Regula celor 12 săptămâni: sau când sarcina se transformă în lacrimi - confesiuni
Se presupune că fiecare femeie cunoaște regula celor 12 săptămâni de sarcină, dar de unde să știe cineva așa ceva? Această regulă sugerează că nu ar trebui să anunți pe nimeni că ești însărcinată în primele 12 săptămâni, „în cazul în care se întâmplă ceva.” Acest lucru se spune deoarece, dacă se întâmplă ceva neașteptat, cel mai probabil se va întâmpla în aceste prime săptămâni.
Am aflat și eu despre regula celor 12 săptămâni când sarcina mea s-a transformat în lacrimi...
veti citi
In 12 saptămani, viața mea a fost un rollercoaster emoțional - am trecut de la fericire, la tristețe adancă
Regula de 12 săptămâni
Avort ratat. Copilul meu murise insă corpul meu nu știa
Cele mai frecvente 5 cauze ale avortului spontan
Despre durerea pierderii unei sarcini
In 12 saptămani, viața mea a fost un rollercoaster emoțional - am trecut de la fericire, la tristețe adancă
Nu am stiut de aceasta regula. Este asa numita Regula de 12 saptamani. E vorba despre 12 saptamani de sarcina. Regula - desi nu este clar descrisa, este un fel de conventie - si anume sa nu spui cercului tau exterior desre sarcina ta. Pentru ca pana la 12 saptamani exista sanse mari ca sarcina sa se transforme intr-o lacrima pe obrazul femeii. Adică sarcina are sanse mari sa fie pierduta. Si atat.
Intr-un fel, aceasta regula este insa foarte sadica pentru le cere femeilor sa poarte durerea in suflet - in mod privat. Si de ce anume se presupune ca o femeie trebuie sa isi poarte durerea in mod privat? Ei bine, e adevarul este ca fiecare femeie e diferita. Unele femei vor sa planga in singuratate, altele au nevoie e confortul celor din jur.
Regula de 12 săptămâni
Se presupune ca fiecare femeie știe care este regula celor 12 săptămâni. Dar de unde sa stii asa ceva? Înseamnă că nu ar trebui să spui nimănui că ești însărcinată în primele 12 săptămâni „în cazul în care se întâmplă ceva.” Pentru că, dacă se întâmplă ceva, cel mai probabil se va întâmpla în primele 12 săptămâni de sarcina.
Pe 24 septembrie am făcut un test de sarcină și am fost încântata să văd cele două liniute care mi-au spus că sunt însărcinată cu al doilea copil. A fost o avalansa de bucurie - mai ales ca al doilea copil pare tot mai greu de conceput. Am fugit cu testul de sarcina prin casa ca ii spun sotului. Chiar avea nevoie de vești bune în acea săptămână. Am spus familiei imediate și a unui cuplu de prieteni apropiați.
Pe 4 noiembrie am avut o ecografie. Copilul avea aproape doua săptămâni în urmă cu creșterea. Si nu s-au detectat bătăi de inimă. Am fost devastati.
Avort ratat. Copilul meu murise insă corpul meu nu știa
Se numește avort „ratat” (avort spontan). Copilul meu murise, dar corpul meu nu știa. Am continuat să am simptome obișnuite de sarcină, pe măsură ce mintea și inima incercau să inteleaga realitatea.
Dupa cateva zile am avut avortul medical. Câtă vreme am fost condusă spre sala de operație, câteva zile mai târziu, abia așteptam să mă pună sub anestezie. Am avut un atac ușor de panică (prima dată) cu o zi înainte să mă gândesc doar la procedură. Tot ce îmi doream este sa scap cat mai repede de tot acest ocean de tristete.
După procedură, anestezista m-a trezit spunând: M, trezește-te. Totul a mers bine. Insa - pentru mine, nimic nu fusese bine. Lacrimile au început să curgă instantaneu. Am refuzat să deschid ochii până când soțul meu a venit langă mine...
Cu acest act - s-a pus pecetea pe aceasta intamplare care mi-a lăsat răni adanci in suflet. Trupul meu a inceput să accepte ce ii spusese deja mintea și inima.
Oamenii spun că a avea copii este ca și cum ai lasa inima să se plimbe in afara corpului tău. Insă daca o femeie trece printr-un avort spontan e ca si cum inima ei moare in afara corpului său. Efectele fizice trec in cateva săptămani insă durerea ramane ascunsa undeva in adancurile sufletului...Si se ascunde in lacrimi.
autor - M. o mamica de la Desprecopii - de pe blogurile Comunitatii Desprecopii
Ad-Extra3:
Cele mai frecvente 5 cauze ale avortului spontan
Avortul spontan sau pierderea precoce a sarcinii (in primele 3 luni) este o conditie comuna la femeile gravide. Din pacate, nu mai putin decat 50% din toate sarcinile sfarsesc in acest fel.
Prin urmare, femeile insarcinate trebuie sa cunoasca acest risc si care sunt cauzele care pot declansa evenimentul trist. Iata care sunt cele mai frecvente cauze ale unui avort spontan.
► Citeste si Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor creste noi amintiri
Despre durerea pierderii unei sarcini citiți:
Durerea pierderii unei sarcini
Doua liniutze....
Mi-e dor de bebele meu
Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor creste noi amintiri
Chiuretajul dupa avort
Desprecopii.com - Copyright www.desprecopii.com Desprecopii.com © 2024
De pe platforma de bloguri de la Desprecopii
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII