8 mari greseli ale proaspetelor mamici. De la prea mult stres, la comparatii cu alti bebelusi, si uita ca trebuie sa se recupereze

8 mari greseli ale proaspetelor mamici. De la prea mult stres, la comparatii cu alti bebelusi, si uita ca trebuie sa se recupereze

8 mari greseli ale proaspetelor mamici. De la prea mult stres, la comparatii cu alti bebelusi, si uita ca trebuie sa se recupereze

Ești mămica unui bebeluș, cu această ființă nouă și fragilă lângă tine, a cărei sănătate trebuie atent supravegheată. În același timp, ai nevoie să-ți acorzi timp și ție pentru a te recupera după naștere, un proces care poate fi provocator.

Iată 8 greșeli comune ale proaspetelor mămici – de la stresul excesiv, la comparațiile nesănătoase cu alți bebeluși și până la tendința de a uita că și ele au nevoie de îngrijire și recuperare.

veti citi
Nu se axeaza pe vindecare - recuperarea dupa nastere e dificila
Despre mamicile incepatoare si greutatile inceputului   

Nu se axeaza pe vindecare - recuperarea dupa nastere e dificila

Ai aceasta fiinta nou-nouta langa tine, foarte mica si vulnerabila, a carei sanatate trebuie urmarita, dar de asemenea, trebuie sa te recuperezi si tu de la nastere, care nu este chiar o plimbare in parc... Si daca ai avut complicatii la nastere sau o cezariana, ai nevoie de mai mult timp pentru tine, de odihna suplimentara, multa apa si o alimentatie sanatoasa bogata in fibre. Sigur, vrei sa faci totul, insa trebuie sa incerci - cel putin un pic - sa o iei mai usor si sa ai grija si de tine.

Devin mamici singuratice

In zilele noastre este o realizare sa reusesti sa faci un dus, sa pui niste haine normale pe tine, sa pregatesti geanta cu scutece (Oh, da, si copilul) si sa reusesti sa iesi pe usa fara sa uiti nimic. Dar, daca te "sechestrezi" in casa, te vei simti mult mai izolata, epuizata si singura. Tu si copilul trebuie sa iesiti la aer curat. Cui ii pasa daca nu ai facut un dus de duminica? Nimeni nu te va mirosi. Fa o plimbare in jurul blocului, cel putin.

Nu esti singura, faci parte dintr-un club mondial, clubul mamicilor. In afara de faptul ca ai avansat de la Odiseea Sarcinii la Primele 365 zile..., dintr-o data, ai o multime de prieteni pe care nu ii stiai. Strainii pe strada iti zambesc cand te vad cu caruciorul, femeile iti dau atentie si tie si mogaldetei din carucior... Alte mame va invita la petreceri de copii. Seful te intreaba cum a fost la vaccinul bebelusului.... dintr-o data ai atat de multe lucruri in comun cu alte mamici. Si ai devenit fan Desprecopii.

Mereu problema nasterii...

Ai jurat ca vei naste fara calmante, dar apoi implorai pentru o epidurala. Ai vrut cu adevarat o nastere in apa, dar a fost nevoie de o cezariana. Si uite ca nu s-a intamplat asa cum ai vrut, dar tu si copilul ati trecut cu bine de nastere si sunteti OK - ceea ce este cu adevarat important - asa ca bucura-te de copilasul tau.

Citeste Anatomia unei proaspete mamici

Ad-Extra3:

Nu accepta ajutor in probleme ale alaptarii

Un studiu sugereaza ca numai o treime din femeile care doresc sa alapteze, o fac chiar atata timp cat si-au propus initial. Am dat vina pe faptul ca, alaptarea poate fi mult mai grea decat unii dintre noi cred. Daca ai orice problema, nu ezita sa ceri ajutor de la un consultant de lactatie, pediatrul copilului sau chiar o prietena sau o ruda cu experienta.

Citeste Primele zile de alaptare: cum incepe alaptarea si cum stim ca merge bine - un ghid complet

Se streseaza din orice

"Este bebelusul meu suficient de stimulat?" "Ar trebui sa il asez in carucior cu fata spre mine...sau sa cumpar altul mai bun?" O proaspata mamica isi face griji din orice. Insa, daca grijirile nu sunt de siguranta legitima si probleme de sanatate, atunci esti destul de aproape de a fi o mamica mult prea stresata. Cei mai multi parinti invata sa nu isi faca atatea griji de abia cand ajung sa aiba copilul numarul doi, sau pur si simplu nu au timp sa se ingrijoreze atat de mult.

Nu accepta ajutorul

Cineva se ofera sa stea cu bebelusul? Sa te ajute la curatenie sau cina? Stim ca probabil multi se ofera din politete, insa trebuie sa inveti sa profiti putin de ajutorul oferit, pentru ca este o perioada din viata ta cand ai nevoie de putin timp doar pentru tine, un pui de somn sau o vizita la salonul de frumusete.

Refuza greu anumite sfaturi..

Unele sfaturi trebuie pur si simplu ignorate: ca de exemplu sa freci rom pe gingiile copilului, sa nu faci nimic in privinta iritatiei ca va trece de la sine, sau un alt lucru care pur si simplu nu ti se pare corect si intr-adevar bun, probabil ca asa si este. Nu conteaza daca ti-e frica ca vei ofensa pe cineva, in cazul in care persoana ar trebui sa stie mai multe decat tine - nu uita ca tu esti mama celui mic. Ai incredere in instinctele tale.  Citeste aici 80 de sfaturi si invataturi de la babe

Isi compara bebelusul cu al prietenilor

Copilul prietenei tale a inceput sa mearga de-a busilea mai devreme decat al tau ... ei bine, nu este o tragedie, fiecare copil are ritmul sau, asta nu inseamna ca nu va mai merge de-a busilea sau are o problema. Atata timp cat pediatrul spune ca progreseaza in mod normal, nu este nevoie sa iti faci alte probleme.

► Citeste in continuare 17 momente pe care doar mama unui bebe nou-nascut le poate intelege

Despre mamicile incepatoare si greutatile inceputului, mai poti citi

Nasterea unei mame. Greutatile inceputului meseriei de mama

Mamica de bebelus: Visand la somnul cel odihnitor de altadata...

Depresia postnatala

Mama de bebelus: scene din viata zilnica ilustrate in desene care spun totul

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII