Atentie la vopseaua de par naturala ce contine PPD
- Multe vopsele de par henna de pe piata trec drept "naturale" sau "Henna pura". Aceste produse asa-numite henna sunt uneori impletite cu ingrediente toxice si metale grele.
Multe vopsele de par henna de pe piata trec drept "naturale" sau "Henna pura". Aceste produse asa-numite henna sunt uneori impletite cu ingrediente toxice si metale grele. In timp ce reactiile adverse sunt de obicei respinse ca sensibilitate din partea unui individ, ramane faptul ca un ingredient cunoscut sub numele de PPD, sau para-fenilendiamina, este o chimicala otravitoare care se gaseste in multe dintre aceste vopselele de par "naturale". Aceasta este, de asemenea, gasita in vopselele de tesaturi, cosmetice, cerneluri tipografice si produse chimice pentru developarea fotografiilor, si este responsabila pentru reactii adverse severe si chiar fatale.
Multe persoane bine-informate au ales produse naturale, cum ar fi henna, in locul celor comerciale din cauza dorintei de a sta departe de produsele toxice. Din pacate, asa-numitele produse henna naturale contin de multe ori foarte putin henna, insa aceleasi ingrediente otravitoare ca multe dintre vopselele comerciale.
Reactii la PPD
O reactie completa nu are loc imediat dupa utilizare. In multe cazuri, o reactie negativa este usoara si, uneori, va incepe cu mancarimea scalpului sau a altei parti a corpului, iar pe zi ce trece, aceasta poate degenera. Sensibilizarea este ceea ce declanseaza reactiile alergice. Acest lucru poate duce la o senzatie de arsura, mancarime si umflarea pielii. Reactii grave la PPD pot include urticaria si anafilaxia, care sunt (ambele), tipuri de eruptii cutanate severe. O reactie alergica a fost cunoscuta de a pune persoane fizice intr-o coma, iar in ocazii rare, aceasta s-a dovedit a fi fatala .
In plus, PPD poate lasa cicatrici permanente si sensibilitate permanenta la substante chimice. Efectele pe termen lung ale expunerii la aceasta substanta chimica includ astm, limfom non-Hodgkins si lupus; chimicala este, de asemenea, posibil legata de cancerul de san, uterin si vezica urinara .
Ce este Henna pura?
Henna (Lawsonia inermis) este o planta cu flori folosita de secole pentru a vopsi pielea, parul, unghiile si lemnul. Frunzele plantei henna au o molecula de vopsea rosu-portocalie care va vopsi parul in rosu-portocaliu, nuante care depind de culoarea naturala a parului. Nu exista henna neagra. In scopul de a va colora parul negru, se adauga produse chimice, saruri metalice sau alte plante. Numai frunzele de henna sunt utile pentru vopsirea parului.
Pentru a realiza cu adevarat o culoare neagra, naturala, folosind henna, amesteca henna pura cu indigo. Indigo este o planta extrem de pigmentata cu albastru. Combinata cu henna, se pot produce nuante de culoare care variaza de la negru, castaniu la brun. Henna si indigo pot fi, de asemenea, amestecate cu suc de lamaie sau otet de mere, deoarece aciditatea poate ajuta la prinderea culorii pe par mai bine. Anumite ceaiuri si cafeaua, in cazul in care sunt in concentratii suficiente, pot vopsi parul, suficient cat sa sa acopere parul gri/alb si nu numai.
Doar aici poti gasi Albumul cu nuante fabuloase de rosu
Mai citeste si:
-
Par frumos
Parul tau e lipsit de stralucire? 9 ingrediente minune pentru parul tau.
11 solutii cand parul nu e la inaltine (bad hair day)
7 sfaturi pentru roscate
Ingrijirea parului patru intrebari cu raspunsuri controversate
Blonda sau bruneta, nu e totuna ...
Secrete pentru un par frumos
Extensiile de par
Culoarea parului schimba look-ul
Caderea parului
Bad hair day in randul vedetelor
Taiati anii din par: cum sa aveti un look mai tineresc cu ajutorul parului
Coafuri si accesorii la
moda
Cate ceasuri purtam
2010?
6 motive pentru a evita un pistol pentru
piercing
Coafurile toamnei 2008
Ochelari de soare pentru vara
2009
Ce coafuri se poarta in 2009?
Cum ne coafam in 2011?
Coafuri de primavara
Ceasul un accesoriu
important
Cele mai frumoase tunsori bob de pe covorul
rosu
Tatuajele si body piercingul
Extensii de par natural LIEN STYLE
Forum unde comentam cu placere
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII