Vergeturile si tratamentul lor - ce le cauzeaza si adevarul despre tratamente dar si miturile care circula despre ele

Vergeturile si tratamentul lor. Ce le cauzeaza si adevarul despre tratamente dar si miturile care circula despre ele

Vergeturile si tratamentul lor - ce le cauzeaza si adevarul despre tratamente dar si miturile care circula despre ele

Vergeturile pot apărea pe corp în orice zonă unde pielea a fost întinsă, adesea ca rezultat al creșterii în greutate, în special în locurile unde corpul depozitează grăsimea: abdomen, sâni, brațe, coapse și fese. Pot apărea și în urma sarcinii, pe porțiunile unde pielea a fost întinsă de creșterea abdomenului. Oricât de greu ne este să admitem, vergeturile nu dispar niciodată cu desăvârșire; secretul este să găsim modalități de a le face mai puțin vizibile.

Iată ce variante există pentru tratarea vergeturilor.

- veti citi:
Prevenirea vergeturilor
Cateva sugestii generale care ajuta in lupta cu vergeturile
Creme cu vitamine antivergeturi
Tratamente cu reteta
Vergeturile: 3 moduri de naturale pentru a te proteja de ele
Vergeturile in timpul sarcinii: 10 sfaturi super eficiente de prevenire

Vergeturile pot aparea pe corp oriunde pielea a fost intinsa, pot aparea ca rezultat al cresterii in greutate de obicei in locuri unde corpul depoziteaza grasimea, abdomen, sani, brate, pulpe si fese. Ele nu reprezinta un risc pentru sanatate.

Vergeturile sunt ca niste linii sau benzi vizibile pe piele, care apar când pielea este întinsă rapid dincolo de capacitatea sa de a se adapta. Cauzele vergeturilor sunt variate și pot include:

1. Creșterea rapidă în greutate sau pierderea bruscă a acesteia

Acest lucru este comun în timpul pubertății, sarcinii, la persoanele care iau rapid în greutate sau la culturiști.

2. Sarcina

În timpul sarcinii, pielea din jurul abdomenului se întinde pentru a face loc bebelușului în creștere. Aproape trei sferturi din femei dezvoltă vergeturi pe abdomen, sâni și coapse în timpul sarcinii.

3. Pubertatea

Schimbările rapide în greutate și creșterea în înălțime pot duce la apariția vergeturilor la adolescenți.

4. Schimbări hormonale

Hormonii, cum ar fi cortizolul, pot slăbi fibrele elastice din piele, facilitând astfel ruperea și formarea vergeturilor când pielea este întinsă.

5. Presipozitie genetică

 Predispoziția genetică poate juca un rol în susceptibilitatea unei persoane la dezvoltarea vergeturilor. Dacă părinții tăi au vergeturi, ești mai susceptibil să dezvolți și tu.

6. Condiții medicale

Anumite condiții, cum ar fi sindromul Cushing și boli genetice precum sindromul Marfan și sindromul Ehlers-Danlos, pot crește riscul apariției vergeturilor datorită efectelor lor asupra pielii și a țesutului conjunctiv.

În general, vergeturile sunt mai frecvente la femei decât la bărbați și tind să apară pe abdomen, sâni, coapse, fese și alte zone unde grăsimea corporală este stocată. Deși sunt complet inofensive din punct de vedere medical, multe persoane caută tratamente pentru a le face mai puțin vizibile din motive estetice.

Prevenirea vergeturilor

Vergeturile nu dispar niciodata cu desavarsire, secretul este gasirea modalitatilor de a le face mai putin vizibile. Cu cat sunt tratate mai repede cu atat aparitia lor este diminuata. Cand devin moi si nu mai sunt asa pronuntate, devin mai putin vizibile si mai dificil de tratat.

Multora dintre femei le apar vergeturile in timpul sarcinii, ca rezultat al intinderii indelungate a pielii datorata cresterii copilului si apar de obicei prin luna 6-7. Este cunoscut faptul ca adolescentii in timpul cresterii si atletii care fac antrenamente dificile sunt predispusi la aparitia vergeturilor, de asemenea si o persoana care intr-o perioada scurta de timp are o crestere semnificativa in greutate.

Se presupune ca structura pielii umane este genetic programata, desi suntem predispusi la aparitia vergeturilor putem totusi lua unele masuri preventive.

Cateva sugestii generale care ajuta in lupta cu vergeturile:

- masajul cu o manusa sau perie de masaj pentru imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul pielii,

- aplicarea lotiunilor si cremelor pe zonele afectate mentin pielea supla si moale,

 - alimentele sanatoase pentru piele sunt cele bogate in vitaminele C si E, zinc si siliciu. 

Ad-Extra3:

Creme cu vitamine antivergeturi

In faze incipiente, vergeturile pot fi tratate cu produse fara reteta de la farmacie. Cremele emoliente care contin vitamina E ajuta pielea sa se regenereze si sa ramana supla.

Si vitamina A este un bun emolient. Aceste creme sunt eficiente asupra stratului superior al pielii dar nu pot penetra in straturile inferioare acolo unde apar de fapt vergeturile, de asemenea nu pot schimba complet o conditie deja existenta de aceea este recomandata tratarea vergeturilor care sunt inca in formare.
Acizii hidroxi-alfa (AHA)

AHA sau cremele care contin acizi din fructe ajuta la combaterea vergeturilor pentru ca inmoaie stratul exterior al pielii facandu-l moale si suplu. Aceste produse ajuta la regenerarea pielii, exfoliind celulele moarte si astfel permitand inlocuirea cu celule noi, imbunatatind textura si culoarea pielii. Acest proces permite absorbtia mai usoara a cremelor emoliente si din nou pielea va deveni supla.

Proprietatile de retinere a apei din aceste produse care contin AHA maresc flexibilitatea pielii.
La inceput dupa exfoliere pielea poate fi putin uscata dar dupa cateva saptamani ea vad deveni fina si moale si vergeturile mai putin vizibile. Daca este intrerupta folosirea produselor se va incetini regenerarea pielii si va reveni la conditia dinainte.

Tratamente cu reteta

Retin-A (sau Tretinoin) elibereaza keratina care se afla in stratul exterior al pielii si ajuta la indepartarea celulelor moarte. Este derivat din vitamina A si este mult mai eficient decat vitamina naturala deoarece subtiaza stratul exterior al pielii, patrunde in straturile inferioare de unde pornesc vergeturile si mareste productia de colagen, da un impuls imbunatatirii texturii pielii diminuand aparitia vergeturilor. Doctorul prescrie doza care trebuie folosita dar este necesara atentia la dozaj, o doza prea puternica poate crea reactii adverse ca umflaturi, roseata si sensibilitate la expunerea la soare. Ingrosarea pielii este alt efect secundar care poate aparea datorita cresterii productiei de colagen

Tretinoin este un tratament foarte eficient cand este folosit in faze incipiente. Nu se prescrie in timpul sarcinii sau alaptarii. Nu se asociaza cu alte suplimente de vitamina A deoarece creste pericolul de reactii adverse.

Operatia cu laser

Operatia cu laser se foloseste in tratamentul vergeturilor pe care doar le diminueaza nu le indeparteaza cu totul. Laserul reactioneaza la culorile inchise de aceea este cel mai eficient cand vergeturile sunt in faza incipienta cand au culoarea maro sau rosu. Nu va avea efect eficient asupra vergeturilor care sunt aproape de culoarea pielii. Pentru rezultate vizibile sunt necesare o serie de interventii.

Endermologie

Endermologia este o tehnica dezvoltata in Franta care prin rulare si aspirare maseaza in profunzime zonele afectate, imbunatatind circulatia sanguina. Toxinele si surplusul de apa retinuta sunt eliberate in timp ce tesutul este intins. Exfolierea cu intinderea tesutului pielii impiedica aparitia vergeturilor. O sesiune dureaza 30 minute si sunt necesare cateva serii de tratamente.

Vergeturile: 3 moduri de naturale pentru a te proteja de ele

Vergeturi: un "accesoriu" pe care multe dintre noi il avem, desi nu ne plac deloc. Cunoscute pentru dermatologi ca striuri, vergeturile sunt cicatrici care se dezvolta atunci cand pielea creste rapid. Adesea, primele care apar sunt ca niste linii roscate sau mov pe coapse, solduri sau abdomen, dispar in timp, dar ca orice cicatrice, nu pot disparea complet. Iata 3 moduri de naturale pentru a te proteja de vergeturi.

Vergeturile in timpul sarcinii: 10 sfaturi super eficiente de prevenire

Vergeturile care apar in timpul sarcinii sunt foarte normale insa mai putin estetice vizual. Vergeturile ... toate femeile insarcinate se tem de ele... si totusi, ni s-a spus ca nu putem face nimic in privinta lor. Sunt genetice. Fie le mostenesti, fie nu. Desi, nu sunt complet de acord cu aceasta afirmatie, eu cred ca exista anumite lucruri pe care le putem face pentru a preveni vergeturile. Poate ca pielea anumitor persoane este, in mod miraculous, mai elastica decat a ta, insa daca daca esti predispus genetic la vergeturi tot exista optiuni si pentru tine. Iata 10 sfaturi super eficiente de prevenire a vergeturilor in timpul sarcinii. 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Vergeturi

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 5 comentarii

  1. ioana
    ioanatrimis la 14/8/2012

    am vergeturi pe sani pot folosi aceasta crema pe sani??????

    Raspunde la acest comentariu
  2. iolanda
    iolandatrimis la 13/1/2012

    buna,as dori sa stiu daca are efect acest unguent si la copii de 12 ani,fetita mea in urma ingrasarii i au aparut vergeturi pe piciore si se vad foarte urat.multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  3. alina
    alinatrimis la 28/4/2010

    crema perfecta extraslim este cea mai buna.eu am scapat

    Raspunde la acest comentariu
  4. ana maria
    ana mariatrimis la 23/11/2008

    folosesc retin a si tin sa mentionez ca am vergeturi late de 2 cm pe coapse in jurul taliei si la subrat sunt foarte urate.folosesc retin a de aproape doua luni si imi dau o zi da una nu dupa vreo 6 aplicari a inceput sa isi faca vizibil efectul.nu credeam dar acum cand le vad ca isi revin nu mai pot de bucurie.merita sa incercati mai ales ca nu este scumpa

    Raspunde la acest comentariu
  5. mari
    maritrimis la 24/7/2006

    prevenirea vergeturilor este importanta,daca apar este inestetic

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII