Antrenamentul pentru somn al bebelusului. Ce este aceasta metoda si chiar functioneaza?

Antrenamentul pentru somn al bebelusului. Ce este aceasta metoda si chiar functioneaza?

Antrenamentul pentru somn al bebelusului. Ce este aceasta metoda si chiar functioneaza?

Antrenamentul pentru somn al bebelușului este o metodă prin care acesta învață să doarmă singur. Mulți părinți recurg la această tehnică, iar pentru unii bebeluși funcționează, pentru alții nu.

Dar ce este această metodă și în ce constă? Iată detaliile:

veti citi
Este necesar antrenamenteul pentru somn pentru bebelusul tau?
Intai sa clarificam ce inseamna antrenamentul pentru somn al unui bebelus
Cum se incepe acest antrenament de somn?
Functioneaza de fapt antrenamentul pentru somn la unii bebelusi?
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Este necesar antrenamentul pentru somn pentru bebelușul tău?

Mulți părinți se întreabă dacă această metodă, care circulă pe diverse site-uri și în grupuri de parenting, în care bebelușul învață să adoarmă singur - și anume, antrenamentul pentru somn - merită și dacă este chiar necesar.

Să clarificăm întâi ce înseamnă antrenamentul pentru somn al unui bebeluș. Cum antrenezi un bebe să doarmă? Și are nevoie un bebe de acest antrenament pentru a dormi?

Intai sa clarificam ce inseamna antrenamentul pentru somn al unui bebelus

Mulți părinți au o idee gresita despre antrenamentul pentru somn al unui bebelus. Ei cred că inseamna sa pui un bebelus in patut si sa nu raspunzi la plansul lui - si sa il lasi sa urle pana adoarme.

Acesta nu este un antrenament pentru somn. De fapt, multi parinti care folosesc metoda antrenamentului pentru somn al bebelusului - nu folosesc deloc metoda plansului pana la extenuare. Antrenamentul de somn este atunci când reusesti să-ți pui bebelusul în pătuțul sau - fără a fi nevoie să-l legeni si el adoarme.

Antrenamentul de somn il va invata pe bebe sa doarmă fără ajutorul mamei sau al tatălui care stă lângă el/ea în patul lor. Mulți părinți decid să foloseasca metoda de antrenament pentru bebelus pentru că nu vor să petreacă ore în fiecare noapte încercând să-l adorma.

Cum se incepe acest antrenament de somn?

Teoretic este asa

Antrenamentul de somn este de fapt destul de ușor de explicat. Du-te și așeza-ți copilul în pătuțul sau când este treaz. Fii tacut. Așeza-l în patul lui și indeparteaza-te de el. Metoda spune ca scancitul si foiala este OK dar plansul nu este în regulă. Dacă tipa si plange intra in camera si ia-l in brate si mangaie-l. Nu părăsi camera cu impreuna cu bebelusul. Îi ajuti sa se calmeze si in pui iar in patul sau.

Practic este asa

Cu toate acestea, mult mai greu de executat. Antrenamentul de somn este de fapt foarte obositor pentru părinți. Este foarte dificil să-ți faci copilul să doarmă și să dormi mult mai puțin. Mulți părinți înțeleg că le-ar plăcea să doarmă să-și antreneze copiii, dar sunt prea epuizați pentru a-și parcurge planurile.

Un tatic a scris pe forumul Desprecopii

„Am incercat metoda de antrenament pentru som si am renuntat!  Copilul nostru de aproape 8 luni nu a fost niciodată un mare fan al somnului si inca de la inceput doarme in aceeasi camera cu noi.  Cand incepea sa planga, il luam din patut si incercam sa il linistim si nu a merg, l-am lasat si sa planga, am incercat metoda Ferber si multe altele. Dar de cand cu antrenamentul de somn  - somnul este si pentru el dar si pentru noi - mai rau ca niciodata.

 " Tatăl obosit a continuat: „Am petrecut fiecare noapte mai mult treaz, calmandu-l apoi să doarmă, încercând să-l adormim în pătuț, mai degrabă decât să-l adormim și să-l mutăm în pătuț.. Se trezea după 10 minute - sau max dupa o 1 oră din nou plângând. " Asa a deveni t extrem de obosit iar noi am deveni t extenuati incat dupa 2 saptamani am decis să renunțăm și să-l aducem în pat la noi. Acum doarme grozav în pat. Asa am fost in stare sa obținem cel mai bun somn pe care l-am obținut în aproape un an. Ne trezim in sfarsit si noi odihniti si pregătiți să facem față zilei. Râdem din nou si avem iar energie... In felul asta am inteles ca bebelusul  nostru a refuzat antrenamentul pentru somn"

Multe mamici au scris la acel topic pe forum si au fost de acord ca nu exista metode care pot fi aplicate - cand e vorba despre bebelusi si fiecare parinte are propriul sau instinct de a-si educa bebelusul - care functioneaza.

Ad-Extra3:

Functioneaza de fapt antrenamentul pentru somn la unii bebelusi?

Cu toate acestea, rămâne întrebarea, functioneaza de fapt antrenamentul pentru somn la unii bebelusi? Ei bine, nimic nu este cu adevărat „necesar” atunci când îți crești copilul. Părinții iau decizii care consideră că sunt cele mai bune pentru ei și bebelusii lor. Este important ca părinții să facă tot ceea ce simt este necesar pentru situatiile lor specifice.

Antrenamentul de somn functioneaza la unii bebelusi dar cu toate acestea, în unele circumstanțe, antrenamentul pentru somn nu este ideal. În acest caz, ar fi mult mai greu să dormi când copilul se află în aceeași cameră, deoarece copilul își vede părinții și dorește ca aceștia să-l consoleze în loc să învețe cum să fie se adoarma singur.  Antrenamentul somnului bebelusului se poate face  când copilul are în jur de 6 săptămâni până la 3 luni. Nu se poate face un antrenament de somn daca e mai mic de 6 saptamani sau  luni sau daca a depasit 3 luni.

► Citeste in continuare Antrenamentul pentru somn al bebelusului - Ghid. Cum si cand se incepe, plus cele mai bune sfaturi de la un specialist in somnul bebelusilor.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului - in ore de zi si de noapte aici.

10 motive pentru care bebelusul nu doarme noaptea sau doarme agitat

Bebe nu vrea sa doarma noaptea sau are un somn agitat? Ai idee cat de mult trebuie sa doarma bebelusul tau? Citeste mai departe si afla care sunt cele mai importante motive pentru care nou-nascutul, bebelusul, nu doarme noaptea si ce poti sa faci ca sa il ajuti. Articolul complet aici>>

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Alina Ciobanu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
referinte: Revista Pediatrics, Parents.com, Oudersonline.com si sfaturile medicilor de la Desprecopii

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII