelor uzate de lângă țărm și scurgerile din canalizările pluviale pot, de asemenea, să aduca E. coli în apele marii.

Scurgerile de gunoi de grajd și scurgerile din câmp de la ferme în râuri și pâraie pot, de asemenea, să introducă E. coli în apele marii.

Valurile puternice și apa agitată pot, de asemenea, să transporte și să disperseze contaminanții de E. coli stabiliți în apă sau țărm.

Oficialii din domeniul sănătății publice testează apa de pe plajă în mod regulat și oferă o imagine de ansamblu asupra nivelurilor bacteriilor din apă. Nivelurile de 200 de E. coli la 100 de mililitri de apă reprezintă nivelul maxim acceptabil pentru înotători.

Chiar și atunci când nu există o alertă, înotătorii pot lua măsuri de precauție pentru a-și reduce riscul de expunere la bacterii.

- evitați să înghițiți apa marii.

- evitați să intrați dacă aveți tăieturi deschise, deoarece acestea se pot infecta cu ușurință dacă există bacterii în apă

- spălați-vă mâinile după ce ați intrat în apă și înainte de a mânca

- faceti duș după ce iesiti din apă.

Ad-Extra3:

Despre infectia cu e.coli, citeste si

Infectia cu E.coli la copil - cum incepe si la ce trebuie sa fim atenti - riscuri si sfatul medicului

Bebelusii se pot infecta cu E.coli - iata care sunt sursele de infectare si simptomele - sfatul medicului

Desprecopii.com © 2024
 

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:La mare

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. ioana
    ioanatrimis la 23/12/2006

    de unde se poate achizitiona modelul de rochita prezentat de voi?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII