Recuperarea după cezariană a fost grea în prima fază - jurnal de mami de bebe
Recuperarea după cezariană a fost grea în prima fază. După ce am fost cusută, am fost dusă la ATI pentru supraveghere până a doua zi dimineață. Dureri nu simțeam încă, anestezia încă își făcea efectul, dar fetelor, după vreo 15 minute de când am ajuns în ATI, vreau să vă spun că m-a luat un frig de zici că săream din pat. Asistentele mi-au pus vreo 4 pături pe mine, dar parcă nu aveam niciuna. Am înțeles că este o reacție normală la unele persoane. Pot să spun că am rezistat cel mai bine în respectiva noapte față de celelalte fete din salon.
Eu am primit doar calmantele din protocol și nu am cerut altceva. Celorlalte fete le-a făcut chiar și morfină, în funcție de cum spuneau că le doare. A doua zi dimineață urma să ne mutăm pe saloane, dar ce era mai greu acum urma: să mergem pe propriile picioare. Vai :( veștile proaste nu mai conteneau să apară.
Vei citi:
Eu am primit doar calmantele din protocol
Aveam impresia ca toate organele imi cad
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Jurnal de mami de bebe
- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii TeodoraSA- material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Eu am primit doar calmantele din protocol
Recuperarea dupa cezariana a fost grea in prima faza. Dupa ce am fost cusuta am fost dusa la ATI pentru supravegheri pana urmatoarea zi dimineata. Dureri nu simteam inca, inca anestezia isi facea efectul, dar fetelor, dupa vreo 15 min dupa ce am ajuns in ATI vreau sa va spun ca m-a luat un frig de zici ca saream din pat. Au pus asistentele vreo 4 paturi pe mine, dar zici ca nu aveam nici una. Am inteles ca e o reactie normala la unele persoane. Pot sa spun ca am rezistat cel mai bine in respectiva noapte fata de celellate fete din salon.
Eu am primit doar calmantele din protocol si nu am cerut altceva. Celorlalte fete le-a facut chiar si morfina, in functie de cum zicea ca le doare de tare. A doua zi dimineata urma sa ne mutam pe saloane, dar ce era mai rau acum urma, sa mergem pe proprile picioare.
Aveam impresia ca toate organele imi cad
Ce e drept, ulterior mi-am dat seama ca, cu cat mergi mai repede cu atat mai bine dar va dati seama ca atunci nu mi-a convenit. Cand m-am ridicat din pat, ajutata bineinteles, vreau sa va spun ca aveam impresia ca toate organele imi cad, chiar m-am uitat in jos, la care infirmierele mi-au zis sa ma uit doar in fata sa nu ametesc. Cu greu am ajuns in salon, dupa care in ziua repectiva m-am mai dat jos odata pentru a merge la toaleta. Ziua urmatoare speram ca dimineata vine cineva sa ma ajute sa ma ridic, dar surpriza nu a venit nimeni si trebuia sa merg la vizita la copil.
Credeti-ma ca m-am tras in toate partile sa ma pot ridica, dar am reusit, nu m-am lasat batura si dupa fiecare coborare din pat si fiecare plimbare facuta a fost tot mai usora si nedureroasa. Eu nu am cerut nici un calmant dupa noaptea de ATI am considerat ca sunt puternica si am reusit. Nici in scaun cu rotile nu am acceptat sa fiu dusa.
Bebe respira mai repede si era foarte agitat
Baietelul meu a avut la nastere 4,100g, peste estimarile din toate ecografiile si a primit nota 10. Insa a doua zi dupa nastere ceva avea sa imi strice linistea. A venit la mine la salon o doctorita de la neunotologie care imi spunea ca sunt ceva probleme cu copilul depistate dupa cateva ore de la nastere, in sensul ca pe baza unei infectii pe care o are, respira mai repede si este foarte agitat. Va dati seama a cazut cerul pe mine. Am cerut chiar transferarea lui la cel mai bun spital din Romania, insa mi-a apus ca nu este nevoie deoarece au mai avut cazuri si sunt pregatiti, se descurca. Prin urmare s-au folosit de doua tipuri de antibiotice pe cale le alternau, asa am inteles ca se procedeaza la ei, insa bebe meu dupa cateva zile nu reactiona deloc la antibiotic. Ba chiar mai mult, a venit din nou o doctorita la mine sa imi spuna ca a facut si febra si icter si este la lampa UV.
Vai :( vestile proaste nu mai conteneau sa apare. Am avut insa noroc doarece am reusit sa comunic foarte bine cu doctorita lui si sa o conving sa ii schimbe tratamentul. Astfel ca i-a schimbat cu unul extrem de scump dar care s-a dovedit a fi util si care l-a ajutat pe bebe sa isi regleze respiratia, sa treaca peste infectia pe care o avea si care a luat-o cel mai probabil din lichidul amiotic. Va dati seama si familia cum era acasa…. dar bine ca dupa 10 zile de spitalizare am reusit sa mergem si noi acasa SANATOSI.
➡️ Citeste: 10 Sfaturi pentru recuperarea dupa o operatie de cezariana: ne povesteste o mamica cu trei nasteri
Autor - TeodoraSA, o mamica de la Desprecopii - publicat aici
Ad-Extra3:
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.
Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.
Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
In burtica mamei: ce aude bebelusul Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina
Sapte pacate ale sarcinii
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Noua luni... in mintea unui barbat
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Dopul gelatinos
Ce culoare vor avea ochii bebelusului?
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani
Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)
Momente cheie in sarcina
Sarcina prelungita
Cand vine barza?
Calculul datei nasterii
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Ianuarie 2024)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2024
Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII