Stresul parintilor poate declansa simptome de astm la copii - iata ce legatura este intre probleme financiare si astm

Stresul parintilor poate declansa simptome de astm la copii - iata ce legatura este intre probleme financiare si astm

Stresul parintilor poate declansa simptome de astm la copii - iata ce legatura este intre probleme financiare si astm

Un studiu realizat in Australia arată o conexiune între stresul parental cauzat de dificultățile financiare și simptomele agravate ale astmului la copii.

Este important ca părinții și profesioniștii în sănătate să înțeleagă influența semnificativă pe care mediul psihosocial o are asupra copiilor și cum factorii stresorii pot agrava simptomele astmului

Vei citi:
Stresul părinților poate declanșa astmul la copii
Factorii stresori psihosociali au efect dăunător
Astmul la copil: simptome, cauze si tratament

Stresul părinților poate declanșa astmul la copii

Un studiu de amploare desfasurat in Australia a investigat relația dintre factorii psihosociali, precum depresia maternă, dificultățile financiare, evenimentele stresante din viață și disponibilitatea părintelui, și apariția wheezingului ca simptom al astmului la copii. Cercetatorii au facut o comparație între copiii care au prezentat wheezing în copilărie și cei care nu au înregistrat acest simptom în istoricul lor medical.

Ei au descoperit că copiii ale căror părinți au experimentat niveluri moderate până la ridicate de stres au avut o probabilitate cu 77% mai mare de a dezvolta wheezing, în comparație cu cei care au avut mai puține evenimente stresante.

De asemenea, au constatat că acei copiii expuși la niveluri moderate de depresie maternă prezentau o probabilitate cu 55% mai mare de a dezvolta wheezing, în timp ce cei ale căror părinți se confruntau cu dificultăți financiare moderate aveau un risc crescut de 40% de a experimenta această problemă respiratorie.

Studiile anterioare au susținut că stresul general al părinților poate contribui la declanșarea astmului la copiii lor, însă aceasta este prima dată când am reușit să stabilim o legătură între depresia și stresul financiar ai unui părinte și creșterea simptomelor de astm pe parcursul întregii copilării", au declarat autorii studiului.

Acest studiu reprezintă primul din Australia care investighează asociația dintre factorii psihosociali și simptomele de astm printr-o analiză longitudinală efectuată pe copii cu vârste cuprinse între unul și 15 ani.

Factorii stresori psihosociali au efect dăunător

"Oamenii sunt în general conștienți că factori de mediu precum fumatul, poluarea din trafic și alergenii pot declanșa simptomele astmului, dar poate nu realizează că factorii stresori psihosociali pot avea și ei un efect dăunător", a concluzionat studiul.

"Este important ca părinții și profesioniștii în sănătate să înțeleagă influența semnificativă pe care mediul psihosocial o are asupra copiilor și cum factorii stresorii pot agrava simptomele astmului. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a dezvolta strategii eficiente pentru abordarea depresiei materne, dificultăților financiare și a stresului parental pentru controlul pe termen lung al astmului la copii."

Astmul la copil: simptome, cauze si tratament

Astmul este o boala cronica inflamatorie a plamanilor si a cailor respiratorii — tuburile care transporta aerul din si dinspre plamani. In cazul in care copilul are astm, aceste cai respiratorii sunt iritate si umflate, ceea ce poate afecta capacitatea copilului de a respira. Este important sa colaborati cu medicul copilului pentru a preveni si a trata crizele de astm.

Cu medicatia potrivita, prin educatie, avand un plan de actiune si mergand regulat la controalele medicale, in cazul celor mai multi copii boala poate fi tinuta sub control. Iata sfatul de la Desprecopii.com:

Ad-Extra3:

Despre alergii cititi:

Totul despre alergii
Alergenii din jurul nostru
Uscarea rufelor in casa nu este un lucru sanatos
Infectiile la urechi si legatura lor cu alergiile alimentare

 

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Astm

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII