Un plan de antrenament sportiv pentru mamele ocupate - 7 sfaturi care iti vor fi de folos

Un plan de antrenament sportiv pentru mamele ocupate - 7 sfaturi care iti vor fi de folos

Un plan de antrenament sportiv pentru mamele ocupate - 7 sfaturi care iti vor fi de folos

Mamele satisfac nevoile familiilor lor intreaga zi, neglijand de cele mai multe ori propriile nevoi, inclusiv alimentatia sanatoasa si exercitiile fizice. Alergatul in jurul copiilor toata ziua poate fi considerat un fel de antrenament, dar mamele au nevoie de timp dedicat exercitiilor fizice pentru a-si tine greutatea sub control, pentru intarirea muschilor si oaselor, pentru a se simti pline de energie si pentru a-si imbunatati starea generala de sanatate.

Vei citi:
Mamele si timpul personal
Faceti pauze
Antrenati-va impreuna
Faceti mai multe lucruri in acelasi timp

Mamele si timpul personal

Mamele ocupate simt de multe ori ca nu au timp sa se opreasca pentru exercitii fizice, dar un antrenament va poate oferi timpul personal pe care, de altfel nu vi-l permiteti. Ganditi-va la el ca la timpul exclusiv pentru dumneavoastra, care va ajuta sa va eliberati de stres si sa aveti grija de propria persoana.

Multe programe de antrenament va faciliteaza acest timp pentru a va reconecta cu dumneavoastra insiva. Incercati sa alergati sau sa mergeti pe banda, ori sa practicati yoga in curtea casei, inainte sa se trezeasca copii. Inotul este o alta activitate fizica care va permite sa va petreceti timpul de una singura.

Există mai multe modalități prin care mamele pot integra activitățile sportive în rutina lor zilnică:

1. Sesiuni scurte și intensive: Dacă timpul este limitat, mamele pot opta pentru antrenamente scurte și intense, cum ar fi antrenamentele HIIT (High-Intensity Interval Training) sau sesiuni de exerciții cu greutăți. Aceste tipuri de antrenamente pot fi eficiente și pot fi realizate într-un timp mai scurt.

2. Exerciții la domiciliu: Mamele pot face exerciții la domiciliu, eliminând astfel necesitatea de a se deplasa la o sală de sport. Există o varietate de antrenamente disponibile online sau aplicații de fitness, care oferă sesiuni adaptate nevoilor fiecăreia.

3. Exerciții cu bebelușul: Unele mame preferă să implice bebelușul în activitățile lor sportive. De exemplu, pot face plimbări lungi cu căruciorul sau pot face yoga împreună cu micuțul.

4 Antrenamente în grup: Participarea la clase de fitness în grup poate fi o modalitate distractivă și motivantă de a face exerciții și de a socializa cu alți părinți.

5. Implicarea partenerului sau a altor membri ai familiei: Partenerul sau alți membri ai familiei pot prelua temporar îngrijirea bebelușului pentru a permite mamei să facă exerciții.

6. Planificarea cu atenție: Mamele pot încerca să-și organizeze programul zilnic astfel încât să găsească timp pentru activități sportive. Poate fi util să faci un plan săptămânal și să stabilești momentele în care poți face exerciții fără să perturbi rutina bebelușului.

7. Flexibilitate și adaptabilitate: Uneori, poate apărea neașteptat ocazia să faci exerciții sau poate fi nevoie să ajustezi programul în funcție de nevoile bebelușului. Fiind flexibilă și adaptându-te la situații, vei putea găsi mai ușor momente pentru activitățile sportive.

Faceti pauze

In cazul in care programul dumneavoastra este prea ocupat pentru a va permite o pauza de 30 de minute sau mai mult pentru antrenament, impartiti aceasta perioada in doua sau mai multe sesiuni. Incepeti cu o sesiune de yoga de 15 minute, dimineata, pentru a va oferi un start relaxant. Continuati cu 10-20 de minute de antrenament de forta in timpul somnului de amiaza. Apoi faceti o plimbare rapida prin cartier inainte de cina. Aceste "explozii"  mici de exercitii va vor ajuta sa va atingeti toate obiectivele  pentru acea zi. Imapartiti exerctiile in sesiuni scurte, in asa fel incat sa le faceti pe toate intr-o zi.

Ad-Extra3:

Antrenati-va  impreuna: mami si copilul

Timpul activ dedicat familiei nu va permite sa vi-l petreceti departe de ea doar pentru a va antrena. In cazul in care copiii sunt destul de mari, plimbati-va pe jos, cu bicicleta, patinati sau inotati cu ei. Cautati activitati fizice noi pe care sa le faceti impreuna ca si familie, cum ar fi sa inchiriati o canoe sau o barca cu vasle pentru o dupa-amiaza. Daca aveti un copil mic, intindeti o patura pe podea astfel incat sa va puteti bucura amandoi de activitatea fizica. Asezati copilul pe burta sau in picioare, astfel incat sa-si poate intari si el muschii. Pozitionati-va astfel incat sa puteti avea contact vizual cu el in timp ce faceti  miscari, cum ar fi: fandari, genuflexiuni, flotari si abdomene.

Faceti mai multe lucruri in acelasi timp

Daca nu puteti reduce angajamentele din programul dvs. de zi cu zi, gasiti o modalitate de a face mai multe lucruri deodata, antrenandu-va in timp ce verificati lista cu ceea ce aveti de facut. In loc sa va duceti copilul cu masina la scoala dimineata, mergeti pe jos. Atasati un cos la bicicleta dumneavoastra si folositi-o ca sa faceti micile comisioane. Puteti sa beneficiati  de un antrenament rapid pe terenul de fotbal in timp ce copiii dumneavoastra se joaca. Chiar si o excursie in parc cu copiii va ofera o oportunitate pentru antrenament. Alergati ture in jurul perimetrului sau folositi echipamentul pentru a face miscari de rezistenta, cum ar fi tractiuni.

Incerci sa obtii un abdomen plat? Iata 11 alimente care te pot ajuta

Se apropie sezonul estival si este timpul sa te uiti in oglinda mai critic, nu-i asa?

Nu ti-ai dori sa obtii in sfarsit abdomenul plat pe care ti l-ai dorit mereu?

Pentru a te sprijini in aceasta misiune, iata 11 alimente care te pot ajuta. Iata 11 alimente care te pot ajuta.

Citeste: 6 sfaturi care te pot intineri cu 10 ani

6 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Educatia non-materialista a copilului intr-o lume materialista: intre principii si realitate
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: redactor Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate (c) 2023

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII