Ce facem impotriva cearcanelor si pungilor la ochi? - 7 tratamente ce dau rezultate
E foarte posibil să te trezești într-o bună dimineață și să observi în oglindă o pereche de cearcane. Dacă cearcanele sau pungile sub ochi apar ocazional, după o noapte nedormită sau o zi de stat cu ochii în calculator, nu ne îngrijorăm prea tare, pentru că știm că a doua zi vom avea din nou un chip luminos și proaspăt. Dar când cearcanele și pungile apar zi de zi, avem motive să ne alarmăm.
Iată 7 tratamente care dau rezultate bune:
De ce apar cearcanele?
Cearcanele sunt de cele mai multe ori o problema de drenaj care apare atunci cand lichidele nu mai sunt evacuate corect in exteriorul organismului. Initial, cearcanele apar dupa o noapte nedormita, dar ulterior ele pot deveni permanente. Cearcanele apar mult mai repede la persoanele care nu au grasime in pometi si pometi bine conturati, pentru ca pielea "se lasa" o data cu inaintarea in varsta, lasand in urma cercul vanat din jurul ochilor.
Dar pungile sub ochi?
Pungile aparute sub ochi sunt tot o problema de drenaj care se produce o data cu inaintarea in varsta. Atat pentru cearcane, cat si pentru pungi, factori favorizanti sunt programul insuficient de odihna sau aportul scazut de lichide. Pungile pot fi si semnul unor afectiuni renale, endocrine sau hepatice. Pungile care apar ca urmare a unei afectiuni interne se recunosc usor. De aceea, un sfat pe care il dau medicii este catre un consult de alta specialitate, in functie de antecedente: urologic, endocrinologic sau de medicina interna.
Tratamente impotriva cearcanelor
Există mai multe produse eficiente în tratarea cearcanelor sub ochi, și alegerea depinde de cauza și gravitatea cearcanelor. Iată câteva opțiuni:
1. Creme pentru cearcane:
Cremele special formulate pentru zona din jurul ochilor pot conține ingrediente precum vitamina C, vitamina K, retinol sau acid hialuronic. Acestea pot ajuta la hidratarea pielii și reducerea aspectului cearcanelor.
2. Tratamente cu acid hialuronic:
Injectările cu acid hialuronic pot fi folosite pentru umplerea cearcanelor adânci sau pentru corectarea pierderii de volum în zona ochilor.
3. Creme cu retinol:
Retinolul este cunoscut pentru abilitatea sa de a stimula producția de colagen și de a îmbunătăți textura pielii. Cremele cu retinol pot ajuta la reducerea aspectului cearcanelor și a ridurilor fine.
4. Tratamente cu laser:
Tratamentele cu laser pot fi eficiente în corectarea pigmentării neuniforme și în stimularea producției de colagen în zona ochilor.
5. Remedii naturale:
Unele persoane preferă să folosească remedii naturale, precum comprese reci cu ceai de mușețel sau felii de castravete, pentru a reduce umflarea și roșeața din zona ochilor.
6. Corector de machiaj:
Dacă cearcanele sunt vizibile, un corector de machiaj poate ajuta la ascunderea lor temporar. Alege un corector cu nuanța potrivită pentru culoarea cearcanelor tale.
7. Odihnă și hidratare adecvată:
Uneori, cearcanele sub ochi pot fi rezultatul oboselii și deshidratării. Asigură-te că dormi suficient și bei apă în cantități adecvate.
Hidratarea este prima regula pentru tratarea cearcanelor si pungilor care apar ca o problema de drenaj. Trei litri de lichide, zilnic, sunt obligatorii pentru un bun drenaj.
Daca cearcanele si pungile persista, se recomanda o medicatie de sustinere a microcirculatiei, cu drenante si medicamente care favorizeaza microcirculatia, cu vitamine si cu antioxidanti (in cazul cearcanelor).
Cercul vanat din jurul ochilor se poate estompa printr-un tratament dermato-cosmetic, care consta intr-o microabraziune, o metoda moderna de peeling cu substante care albesc pielea. Cosmetica ne ofera si o metoda de a atenua cearcanele, fara sa le vindece: injectarea de acid hyaluronic, substanta care se absoarbe in piele dupa aproximativ 9 luni.
Pentru pungile vechi si bine conturate se poate face un tratament de drenaj, injectabil. El contine un lipolitic ce topeste depozitul adipos, enzime care desfac mai usor grasimea, vitamine pentru refacerea elasticitatii pielii in surplus si un drenant pentru evacuarea lichidelor. Pungile pot fi indepartate si prin blefaroplastie, o interventie chirurgicala care se face insa numai persoanelor cu varsta peste 35 de ani.
Ad-Extra3:
Prevenire
Cartoful, castravetele rondele, vitaminele, sucurile de lamaie si portocale, compresele cu ceai verde (proaspat) si o hidratare corespunzatoare previn aparitia cearcanelor si pungilor de sub ochi si chiar le trateaza, daca nu sunt permanente.
Nu apelati la creme care agreseaza pielea, pentru a estompa cearcanele sau pungile. Pielea din jurul ochilor este sensibila si prea putin hidradata, de aceea nu trebuie in nici un fel agresata.
► CIteste in continuare 6 Mituri despre ten - explicate de medicul dermatolog
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 3 comentarii
Articolul despre cearcane este foarte bun.Am 45 ani si am inceput sa am cearcane .Nu m-am gandit ca poate fi si o problema endocrinologica .Am sa-mi fac un control ,pentru ca stiu ca am probleme.Multumesc pentru recomandari.
interesant articolul!stiti cumva unde se pot face tratamentele si cat costa?multumesc
Asta este intradevar un articol bun. La obiect si profesional explicat.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII