Care e cea mai buna alegere: bona, gradinita, sau bunici?

Care e cea mai buna alegere -  bona, gradinita, sau bunici?

Care e cea mai buna alegere - bona, gradinita, sau bunici?

  • A trecut vremea in care puiul tau avea nevoie permanenta de tine. A crescut, iar tu va trebui sa te intorci curand la locul de munca. In grija cui il vei lasa?!  Iata o trecere in revista a celor trei optiuni la dispozitie: bona, bunici si gradinita. Alegerea e a ta.

Alegerea dintre bona, bunica sau gradinita

Vine o vreme cand orice mamica isi pune intrebarea: ce e mai bine? Sa imi las copilul cu bona, cu bunica sau sa il dau la gradinita?

A trecut vremea in care puiul tau avea nevoie permanenta de tine. A crescut, iar tu va trebui sa te intorci curand la locul de munca. In grija cui il vei lasa?! Bona, gradinita sau bunici?! Iti propun sa ne gandim impreuna.

Las copilul cu o bona?

Bona: o alegere de cele mai multe ori dificila. Cu experienta sau fara? Tanara sau nu? O persoana  cunoscuta sau aleasa prin interviu? Trebuie sa fii foarte atenta pentru ca in timp copilul tau va imprumuta multe din gesturile, comportamentul si limbajul ei.
 
Sfatul nostru: alege o persoana de incredere, cu educatie, vesela si energica pentru ca puiul tau sa fie stimulat in permanenta. Stabileste clar de la inceput reguli pe care va trebui sa le respecte (programul zilnic, orarul de masa, de joaca si somn).

Lista cu informatii pentru bona (babysitter) citeste pe larg: Lista cu informatii pentru bona (babysitter)

 

Duc copilul la gradinita?

Gradinita: in jurul varstei de trei ani este perioada potrivita pentru inceperea gradinitei. Este un moment dificil pentru  aproape toti copiii. Majoritatea refuza categoric sa mearga la gradinita, iar dimineata ii lasi de obcei cu lacrimi in ochi. Poate fi mult mai usor daca iti pregatesti copilul  din timp pentru aceasta experienta. De citit: 3 ani: Varsta mersului la gradinita

 
Sfatul
nostru: cu cateva luni inainte incearca sa-i explici unde va merge, incurajeaza-l, povestete-i ce lucruri frumoase si interesante va face acolo. Cu tact, rabdare si sustinere, va trece mai usor peste momentul despartirii dimineata.
 
Incearca sa te informezi foarte bine asupra conditiilor pe care le ofera gradinita. Alege o gradinita in care grupele au cel mul 15/20 copii si ofera o activitate diversificata (activitati sportive, invatarea unei limbi staine, activitati in aer liber). Vei vedea rezultate in scurt timp, copilul tau devine mult mai sociabil, isi dezvolta limbajul, devine mai independent.

Efectul gradinitei si cresei asupra copilului de citit: Efectul gradinitei si cresei asupra copilului

 
Bunicii: sunt o optiune in cazul in care stau in acelasi oras, sunt inca  in putere si rabdatori. Iti poti lasa copilul in grija lor pentru ca sunt cele mai de incredere si iubitoare persone, il cunosc din primele zile si il inconjoara cu toata dragostea lor. Totusi, ar putea exagera cu protectia lor si sigur l-ar rasfata mai mult decat e cazul, iar energia puiului tau ii va epuiza.

Bunicii si parentingul de azi: 5 reguli de stabilit de citit: Bunicii si parentingul de azi: 5 reguli de stabilit

 
Pare a fi o decizie dificila. Oricare va fi alegerea ta, pentru copilul tau va insemna o schimbare importanta.  Alege gandindu-te in perspectiva, punand intotdeauna educatia, si confortul copilului tau pe primul loc.
 
Medic Maria Cristina Mihalache, Regina Maria
Desprecopii.com - 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII